USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Каналізаційні люки: луцьким комунальникам байдуже до безпеки городян?

14 Квітня 2015 10:30
Відкриті люки – біда кожного населеного пункту, де вони розташовані. Адже кількаметрові ями загрожують безпеці людей.

Комунальні служби, здавалося б, мають наглядати за цими об’єктами як батьки за маленькими дітьми. А тим паче – реагувати на скарги щодо відсутності каналізаційних люків.

Так, у четвер, 9 квітня кореспондент Інформаційного агентства Волинські Новини повідомив директору департаменту ЖКГ Луцької міської ради Івану Кубіцькому про відкритий колодязь.

Найгірше в цьому те, що яма знаходиться надзвичайно близько біля краю тротуару. Ба, більше – розташований цей колодязь на вулиці Глушець, майже навпроти входу в центральний парк міста.

Фото від 7 квітня
Власне, Великодні свята городян порадували теплою сонячною погодою. Відтак, чимало лучан та гостей міста вирушили на вихідні разом зі своїми сім’ями в парк. І багато хто вирішив прогулятися пішки вулицями міста, зокрема й вулицею Глушець.

З’ясувалося, що той колодязь досі так ніхто і не прикрив. Зауважимо, пояснювати місце розташування люка напередодні в департаменті ЖКГ доводилося докладно. І те, що він знаходиться на вулиці Глушець, навпроти входу в парк, а заболоченій місцині, яка потерпіла пожежу (вочевидь, після спалювання сухої трави).

Фото від 13 квітня
Ймовірно, що цей отвір – елемент стічної каналізаційної мережі. До слова, про те, що він відкритий давно, свідчить сміття, яке в ньому накопилося і невеликий рівчачок, який викопали підприємливі лучани до люка, аби, вочевидь, туди стікала вода.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини свого часу з’ясовувало, що робити, якщо лучани помітили в якомусь місці відсутність кришки каналізаційного люка, чи те, що він погано закріплений. Як свого часу пояснював Іван Кубіцький, вони повинні повідомити службу оперативного реагування міськради «15-80», або ж департамент.

Однак, як з’ясувалося – на повідомлення ніхто не відреагував ані в робочі, ані у вихідні дні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
волинь Показати IP 14 Квітня 2015 10:34
Звичайно байдуже.
дідо Показати IP 14 Квітня 2015 10:41
Комунальники фізично не можуть контролювати наявність люків. Відповідальність за люки є також і на самих лучанах. Якщо бачать ,що нема люка, то нехай телефонують на гарячу лінію міськради. Совки хочуть ,щоб їм хтось соплі витирав.
100%, але до дідо Показати IP 14 Квітня 2015 10:53
а чого не закрили після того, як їм повідомили?
Vfrc Показати IP 14 Квітня 2015 10:57
Не встигли люка закрити. Напевно нема кришки чи бетонного блока. Знайдуть, то замінять. Не переживайте.Та й чого по кущах лазити народові. Є ж тротуари, де можна пройтися. Тут ще інші питання: а де люк дівся? Його працівники ЖКП вкрали? Самі люди крадуть люки, а потім скаржаться. Хтось, то бачив що несуть ту кришку на металолом. Проте ніхто не заперечив цьому
Інна Показати IP 14 Квітня 2015 11:02
Ура "Волинським новинам"! Відкопали незакритий люк. Є тепер за що критикувати міську владу. А ви зверніться до людей. Нехай не крадуть і не здають в скупку металобрухту. Ще сьогодні сфотографуйте. Бо вже усім цікаво, закрили чи ні?
Анонім Показати IP 14 Квітня 2015 11:03
Да. наші люди спочатку нагадять, а потім жаліються, що чогось цього не прибрали! нам треба навчитись особистої культури! може, після цього й не прийдеться жалітися на владу!
Патріот до Анонім Показати IP 14 Квітня 2015 11:31
Це більше питання навіть до міліції,тому що саме вони повині контролювати всі точки збуту металобркхту. Адже ті, хто офіційно цим займається, не буде приймати люк, бо можуть бути "накриті". А неофіційні прийомщики за це не переживають ,бо вони і так ментам за кришу платять.
Жора Показати IP 14 Квітня 2015 12:34
Романюка в цей люк посадить,посидівши трохи може щось дійшло би
Ігор до Жора Показати IP 14 Квітня 2015 12:48
Слухайте, дайте спокій! вибори почалися - дістали і Романюка і всіх тим Романюком!
Патріот до Ігор Показати IP 14 Квітня 2015 22:44
Схоро страшилки будуть розказувати,як Романюк неслухняних діток забирає)))
Баба Голя Показати IP 14 Квітня 2015 13:38
Жоро, якщо до вас дослухатися, то Романюку скоро треба буде кожному з вас в хаті прибирати і дітей вам бавити. З таким мисленням ніхто вас не візьме у Європу.
Жора Показати IP 14 Квітня 2015 16:14
Найшли європейця, в Європі під вікнами п'яні бійки не влаштовують(Карабас-барабас) ,і не потрібно все на вибори списувати.Більше в церкву ходити треба, а там і цінності інші будуть.
читач Показати IP 14 Квітня 2015 17:24
Звична, як осіння мряка, ситуація. З самого ранечку різними методами і підходами в кількох так званих інформаціях закидається лайно на вентилятор. Вентилятор ретельно його розкидає і на кінець дня ця інфа товстим пластом заштукатурує місто і його голову до неможливості. Читаєш, і зявляється стійке патологічна потреба піти поблювати. В тому - насолода власників видання і його кураторів, які самі вже цього не помічають. Тобто, живуть, як некрофіли - з любовю до мертвого, до відходів людської життєдіяльності.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus