USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцький мер не з'явився на засідання суду

23 Грудня 2014 16:32
Луцький міський голова Микола Романюк не з'явився на засідання суду за позовом депутата Андрія Осіпова про визнання протиправним та скасування розпорядження, в якому мер наказав відключати подачу гарячої води у домівках лучан. Про це інформує Під прицілом.

Нагадаємо, Луцький мер у такий спосіб вирішив економити у місті газ, тож 26 вересня видав відповідне розпорядження. Згідно з документом, гаряча вода у домівки мешканців обласного центру подавалася тільки на вихідних.

На думку депутата міської ради Андрія Осіпова, такими діями очільник міста перевищив свої повноваження. Депутат вважає дії Миколи Романюка необґрунтованими, бо обмеження прав людини повинно відбуватись лише після того, як вичерпані усі інші можливі заходи.

Тож, 23 грудня у міськрайонному суді міста Луцька мав відбутись судовий розгляд за позовом про визнання незаконним вищезгаданого розпорядження.

Проте на розгляд справи до міськрайонного суду без поважних причин не з’явився ані сам мер, ані його представник.

«Це - традиційна позиція. Мер не вважає своїм обов’язком приходити до суду. На його думку, він сам є достатньою владою. Це - звичайна неповага, відсутність правової культури в нашого міського голови. Справа в тому, що він мав усі можливості прийти в суд або прислати свого представника», - зауважив Осіпов.

Тож, враховуючи той факт, що мер, отримавши відповідне повідомлення, все ж не з’явився у суді без поважних причин, депутат попросив суддю Андрія Олексюка притягнути Романюка до відповідальності передбаченої кодексом адміністративного судочинства. Також він попросив, щоб суд вирішив питання про особисту участь мера в ході розгляду судової справи «адже в позові йдеться про доволі серйозні звинувачення – незаконне втручання в діяльність комунальних підприємств та перевищення посадових повноважень».

У своєму коментарі депутат відмітив, що сам позов до суду вже дав позитивні результати, адже розпорядженням міського голови від 26 вересня 2014 р. лучанам почали подавати гарячу воду у вихідні дні, а зараз вона є в усі дні, окрім нічного часу з 22-ої до 8-ої ранку.

Суддя Луцького міськрайонного Андрій Олексюк переніс розгляд справи на 12 січня, зобов'язавши відповідача Миколу Романюка таки прийти до суду, чи відправити сюди свого представника.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
месник Показати IP 23 Грудня 2014 16:41
Прошу Пане до Гілляки!!! Микола Ярославович!!! Відповідайте!!!!!!!! Ви працювали не для громади а для себе та Київа, відповідайте тепер за це!!!!! Я думаю що як що і в слідуючий раз Ви не з'явитесь, то вже за всіма нормами, Вас мають право заарештувати!!!
Говерла Показати IP 23 Грудня 2014 16:53
коментар було видалено
Чому до Говерла Показати IP 23 Грудня 2014 17:07
А чому Ви собі дозволяєте зневажливе ставлення до людини, яка відстоює право лучан? А так, Ви себе обізвали.
месник до Говерла Показати IP 23 Грудня 2014 18:54
Скільки у Вас ще псевдонімів??? Покриваючи злочин, Ви э співучасником злочину!!!!
ЗМІ Показати IP 23 Грудня 2014 17:01
коли вже нарешті громада міста позбавиться тієї камсамольсько-колгоспної корупційної гідри... а за романюком такий шлейф корупційних махінацій тягнеться,що на нього можна хоч кожний день нові позови подавати до суду!
Хлоп до ЗМІ Показати IP 23 Грудня 2014 17:17
Не позбавиться, бо вже бачить, що комсомольська - то черв'ячок-мотузочок у порівнянні з майданною гідрою.
АТО Показати IP 23 Грудня 2014 17:15
А який шлейф махінацій тягнеться за адвокатом-рекетиром Осіповим? Сторінки бракне, щоб описати. Він стверджує, що навіть сам позов дав позитив, чим він врятував міщан від вірної "безводної" загибелі і миттєво поставив цей подвиг собі в активи. Анрюша, свинка ти моя вгодована стокілограмова, патріот ти мій єврейсько-український, поїдь в АТО, схуднеш на 20 кілограмів і спробуєш, як люди раз в тиждень вмиваються літровою пляшкою води на 10 бійців. Будеш більше цінувати життя і менше суспільству робитимеш шкоди. А то ти як ховрах в городі. Шкідник.
ОТОж до АТО Показати IP 23 Грудня 2014 17:58
А хто там є без того? Нормальній людині туди зась! В світі люди прагнуть зовсім інших стандартів, а ви з цивілізації довели до "вмиваються літровою пляшкою води на 10 бійців", не кажучи про саме АТО і волієте ще "кращого". За що ж ви так люде наневидите?
Людина Показати IP 23 Грудня 2014 17:23
А як бути з моїм правом на цілодобову електрику? Позов готується? До кого і коли суд, пан Осіпов? Зовсім забув про безкоштовну медицину...недопрацьовуєте ви, пане Осіпов, у відстоюванні моїх прав.
Теж дюдина до Людина Показати IP 23 Грудня 2014 17:51
Так, ви 100% праві, але в мене здалося таке враження що ви цим хотіли образити пана Осіпова. Нехай тільки в одному напрямку, але він в дійсності відстоює права лучан. За такі дії треба дякувати. Та й депутатів в раді не один тільки Осіпов, чого до нього з таким зверненням? Можливо ви дійсно побачили що в раді є тільки один дієвий депутат? То може на інших разом з мерією назбирати смітників? Зараз модно!
Людина до Теж дюдина Показати IP 23 Грудня 2014 18:09
Ви також абсолютно маєте рацію! В кожного свій шлях, і волинякам ще тільки потрібно встановити, чи залежить безкоштовна медицина, гаряча вода і електрика, разом із курсом долара та євро, від кількості смітників під мерією та облдержадміністрацією, і чи є та залежність прямою чи зворотною...Щодо пана Осіпова, то, чесно кажучи, я не дуже знайомий із його досягненнями в напрямку відстоювання прав лучан, але ВН не дає відпочити від "haute couture" постійного поливання брудом місцевої влади, а пан Осіпов - знаний місцевий "кутюр"є"
Лучанин Показати IP 23 Грудня 2014 18:05
Осіпов - молодець! Представник молодої кагорти депутатів. Якби кожен депутат Луцької міської ради робив стільки для народу, як Андрій, то і місто жило б краще, і Романюк відчував би землю під ногами. А то оточив Романюк себе "кошельками" - Ткачуками, Никитюками, рештою фракції "Батьківщина", які тільки думають, яке питання "порішати".
Анонім до Лучанин Показати IP 23 Грудня 2014 18:11
а можна конкретно про досягнення Осіпова??
правда Показати IP 23 Грудня 2014 18:21
Він наробив досягнень, як кіт на глині. Багато галасу, а х*лі толку? Звичайний самозакоханий примітивний нарцис. Корчить з себе захисника народу, а працює виключно на свою кишеню. Ще й повязаний з кримінальним світом.
Лучанину Показати IP 23 Грудня 2014 19:58
Хороша когорта: осіпов, бондарук, сосновський...
Уке Показати IP 24 Грудня 2014 07:37
Коли вже того Романюка відірвуть від кормушки
Говерла Показати IP 24 Грудня 2014 10:00
Якщо мій коментар було видалено - значить правду написав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus