USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцький мер оскаржує скасування догани Матвіїву

29 Листопада 2016 15:26
Луцький міський голова програв справу у суді проти екс-заступника начальника управлінння архітектури та містобудування, головного художника Луцька Ярослава Матвіїва. Слуги Феміди вирішили, що мер безпідставно виписав підлеглому догану, яку той заробив «за неетичне висловлювання на нараді». Та Микола Романюк, а точніше, його адвокати не здаються - виправдовують шефові дії, подавши апеляцію, - повідомляє ТРК «Аверс».

Представник юридичного відділу міськради Алла Данилюк у суді розповідала, чому Ярослав Матвіїв таки заслужив догану від міського голови.

«Падає тінь на органи місцевого самоврядування, оскільки, зі слів Матвіїва, вони приймають (органі місцевого самоврядування – ред.) незаконні рішення», - пояснює Алла Данилюк.

Нагадаємо, екс-чиновник на одній із комісій міськради назвав окремі дії муніципалів незаконними. На що представники муніципалів образилися та до слів спеціаліста не прислухалися.

Головна муніципалка Луцька сприйняла критику за образу і поскаржилася на Матвіїва міському голові. Після цього Микола Романюк наклав на заступника начальника управління містобудування та архітектури дисциплінарне стягнення. Останній цього не стерпів та звернувся до суду із цивільним позовом до Луцького міського голови, щоб оскаржити догану.

А отримав догану Матвіїв за кіоск, який архітектор радив не зносити, адже у підприємця були всі на нього документи. Але муніципали конструкцію таки демонтували. Власників торгової точки такі дії міськради обурили. Отож, ті подали заяву до суду і виграли справу.

«Переважна частина кіосків, які ви зносите, ви правильно робите. Але є рішення по окремих кіосках, які незаконні», - доводив у суді позивач Ярослав Матвіїв.

Це ще одне підтвердження, як каже художник, що він хотів порадити, а не образити.

«Я міг звичайно і промовчати, але коли жінка розповідає, що їй вночі по-хамськи знесли кіоск, разом із його вмістом, і маючи всі ці погодження, я не міг стерпіти, навіть знаючи, що мене виженуть з роботи», - каже Матвіїв.

Але колишнього головного художника Луцька не звільнили, а скоротили посаду, яку він обіймав.

Після засідання рішення суду не прозвучало. Натомість під час цього судді з’ясовували, у якому саме суді першої інстанції слід розглядати справу – в адміністративному, якщо публічна особа, чи міськрайонному, якщо не публічна особа.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у міськраді вирішили скоротити посаду головного художника після невдалої спроби звільнити Ярослава Матвіїва через ліквідацію управління містобудування і архітектури. І хоч, зі слів депутатів міськради, до Матвіїва в Луцьку є чимало питань, але його звільнення збіглося в часі зі скандалом навколо забудови, яку активно лобіює один із депутатів.

«Я так зрозумів, Ковельська, 17 - це основне, за що вони мене... Заступник міського голови Тарас Яковлев та депутат Андрій Козюра, який лобіює цю забудову, змушували мене видати містобудівні умови... Всупереч кримінальному кодексу, генеральному плану, здоровому глузду, зрештою, я мав дати дозвіл на будівництво дев’ятиповерхового будинку навколо Старого міста... Це ж абсурд!», - розповів пан Матвіїв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Зайчик Показати IP 29 Листопада 2016 15:41
Ой шо там романюку судитися)
Галина Показати IP 29 Листопада 2016 16:57
Щце свідчить про те.що не можна гладити проти шерсті нікого,тим більше мера. Матвіїв людина зі стажем.
Мавка Показати IP 29 Листопада 2016 17:33
А хіба є справедливість у Міській раді? Хіба Яковлев то вже такий начальник ого-го??? хіа він коректно з людьми зважено чи кричить піниться? Де мта правда, в одних кіоски позабирали -лди виживали на ті копійки а іншим депутатам луцької міської ради в центрі кіоск вже виріс" як гриб після дощу, от і правда
Иван Показати IP 29 Листопада 2016 17:54
Матвеев пиарится перед уходом,.....что мешало ему выполнять свои обязанности - работать в то время, которое ему было выделено ранее? Как работал то "пысок" был закрыт, а сейчас начал видимость бурной деятельности так, что аж стало пахнуть словно буряк свозят на сахарный завод
лучанка Показати IP 29 Листопада 2016 18:11
влада дуже помилково вважає себе поза законом і недоторканною. Втратили інстинкт самозбереження, не відчувають близької небезпеки людської ненависті до влаштованого правового "бєспрєдєла". Де робота ПРОКУРАТУРИ?
ввк Показати IP 29 Листопада 2016 20:07
Шановні журналісти чому б не написати як міський голова з лютого місяця минулої зими вирішує питання щодо опалення в будинку по вул. Шевченка, 88. В цьому будинку, а це більше 70-ти квартир, опалення навіть не пробували вмикати! P.S. чи це хіба не новина?!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus