USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Генпрокуратура затримала екс-заступника міністра економіки часів Януковича

11 Червня 2016 15:18
У Генеральній прокуратурі України заявляють про затримання Олександра Сухомлина, якого підозрююють у причетності до розкрадання скрапленого газу, - повідомляє Радіо Свобода.

«Вчора був затриманий один із організаторів схеми по розкраданню скрапленого газу, активний член злочинної організації угруповання громадянин Сухомлин», – заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

«Він підозрюється в тому, що, перебуваючи в 2010-2014 роках на посаді голови Аукціонного комітету з продажу скрапленого газу, діючи в попередній змові з Януковичем, Азаровим та Курченком, незаконно заволодів майном ПАТ «Укргазвидобування» і «Укрнафта», а саме виробленим ними скрапленим газом на загальну суму понад 2 мільярди гривень», – додав він.

За даними Луценка, наразі на території чотирьох областей відбуваються обшуки за місцем проживання і попередніх місць роботи Сухомлина.

Генпрокурор додав, що Голосіївський районний суд Києва вже обрав Сухомлину запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 100 мільйонів гривень.

Сухомлин був двічі заступником міністра економіки, зокрема у 2010 році в уряді прем’єр-міністра Миколи Азарова, а у жовтні 2014 року його призначили заступником Міністра економічного розвитку і торгівлі України в уряді Арсенія Яценюка, він пропрацював 8 днів.

Додамо, що Олександр Сухомлин народився 8 червня 1963 року у Луцьку. Працював на керівних посадах у державних корпорація, зокрема, очолював «Укрспирт».

Сухомлин також входив до складу Аукціонного комітету спецаукціону з продажу скрапленого газу держкомпаніями «Укргазвидобування» і «Укрнафта».

Раніше Генпрокуратура визнала групу компаній СЄПЕК Сергія Курченка, яку пов’язують з «Сім’єю» колишнього президента Віктора Януковича, злочинною організацією і повідомила про досудове розслідування за фактом створення злочинної організації, «члени якої упродовж 2010-2014 років вчинили низку тяжких та особливо тяжких злочинів у різних сферах економіки з метою заволодіння майном державних підприємств, що входять до системи Міністерства інфраструктури, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, зокрема компаній «Нафтогаз» та «Укргазвидобування», а також Національного банку України».

Компанії групи СЄПЕК Сергія Курченка викуповувала практично весь обсяг скрапленого газу на аукціонах держкомпанії «Укргазвидобування» упродовж кількох років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
А Показати IP 11 Червня 2016 15:49
А може почесного громадянина м. Луцька дати?
суддя дреддд Показати IP 11 Червня 2016 16:25
С 6.10.2014 по 9.10.2014 - заместитель министра экономического развития и торговли. В 2011 году Сухомлинбыл отстранен от исполнения обязанностей за принятие неправомерного решения в сфере государственных закупок. Так в якому уряді він працював... Сухомлин в окт. 2014: "Если кому-то не нравится Клюев, то я работал у Порошенко министром"? https://www.youtube.com/watch?v=3PmdgvUepfU …
Петро Показати IP 11 Червня 2016 17:04
Нісенітниця від Луценка стосовно участі Сухомлина в газових схемах. Луценка використовує московська фірма "Мегаполіс" і її представник в Україні Кауфман (м.Одеса), який близький до БПП (див. матеріали сайту "Українська правда") в перерозподілі ринку тютюну в Україні. Завдяки Генпрокурору і кураторам БПП гроші за тютюнові вироби течуть рікою в Москву Кесаєву, а звідти в якості снарядів і куль на Донбас, яі вбивають наших дітей. Луценко або не розуміє що його тупо використовують, або він.....
експерт Показати IP 11 Червня 2016 17:14
Наш землячок. Працював гендиректором "Волиньтабак". Звідти пішов на посаду міністра економіки. Двічі входив в одну і ту ж ріку. Якщо память не зраджує, він є сватом Юрія Ольхового (Луцькавтодор).
Петров Показати IP 11 Червня 2016 17:25
Луценко недалека людина. Що він буде говорити через 3 - 4 місяці, коли справа "розсипеться". Для будь-якого адекватного громадянина, що цікавиться інформацією, що подається в ЗМІ, відомо що газовий ринок, це священна корова біля якої Фірташ, Ахметов, Ставицький, Янукович і тільки, напевно, в дуже хворій голові може виникнути думка, що Сухомлина допустили в це коло.
БПП Показати IP 11 Червня 2016 17:31
Після фрази Генпрокурора "діючи в попередній змові з Януковичем, Азаровим" виникає питання "Юра, що ти пив?"
юра до бпп Показати IP 11 Червня 2016 18:04
пив все що було...
123 Показати IP 11 Червня 2016 18:14
Генеральный отжигает не по детски... Какой на х*р сухомлин, его и близко к большим бабкам не допускали. Взял того, кого смог, бо от реальных фигурантов газовых схем ,можно и по щам получить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus