USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Майже дотисли: мер пообіцяв зайнятися злодіями із «Луцьктепла»

18 Лютого 2016 19:20
Міський голова Луцька Микола Романюк пообіцяв виконати вимоги загальних зборів працівників ДКП «Луцьктепло».

Про це він повідомив 18 лютого під час звіту перед громадою Луцька.

«Я вам пообіцяв по тому списку, по рішенню зборів, що я на вашому боці. Всі ваші чотири позиції, які ви висловлювали, я підтримую. Щодо тих людей, які ви називали, то буду говорити з керівництвом, аби їх звільнили з посади», - зазначив мер.

Щоправда, імена цих людей не розголошували, а працівники «Луцьктепла» вивісили плакат із написом: «Романюк, звільни злодіїв із «Луцьктепла», очевидно мають на увазі цих осіб.

Мер також повідомив, що згідно з результатами вчорашнього візиту до Києва, а саме до Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг і Міністерства із питань житлово-комунального господарства, має бути прийняте рішення про зміну розподілу коштів, які отримує ДКП «Луцьктепло» та передає до НАК «Нафтогаз». Передбачається, що рішення про це НКРЕКП має прийняти завтра.

«Місто буде і з теплом, і з гарячою водою», - запевнив міський голова.

Відповідно до домовленостей, анонсував мер, на рахунках ДКП «Луцьктепло» залишиться достатньо грошей для того, аби робити необхідні платежі та виплачувати заробітну плату.

Втім, чому такого візиту не відбулося раніше, залишається невідомим, адже про існування постанови було відомо і раніше.

Нагадаємо, що з 1 лютого 2016 року з рахунку комунального підприємства 100% платежів направляється на пряму до НАК «Нафтогаз». Через це підприємство не мало коштів для оплати енергоносіїв, оплати за розподіл газу та виплати заробітної плати своїм працівникам. Внаслідок боргу газовики вже опломбували частину міських котелень. А працівники «Луцьктепло» оголосили, що з 17 лютого готові вийти на попереджувальний страйк.

Втім, зустріч із мером відбулася. Зі слів Романюка, які підтвердила голова профспілкового комітету Неоніла Слюсар, мер пообіцяв виконати чотири вимоги загальних зборів трудового колективу.

«Це відміна незаконно введеного сезонного режиму роботи для операторів котельні і теплових пунктів. Це стосується 254 працівників підприємства. Це скорочення непотрібних посад на підприємстві, звільнення наглядачів від групи «Континіум», виконання постанови, про яку ви сказали і притягнення до відповідальності посадових осіб за результатами роботи комісії, яка проводила перевірку правильності та обґрунтування списання паливно-мастильних матеріалів на підприємстві. Саме ці питання нам Микола Ярославович пообіцяв вирішити», - пояснила Неоніла Слюсар.

І хоча міський голова у такому стані підприємства звинувачує рішення зі столиці, втім є й думка, що на рішення вплинуло існування договір про надання давальницької сировини між «Луцьктепло» і товариством «Захід-ТЕГ», яке має власників з іноземною пропискою. До слова, деталі цієї угоди не відомі загалу, тому мера і запитали, коли утаємничена угода буде зрештою розірвана.

«Договір, який був, продовжений до кінця опалювального сезону. Скоріш за все, по закінченню опалювального сезону, перейдуть на іншу форму. Тобто, як варіант це буде як оренда котельні, де будуть люди рахуватися у вас («Луцьктеплі», - ВН) і з вами разом працювати. Знімуться всі питання, що цього стосуються», - зазначив міський голова.

Підприємство «Захід-ТЕГ» володіє котельнею на вулиці Карбишева. Це не перший власник котельні після того, як вона потрапила у приватні руки. Однак голова організація захисту прав споживачів Геннадій Кожевніков під час зустрічі зазначив, що акт передачі котельні ще й досі не підписали.

«Кошти, які ми платимо, їх левова доля йде в оффшори. А на «Луцьктепло»... розвішуємо по тролейбусам оголошення: «Лучани, платіть, бо великі борги», - зазначив Кожевніков.

Він запропонував зібрати відкриту нараду із колишніми мерами і працівниками «Луцьктепло», аби зрештою розв’язати цей гордіїв вузол.

«У нас у Луцьку в одному місті плюнув, а в іншому сказали, що вода вийшла з берегів», - додав Кожевніков.

Таку пропозицію міський голова вислухав, але зазначив лише, що «Всі суди програні. Котельня не міська, котельня упливла уже давно».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анонім Показати IP 18 Лютого 2016 19:36
Зараз на вулиці не холодно ,а отаплюють так що приходиться балкони відкривати ві жари,Топлять так тому,що чим більше газу спалять,тим більше грошей здеруть з населення.Хто контролює таку економію?
Fur Показати IP 18 Лютого 2016 20:15
Романюк вже 6-й рік їх звільняє.
Хлоп Показати IP 18 Лютого 2016 21:02
А де штатний лайномет? Той що кресляр проблем?
Alex до Хлоп Показати IP 18 Лютого 2016 21:46
Богдан Гончарук, то ти?
Петро Показати IP 18 Лютого 2016 21:49
дкп "луцьктепло" це комунальне підприємство і повну відподвідальність має нести міський голова Романюк М.Я. Лучани! Вам Романюк, як управлінець не забезпечив подачу тепллої води з травня по листопад 2015 року, зараз проблеми з теплом. На мою думку, в комунальному господарстві Луцька лише одна проблема - імя якої РОМАНЮК М.Я. Пане голово - не вмієш господарювати - складай повноваження. Не тримайся як Яценюк за крісло!!!
Тарас Чурило Показати IP 18 Лютого 2016 21:52
Це ще Романюк легко обійшовся, заяви це одне, хай на ділі робить
Ірина Таран Показати IP 18 Лютого 2016 21:53
Люди вже кілька місяців без запробвтної плати, можуть і на кілок посадити
Декомунізація місько Показати IP 18 Лютого 2016 22:55
Населені пункти, вулиці декомунізують а райкомокомсомольські "ушль*пки" знущаються з Лучан. Може Романюка декомунізуємо. Готуємо петицію.
Хлоп Показати IP 19 Лютого 2016 10:46
Кресляр проблем вже не юрист? Перекваліфікувався в ватажка "чурилтаранов"? Дешевше на коло виходить, правда? А ні, то подай позов "в інтересах лучан", як вчив шанований гуру людської сили...
Луцьк Показати IP 19 Лютого 2016 10:50
Романюк задовільнив вимоги працівників. А коли задовільнить вимоги лучан які справно платять комунальні послуги. Літній період - опалення не проводиться, гарячої води немає. а працівникам Луцьктепло в кількості до 300 осб зарплату середню в 4 тис грн. з кишені лучан плати, бо вони бачите будуть бастувати зимою. Крали крали, а тепер бастують бо не знають де поділись гроші а утворились борги. Зараз ще почнуть бастувати щоб збільшили тарифи, як люблять говорити ( щоб були економічно обгрунтовані), Чому служба економічної безпеки УМВС , СБУ, прокуратура не зясовують куди пішли гроші які люди заплатити. На мою думку і їм підкинули трошки з цього боргу щоб не виявляли ініціативи. А Романюк як дерибанив ці гроші з Киричуком так і зараз робить.
Вася Показати IP 19 Лютого 2016 20:08
ну шо? вже вечір пятниці, а на сайті НКРЕ КП питання про Луцьктріпло навіть в порядок денний не включено. Коля знову ... як завжди збрехав))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus