USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Торік на підтримку ЗСУ Волинь виділила 50 мільйонів

15 Лютого 2016 13:55
Із бюджетів області на підтримку Збройних Сил України та обороноздатність регіону виділити в 2015-му році понад 50 мільйонів гривень. Щодо фінансування у 2016-му році то Міністерство оборони просить продовжити виділяти кошти.

Про це йшлося під час оперативної наради голови облдержадміністрації Володимира Гунчика сьогодні, 15-го лютого.

«Торік на підтримку Збройних Сил України, в рамках додаткових програм в різних куточках області, виділили понад 50 мільйонів гривень. З них майже 9 мільйонів гривень – кошти з обласного бюджету. Ці гроші направили армійцям та правоохоронцям. Нещодавно Міністр оборони України Степан Полторак зосередив увагу на тому, щоб цю допомогу продовжили й більше зосередили підтримку на військкомати», - інформував губернатор.

ЧИТАТИ ЩЕ: АРМІЯ УКРАЇНИ ЗБІЛЬШИЛАСЯ НА 15 БРИГАД І ПОЛКІВ

Допоки вище керівництво армійців просить від регіонів гроші, не все гаразд із фінансуванням у самій системі Міноборони. Про це вже почали офіційно заявляти й самі ж військові. Зокрема за публікацію у ЗМІ про проблеми з виплатами «бойових» тисяч начальника прес-служби 14-ої окремої механізованої бригади ОК «Захід» лейтенанта Влада Якушева перевели з передової й обмежили у спілкуванні з військовослужбовцями, які стикаються з такими проблемами. У зв’язку з цим, Міноборони взялося перевіряти фінансування 14 бригади.

Тим часом, не залежно від фінансування з Києва чи обласного бюджету, волонтери із центру «Серце патріота» здійснили вже понад 100 поїздок на передову. Минулого тижня відправили дві автівки з їжею, одягом та інструментами.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини інформувало про те, що в облраді хотіли прийняти Регіональну програми підтримки демобілізованих учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2016 рік. Втім, її розкритикували, зокрема голова облради Ігор Палиця звернув увагу на те, що під час написання проекту програми не запитали учасників АТО про їхні потреби. Тому програму відправили на доопрацювання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тарас Чурило Показати IP 15 Лютого 2016 14:18
Потрібно розробити цілеспрямовану програму підтримки учасників АТО, і те що відправили на доопрацювання це правильно. Краще відразу врахувати всі нюанси, а не голосувати за кота в мішку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus