USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Міськрада відцуралась від луцьких дачників-пільговиків

18 Серпня 2016 18:46
Фінансувати перевезення пільговиків до дачних масивів приміськими маршрутами влада міста не буде.

Про це йдеться у відповіді за підписом Луцького міського голови Миколи Романюка на запит депутата міськради Ігоря Поліщука.

Ще у травні депутат звертався до влади міста щодо проблеми позбавлення пільг на проїзд у приміському транспорті низки соціально незахищених верств населення – дітей війни, ветеранів праці тощо. Для них оплата доїзду до дачних ділянок є непосильною, тож він просив розглянути можливість фінансування пільгових перевезень цих верств населення з міського бюджету. У відповіді міського голови зазначалося, що автобусні маршрути до садово-городніх масивів є приміськими маршрутами загального користування, компенсацію за пільговий проїзд та фінансування повинен проводити організатор перевезень – Волинська облдержадміністрація.

У Волинській ОДА, своєю чергою, відповідають, що майже 90% дачників – лучани. Тож питання пільгових перевезень голова ОДА пропонує вирішити за кошти міського бюджету, як це, приміром, зробили міські ради Ковеля, Нововолинська та Володимира-Волинського.

Отож, депутат уже в липні просив міського голову повторно розглянути питання безплатного проїзду соціально незахищених категорій населення до своїх садових ділянок, та передбачити на це кошти у міському бюджеті.
Та вже днями на адресу депутатської приймальні надійшла відповідь, що на три садово-городні масиви (на вулицях Львівська, Володимирська та між вулицями Дубнівська та Рівненська, а також у селі Струмівка) можна доїхати тролейбусом. А за межами міста організатором перевезень є Волинська обласна державна адміністрація.

Незважаючи на те, що інші міста обласного значення цю проблему вирішили, Луцька міська рада небажання фінансувати проїзд пільговиків на цих маршрутах пояснює законодавчим безсиллям: мовляв, якби й хотіли це зробити – не змогли.

«Враховуючи той факт, що через відсутність необхідних нормативних документів, які регламентують нарахування відшкодувань автоперевізникам втрат від перевезення пільгових категорій і неможливістю формування бюджетного запиту, немає можливості ініціювати процес запровадження відшкодування збитків від пільгових перевезень перевізникам приміських маршрутів», - йдеться у відповіді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
пенсіонер Показати IP 18 Серпня 2016 19:18
Гнати МЯРа треба в три шиї , як кота с*рливого ; через # з конфіскацією , а далі з торбою на Золочівку .
я Показати IP 18 Серпня 2016 19:18
і по місту теж треба відмінити пільги.
я Показати IP 18 Серпня 2016 19:21
і по місту теж треба відмінити пільги.
дачник Показати IP 18 Серпня 2016 19:26
торби з дачі прете аж очі вилазять дітям та онукам ото ж і платіть за проізд ані то продайте ті своі дачі . попривикали до шари
дачнику до дачник Показати IP 18 Серпня 2016 22:15
Та тебеб самого коліньми по окопах проперло му**к, вони як би гроші мали то на ті дачі не їздили а в магазині все купляли!!!
Анонім Показати IP 18 Серпня 2016 20:32
Шановні звикли ці пільговики кататися в тролейбусах з одного кінцяміста в інший бо там або олія чи хліб на 20 копійок дешевше, а в тролейбусах з 20 пасажирівплатить 2 а решта пільговики!!!! Тому і збитки
аватар Показати IP 18 Серпня 2016 21:40
Немає грошей, хто не знає всі гроші пішли на ато.Як добре що йде ато.
)))) до аватар Показати IP 19 Серпня 2016 00:26
ти ДЦП-шник ?
12 Показати IP 19 Серпня 2016 09:13
Пільги тільки тоді можна скасувати, коли сума пенсії буде не віртуальною, а достатньою для прожиття..Як у всьому світі: соціальний пакет включає в себе пенсію, компенсацію на транспортні , комунальні витрати, заслуги перед державою тощо...І диференційований підхід до нарахування пенсії... А не як у нас: вчитель, робітник, колишній ЗЕК з 20 літнім стажем тюрми, домогосподарка з 30 літнім стажем домогосподарювання... - всім мінімалка... В кращому випадку + 50-100 грн. Але мабуть це не скоро...А тому: потрібно враховувати інтереси малозабезпечених верств населення, які, щоб вижити, змушені і на дачі працювати, і за яйцями на 20 коп. дешевшими в тролейбусі кататися...СУмно....АЛЕ: факт...
Лучанин Показати IP 19 Серпня 2016 22:14
Оце-то допомога та турбота наших керівників міста для соціально незахищених верств населення – дітей війни, ветеранів праці тощо!!!Одним словом вони стрілочники!Романюк каже що Гунчик має платити пільговикам,а Гунчик каже що ця справа Романюка.Спихнули один на одного і шукай вітра в полі.Одним словом нема крайніх!Отак вони турбуються про пільговиків!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus