USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Міський голова порадив бюджетникам «перетерпіти»

25 Квітня 2014 15:15
«Урізати зарплатню громадянам - заборонено Бюджетним кодексом України, тож такі речі – не що інше, як порушення чинного законодавства», - вважає Луцький міський голова Микола Романюк. Тому заробітну плату не зменшуватимуть, а от надбавки і премії, виходить, – можна.

Про це очільник міста повідомив під час власного брифінгу у стінах мерії сьогодні, 25 квітня.

З його слів, коли планували витрати із державного бюджету на органи соціального управляння, у Міністерстві фінансів України сформували показник у 459 мільйонів 587 тисяч гривень.

Луцький міський голова зауважив, що «розуміє переживання бюджетників», але, «на жаль, так склалося».

Як пояснив мер, українські високопосадовці прийняли рішення заморозити процес підняття рівня мінімальної заробітної плати протягом року. Він так і залишиться 1218 гривень, хоча раніше зростання цього показника поетапно планували упродовж року.

Також передбачили зняття з бюджету необов’язкових видатків, що не впливають на лікувальний та навчальний процес, тобто: стимулюючі виплати, винагороди, надбавки і доплати. В кінцевому результаті прийняли рішення скоротити лучанам ці виплати на 16 мільйонів 910 тисяч гривень.

Однак, як стало відомо вчора, 24 квітня, незгодні з такими методами обранці громади міста готують проект рішення про його відміну та пошуки інших шляхів скорочення бюджету.

Таким чином, отримавши такі цифри, у міськраді внесли наступні пропозиції: 2,5 мільйона гривень знайшли і перекинули на фінансування освіти та охорони здоров’я. Зробили це за рахунок зменшення витрат на органи управління. Згідно з розпорядженням, Міністерство фінансів витрат на органи управління в Луцьку планували скоротити на 1 мільйон 450 тисяч гривень, однак луцькі обранці громади їх скоротили на 1 мільйон 254 тисячі гривень. Довелося «урізати» потік коштів на фонд оплати праці, придбання товарно-матеріальних цінностей, ремонтів, скорочення на 50% автівок в органах управління.

«Щоб не скоротили жодного працівника бюджетної сфери, треба цей рік просто перетерпіти. Я впевнений, що все буде нормально, і ми повернемося до цих надбавок», - резюмував міський голова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Ося Показати IP 25 Квітня 2014 15:21
Так і з цими надбавками в шоколаді не купались, ледве кінці з кінцями люди зводили, а тут ще й це забирають, то з голоду вмирати чи що?
Ну Показати IP 25 Квітня 2014 15:37
Зато нашли гроші на памятник Бандере, 450тис.грн.
Анонім Показати IP 25 Квітня 2014 16:10
З себе хай знімуть ці надбавки і доплати.
сява Показати IP 25 Квітня 2014 17:28
Пошукайте гроші на порушеннях правил дорожного руху (зупинки, парковки, переїзд перехресть, проїзд на знаки) штрафи, навіть якщо і наймете ще людей, за день зарплату собі і за тиждень решті назбирають. А сміття, тютюнопаління і т д
123 Показати IP 25 Квітня 2014 20:07
Романюка на вили. Ціни піднімаються і будуть підніматися не в один раз, а зарплату зменшать вдвічі. Якщо мер не знає, як забезпечити людей, то який він мер. Хай йде у відставку.
небайдужа Показати IP 25 Квітня 2014 20:13
мера у відставку! де та с*** голова профспілки, яка три рази на рік їздить на курорт!
234 Показати IP 25 Квітня 2014 21:37
Чому знову вирішення проблем хочуть зробити за рахунок бюджетників? Романюк хай сам перетерпить, і шукає, як наповнити бюджет. Бляха-муха, не піаритися - а працювати треба. Хоча б до перевиборів дотягнув....сором наш
Лучанин Показати IP 25 Квітня 2014 22:39
ДЛЯ ТИХ КОМУ НЕ ДОХОДИТЬ - ЗАРПЛАТУ І НАДБАВКИ ПЛАТЯТЬ З ДЕРЖАВНОГО БЮДЖЕТУ ! Н Е З М І С Ь К О Г О !!!!!!!
лучанин Показати IP 25 Квітня 2014 22:47
А кого ви кращого знайдете, як Романюк? Цінуймо те, що маємо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus