USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Місцева влада встановлюватиме тарифи на тепло і воду

28 Березня 2017 22:23
Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), планує через два місяці передати місцевим органам влади права на встановлення тарифів на тепло, гаряче водопостачання і водовідведення.

Про це під час наради у Кабміні за підсумками минулого опалювального сезону заявив член Нацкомісії Руслан Машляківський, пише УНІАН.

"Після набрання чинності новими ліцензійними умовами на надання послуг з теплопостачання та водовідведення ми отримаємо можливість через два місяці передати ліцензійні справи місцевим органам влади для того, щоб наступний опалювальний період і надалі вони самі регулювали тарифи», - сказав він.

Також він додав, що 67% водоканалів, які були ліцензіатами Нацкомісії, перейдуть у відання місцевих органів влади. У повноваження місцевих органів переходить встановлення тарифів на водопостачання і водовідведення по тих підприємствах, які надають послуги для населення з кількістю населення менше 100 тисяч осіб. За словами Машляківського, також 74 діючі теплокомуненерго будуть передані у сферу регулювання місцевої влади.

Як повідомлялося, 22 березня 2017 року НКРЕКП затвердила нову редакцію Ліцензійних угод з надання послуг з теплопостачання. Очільник регулятора Дмитро Вовк заявляв, що Нацкомісія передаватиме повноваження з формування тарифів, затвердження інвестиційних програм для підприємств ЖКГ на місця у рамках проведеної урядом політики щодо децентралізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль_ Показати IP 28 Березня 2017 22:49
Я радуюся, бо це добре для людей!
Месник Показати IP 29 Березня 2017 09:57
Так Луцьктепло і водоканал майже банкрути,в боргах як в шовках.Що вони нам нарегулюють.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus