USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

«Може й правильно, що не прийняли», - голова облради про нестворене бурштинове підприємство

12 Жовтня 2015 12:41
Комунальне підприємство «Бурштин Волині» треба створювати після прийняття відповідного закону. Ймовірно, це стало причиною, чому депутати обласної ради не проголосували за створення підприємства.

Про це йшлося під час прес-конференції голови обласної ради Валентина Вітра сьогодні, 12 жовтня.

Очільник облради пояснив, що КП «Бурштин Волині» було не створено з низки причин. Зокрема, не голосувала за проект рішення фракція «Свобода».

На думку Валентина Вітра, варто було б до розгляду цього питання підготуватися більш детальніше і більш детально висвітлити. На думку голови облради, створювати комунальне підприємство, яке б займалося видобутком бурштин на Волині треба, але «не в такій формі»

«Це була ініціатива депутатів, а не облдержадміністрації. Створювати підприємство дійсно треба, але не в такій формі. Тому я пропонував внести низку змін, прийнявши за основу: має бути статут, чітко сформульований рід діяльності, призначення керівника має бути згідно з процедурою. Це підприємство має працювати в межах закону. Може й правильно, що його не прийняли, поки Верховна Рада не прийняла закон», - вважає Валентин Вітер.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, мешканці сіл Маневиччини, де є поклади бурштину, пропонують створити місцеві товариства з обмеженою відповідальністю, які б займалися видобутком бурштину. Створення комунального підприємства вони не вітають, як і не жалують бурштинокопачів-гастролерів.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНЯНИ ХОЧУТЬ КОПАТИ БУРШТИН САМІ

Нагадаємо, на Маневиччині активізувалися бурштинокопачі, здебільшого, приїжджали копати бурштин мешканці інших областей. Конфлікт у лісах мав декілька загострень: першого разу тут побувало близько тисячі копачів, а вже за тиждень їх кількість сягнула двох тисяч.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Петро Показати IP 12 Жовтня 2015 13:19
Шановні краяни, дуже прикро, що в черговий раз Нас ошукують Нами маніпулюють, а ми мовчимо, і це дуже прикро, Задумайтесьсь Ваша пасивність грає на користь бездарним керманичам!!!
До Петро! Показати IP 12 Жовтня 2015 17:13
А ти не маніпулюєш!?
Анонім Показати IP 13 Жовтня 2015 10:22
Не треба ля-ля, всі ці бунти из ініціативи влади т.є. Адміністрації, бо їм хочеться очолити видобуток бурштину.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus