USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На два луцьких парки потрібно 300 тисяч

21 Липня 2016 21:37
100 тисяч гривень для парку «Дубовий гай» в мікрорайоні ЛПЗ та 200 тисяч на благоустрій Центрального парку Луцька потрібно для того, аби довести їх до ладу.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів Луцької міської ради сьогодні, 21 липня.

Заступник мера Луцька Юрій Моклиця зазначив, що всі паркові зони та сквери міста обслуговує лише декілька працівників, які чистять їх, а цього, з його слів, не достатньо для підтримання їх нормального вигляду.

Минулоріч з міської казни виділили майже півмільйона гривень, проте використовують їх на косіння трави, в той час як безпосередньо на парки коштів немає. Відтак, у якості експерименту Моклиця запропонував виділити кошти безпосередньо на паркові зони. Для прикладу, на парк «Дубки», що в мікрорайоні ЛПЗ, потрібно 100 тисяч гривень. Прибирає його місцевий ЖЕК, проте, 8 гектарів залишається без догляду взагалі.

Вдвічі більше потрібно для того, аби провести благоустрій Центрального парку міста Луцька. На чотирьох гектарах хочуть облаштувати звичайно паркову зону. Кошти потрібні для того, аби рекультивувати землю на місці зрізаних дерев та посіяти траву, доглядати за нею.

В рамках паркової зони хочуть створити щось на кшталт мистецької зони, де можна буде проводити виставки, різноманітні мистецькі заходи тощо.

«Родзинкою» парку може стати і Алея казок, яку хочуть скомпонувати з 27 скульптур луцького архітектора Миколи Голованя. Нині вони розміщені по периметру парку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus