USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Сільради Волині не поспішають виділяти землю воїнам АТО

18 Квітня 2016 11:46
Заяви на земельні ділянки під будівництво написали на Волині більше 6 тисяч бійців АТО. З них задовольнили більше 4 тисяч заяв. Але, як переконують у Держгеокадастрі, не всі сільські ради готові надавати бійцям землю, навіть якщо вони такі ділянки мають.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови ОДА сьогодні, 18 квітня.

Так, очільник Держземагентства області Василь Василенко розповів, що на Волині учасники АТО написали 6360 заяв на виділення земельних ділянок, з них по 4388 прийняті рішення про виділення ділянок.

Найбільше дозволів видали у Луцькому, Ківерцівському та Іваничівському районах. Та, додає він, якщо у Луцькому районі більшість ділянок видавали сільради, то в двох інших районах – Держгеокадастр.

Приміром, скаржаться волиняни на Прилуцьку сільську раду Ківерцівського району, де їм відмовляють в наданні земельних ділянок. А ось в Держгеокадастрі кажуть, що там вільні ділянки є. Жидичинська сільрада, хоч і видає дозволи, та там є ще 2 масиви, які теж можна розділити між учасниками АТО, але це в сільраді не афішують.

Згадана ситуація стане предметом розмови під час однієї з нарад в Держгеокадастрі вже цього тижня. На неї, ймовірно, запросять і голів сільрад, які, маючи вільні ділянки, відмовляють учасникам АТО.

«Дісталося» під час оперативки і Луцькому міському голові Миколі Романюку. Так, голова ОДА Володимир Гунчик, коментуючи відмови у наданні земельних ділянок в місті, порадив не направляти людей в Держгеокадастр, а самим шукати для заявників землю в прилеглих селах. Мовляв, усім відомо, що на території Луцька вільних ділянок немає. Та міська рада не має відповідати учасникам АТО відписками, а самотужки розшукати альтернативні ділянки в сусідніх селах.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЗЕМЛЯ ЧИ КВАРТИРА? ЯК ВОЛИНСЬКИМ УЧАСНИКАМ АТО ВИРІШИТИ ЖИТЛОВЕ ПИТАННЯ

Крім того, додав Василь Василенко, з 4 тисяч задоволених заяв лише на 2 тисячі виготовлені документи і ділянки передані у власність. Ймовірно, каже він, тяганина з оформленням паперів залежить від працівників місцевих земельних управлінь. До прикладу, в Локачинському районі з 45 дозволів, документи оформлені лише на 13 ділянок. Тому працівників тих управлінь, які надто довго готують документи, також хочуть запросити на нараду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
мер Показати IP 18 Квітня 2016 13:28
а якщо хлопці ті що воювали напишуть по місьцю приписки. це добре чи дуже добре ??
АТО Показати IP 18 Квітня 2016 13:47
Хлопці ідіть в депутати беріть владу у свої руки
ДОЛАР Показати IP 18 Квітня 2016 14:13
РОМАНЮК ХОЧЕ ДОЛАРІВ І ГРИВЕНЬ ПОБІЛЬШЕ ЗА ЗЕМЕЛЬНІ ДІЛЯНКИ А НЕ РОЗДАТИ ЗА ДЯКУЮ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus