USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині День Перемоги відзначать під новим символом

20 Квітня 2015 14:05
Символіку з «Маком пам’яті» мають використати на заходах до Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Про це стало відомо під час оперативної наради голови облдержадміністрації сьогодні, 20 квітня.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко видав Указ про визначення 8 травня Днем пам’яті та примирення, а 9 Травня віднині є Днем Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Цьогоріч у ці дні на Волині використають символ «Мак пам’яті», - повідомив голова ОДА Володимир Гунчик, і попросив організаторів заходів забезпечити достатню кількість цієї символіки.

Варто додати, що червоний мак на офіційних заходах в Україні розпочали використовувати з 2014 року. Дизайн символу розробив харківський дизайнер Сергій Мішакін. Його маки нагадують слід від кулі, від якого розходиться кров. А сама квітка маку як символу пам’яті загиблих використовується в Європі вже давно. Цього року ця ініціатива отримала законодавчу базу у вигляді згаданого Указу глави держави.

Власне, цей символ з’явився в Україні через трагічні події: сепаратисти в Криму та на сході України масово почали використовувати в своїх заходах георгіївську стрічку, яка донедавна була символом Дня Перемоги. За короткий термін для українців георгіївська стрічка перетворилася на символ окупації і тероризму. Тож в державі привітно прийняли альтернативу оранжево-чорній стрічці.

Торік 9 Травня під час заходів на Волині використовували синьо-жовті стрічки. Щоправда, напередодні цього дня, 5 травня 2014 року представники російської общини намагалися переконати, що георгіївська стрічка має право на використання 9 Травня.

Цікаво, що від використання георгіївської стрічки у 2015 році відмовилися і в сусідній Білорусі, а Президент Білорусі Олександр Лукашенко оголосив, що не приїде на парад перемоги до Москви 9 Травня.

До слова, цього року Верховна Рада визнала учасників Організації українських націоналістів та Українську повстанську армію борцями за незалежність України і заборонила комуністичну символіку та її розповсюдження, а термін «Велика Вітчизняна війна» замінили на «Друга світова війна».

Крім того, цього року правоохоронці працюватимуть у посиленому режимі 8 та 9 Травня, аби уникнути провокацій і конфліктів. А в школи Волині планують запросити учасників антитерористичної операції, аби ті провели «уроки мужності» для школярів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Зоряна Показати IP 20 Квітня 2015 14:54
А скільки вихідних уже знову буде???????????????
123 Показати IP 20 Квітня 2015 15:09
1,2,3,4 травня; 9,10,11 травня; 30,31 травня,1 червня.
Такі да! Показати IP 20 Квітня 2015 17:26
То вже прИвладні камсамольці не ходитимуть з георгієвською лєнтою? А шо такоє?
Анонім Показати IP 20 Квітня 2015 22:13
Цей "символ" вже був минулого року. Що в ньому "нового"???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus