USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині кандидат від влади на головлікаря не пройшов люстрацію

2 Травня 2014 13:18
Маневицька районна влада ігнорує думку колективу центральної районної лікарні щодо обрання головного лікаря.

Про це у середу, 30 квітня, повідомили представники профспілкового комітету та ініціативної групи Маневицької центральної районної лікарні у своєму зверненні до Комітету громадської люстрації.

У зверненні йдеться, що у зв’язку зі звільненням попереднього головного лікаря Андрія Гетманчука за згодою сторін, постало питання про визначення кандидатури на посаду головного лікаря Маневицької ЦРЛ. Відповідно до листа голови районної ради Людмили Веремчук від 16 квітня 2014 року, колективу закладу запропонували обрати кандидатуру на цю посаду.

23 квітня провели збори трудового колективу районної лікарні, на яких були присутні 240 осіб з 427 працюючих. За поданням профспілкового комітету на обговорення винесли три кандидатури на посаду головного лікаря: Ларису Коваль, Ігоря Тьохта, Олега Бегаля. Ще дві кандидатури було запропоновано Ігорем Тьохтою: Василь Тарасюк та Тетяна Панкрашкіна.

У результаті таємного голосування за Панкрашкіну Т. проголосувало 0,76% присутніх, за Тарасюка В. – 3,9%, за Коваль Л. – 11,06%, за Тьохта І. – 18, 72% та за Бегаля О. – 65,8%.

Таким чином, відповідно до рішення трудового колективу, єдиним кандидатом на посаду головного лікаря Маневицької центральної районної лікарні обрали Олега Бегаля.

Втім, як зазначають представники профспілкового комітету у своєму зверненні, районну владу легітимно обраний кандидат не влаштовує. Голова районної ради Людмила Веремчук та голова районної державної адміністрації Людмила Кирда наполегливо пропонують свою власну кандидатуру – Василя Тарасюка. Такі дії районної влади вносять деструктив у роботу колективу. У зв’язку з цим, профспілковий комітет та ініціативна група Маневицької ЦРЛ звернулися за підтримкою до Комітету громадської люстрації з проханням підтримати колектив районної лікарні та посприяти забезпеченню їх демократичного права.

Комітет громадської люстрації прийняв рішення звернутися до керівників районної влади, щоб вони припинили тиск на трудовий колектив лікарні та врахували їх позицію при прийнятті кадрового питання.

Копії Звернення профспілкового комітету та ініціативної групи Маневицької центральної районної лікарні та Протокол зборів трудового колективу Маневицької ЦРЛ додаються.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
Дмитро Показати IP 2 Травня 2014 13:23
коментар було видалено
дідо Показати IP 2 Травня 2014 13:49
Невже на посаді головлікара така висока зарплата,що всі так рвуться.Бютівська секта хоче силою пропхати свого.
Анонім до дідо Показати IP 2 Травня 2014 14:45
а ви запитайте у Ліди Томашевської, яка знову преться на посаду головлікра в Іваничівьку ЦРЛ. (посада санітарки - 200 баксів і так далі....)
марина до дідо Показати IP 4 Травня 2014 09:43
Стара влада лікарні хоче пропхнути свого.
Маневичанка Показати IP 2 Травня 2014 16:17
Не з того починають наші Люсі(ми в Маневичах іх так називаємо ). Як одна ,так і друга допхалися до влади і вже починають пропихати своіх на посади .Іх обох потрібно гнати з посад в шию.Я особисто знаю одну й другу і впевнена ,що вони прийшли до кормушки ,а не піднімати район!!!
Вдячна пацієнтка до Маневичанка Показати IP 3 Травня 2014 21:09
Видно ви з того колективу лікарні .Бо Люсі почати якраз із того, що треба нам маневицьким людям. І почали не на словах а на ділі.Може хоч вони наведуть порядок.Бо порядних в лапках керівників почали знімати. правильно роблять.А ви маневичанко мабуть ви ЛЮДКА КОЗАЧКА то я думаю вам треба біГОМ Іти з роботи бо за спиною кримінал виглядає.
Маневичанка до Вдячна пацієнтка Показати IP 5 Травня 2014 15:46
В лікарні я ніколи не працювала ,а Людка Козачка ,я так зрозуміла,це старша медсестра поліклініки, якщо так ,то за нею тюрма плаче вже давно!А Люсям потрібно спочатку себе пролюструвати-одна дітей споює в барах ,займається незаконно обміном валюти ,понабирала місць під забудову оформивши іх на родичів і чоловіка(вже бувшого) і т. д. .а в іншоі чоловік землею підторговує,то може спочатку його пролюструвати?Кирда взагалі ,як фарбований лис -була і комуністкою,а тепер змінила віру ,чи надовго?
марина до Маневичанка Показати IP 4 Травня 2014 09:46
А ти не хочеш йти від кормушки
Маневичанка до марина Показати IP 5 Травня 2014 15:51
По-перше я коло кормушки ніколи не була ,а по-друге до незнайомих людей тикати якось не гарно!
маневичанин Показати IP 2 Травня 2014 21:19
то все кумівство
марина до маневичанин Показати IP 4 Травня 2014 09:33
кумівство не там.А ти все-таки Козачка-спалилась.
вова Показати IP 2 Травня 2014 21:26
скликайте віче біля адміністраціі
Порох до вова Показати IP 3 Травня 2014 21:20
Підтримуємо .ми за Віче на якому будемо люструвати тих хто підписав цей шедевр,Чекаємо особливо на Гетьманчучку. В якоі лікарня була у власності. а тепер стає державною.
марина до Порох Показати IP 4 Травня 2014 09:51
у неї і печатки особисті-гербові ?
Маневичі Показати IP 2 Травня 2014 23:17
Саме цікаво те, що звернення підписали ті. хто дуже захищав бувшого головного лікаря Гетманчука А.Ф. на Віче та писали листи у підтримку його. По новому головлікарю ,все буде вирішувати сесія районної ради, яка призначає головного лікаря. Знаю, що профільна депутатська комісія підтримала Бегаля, а кадрова комісія - Тарасюка. Враховуючи думку колективу, все в районі відбувається якраз дуже прозоро і відкрито, чого не було у попередників. Це минула влада навіть на посаду санітарки рекомендувала приймати людей прихильних до партії регіонів, а головлікар ще і винагороду мав. Теперішні керівники-жінки цього не допустять.
марина до Маневичі Показати IP 4 Травня 2014 09:34
Приєднуюсь!!!
Депутат Показати IP 2 Травня 2014 23:28
Був на засіданні депутатської комісії. Все відбувалося прозоро і без тиску. Голова профспілки лікарні Сохацький виглядав дуже непереконливо, доказуючи, що хабар і подяку пацієнта потрібно розрізняти, не відмовлявся, шо і сам грішить десяток чи два яєць від бабці перед паскою як подяку прийняти. Щодо голови ради, то не помітив, щоб висловлювала прихильність до будь-кого із кандидатів на посаду, за її словами головне, щоб забезпечив нормальне керівництво, не вимагав коштів за влаштування на роботу і т.д. Мабуть підписанти звернення переживають, що і їм урветься?
Марина до Депутат Показати IP 4 Травня 2014 09:40
а чому Сохацький взагалі там був,він хто такий?На підтримку штанів кандидата від Гетманчука?
Валентина Іванівна Показати IP 3 Травня 2014 20:59
Соромно за тих хто підписав в люстраційний комітет цю кляузу,в якій перекручують подіі і факти,хочуть тиснути на владу яка починає прозоро і відкрито працювати.Напевно ім завжди це вдавалось думають що і зараз так буде.А Тих підписантів треба люструвати в першу чергу.,додовши до цього списку ще і пані Козак з поліклініки і пані Зелінко і пана Бегаля за одні медогляди по 200 грн. МАБУТЬ ті два керівники району розворушили осине гніздо тому і полетіли листи в комітети.Шановні ви помилились,ми допоможемо владі розібратись хто є хто.Невже ви хочете ошукати і нас маневичан,невже ми ніколи не звертались до лікарів,то кого ви хочете люструвати себе??? Якщо себе то ви на правильному шляху.
ПРАЦІВНИК до Валентина Іванівна Показати IP 4 Травня 2014 12:24
Нехай Бегаль О.П., дасть сам собі відповідь на запитання, чи зможе він маючи лише 2 лікарську категорію, невеликий стаж роботи і життєвий досвід очолити колектив лікарів, більшість з яких мають вищі лікарські категорії і чи буде він користуватися авторитетом, який так потрібний керівнику???. Маю надію, що в новостворений люстраційний кометет увійшли компетентні та відповідальні люди, які детально проаналізують дане звернення, тому що всі ми хочемо побудувати дійсно правову державу і люстрацію кожному потрібно починати з себе.
марина до ПРАЦІВНИК Показати IP 4 Травня 2014 14:07
підтримую
Небайдужа до Валентина Іванівна Показати IP 19 Жовтня 2014 20:15
Людмило Кирдо! Починайте люстрацію з себе!
небайдужий Показати IP 4 Травня 2014 15:07
А можливо слід веде і сюди? Бегаль Михайло Григорович, головний лікар Ратнівської ЦРЛ, заступник голови постійної комісії з питань охорони здоров"я людини Волинської обласної ради. (сайт:http://deputat.volyn.ua/dep/detoptat/6/).
видих правди Показати IP 5 Травня 2014 02:33
Швидше всього не засилля бютівської секти, а засилля сімейно-родинного підряду Бегалів у Волинській області. Надаю інформацію для роздумів облздороввідділ керуюча кадровими питаннями поєднана родинними вузами із чесним та порядним Бегалем О.П. Рідний дядько Бегаль М.Г. головний лікар Ратнівської ЦРЛ і як вже вище було сказано заступник голови постійної комісії з питань охороно здоров"я Волинської обласної ради. Ось і просовують племінника до бажаної посади головного лікаря. Пишу тому , що набридло спостерігати за постійною брехнею та перекручуванням фактів прикриваючись середнім та молодшим персоналом, їх використали в черговий раз,як інструмент для досягнення свої брехливих, та цинічних задумів, Люди боячись втратити роботу прислухалися в лапках до порад, "шановної" старшої медсестри поліклініки Козак.Та і взагалі старших медичних сестер та сестер господинь, які надавали настійливі поради за кого потрібно голосувати. Гидко стає від брехні, нехай би вони написали як на передодні ,збирались завідуючі відділеннями, старші медсестри,та профком рішили та постановили голосувати за Бегаля. Хоча раніше була загальна п"ятифилинка на якій були присутні лікарі, медперсонал та представники районної влади, де було висунено ініціативними групами 4 кандидатури Коваль,Тьохта,Тарасюк та Панкрашкіна про Бегаля якраз і сказала Кирда Л.Ф ,що вона ще чула про кандидатуру . Бегаля та Шостака. Але ці кандидатури ніхто не підтримав. І дивним чином прийшовши 22 квітня на збори колективу на було висунутона голосування, Коваль Тьохта І хто б ви думали Бегаль, а кандидатури Панкрашкіної та Тарасюка були проігноровані .Це обурило лікаря Тарасюка він встав і відстоював свою кандидатуру. Як було непрємно спостерігати , що людина яка пропрацювала в лікарні більше 25 років є прекрасним спеціалістом хорошою людиною ,справедливим і нетерпимим до різного роду брехні та блюзнірства.має доводити свою прфесійну спроможність багато раз покриваючись лице багрянцем. хіба можна було так принижувати людину, яка абсолютно на це не заслуговує. Ось цим він і небув вигідним для колишнього керівництва лікарні,яке до цих пір неможе змиритися із втратою влади особливо його всюдисуща дружина Гетманчук Є Ф. Яка привикла керувати всім і всіма. На обурення Тарасюка було винесено профкомом проголосувати за дані кандидатури, ну ви самі розумієте яке це було голосування, якщо люди мали інші вказівки. Ось якраз тоді і вийшов Тьохта слава богу, що знайшлась одна смілива та порядна людина, який вийшов і сказав, що так непорядно по відношенню до лікарів Панкрашкіної та Тарасюк, Що це кандидатури які були раніше винесені лікарями Кац та Шворак,які мали за собою певну кількість підримуючих працівників медичної установи. та запропонував голосувати за кожну кандидатуру або щоб все було справедливо в бюлетні дописати прізвища Панкрашкішої та Тарасюк тоді зал. бурхливо підтримав його. Ось так були винесені дані кандидатури, а не запропоновані Тьохтою як свої два власно запропонованих кандидати,так як написано в листі. Коли із залу донеслося хто запропонував Бегаля ,на що голова профкому Сохацький відповів, що .це кандидатура районної адміністрації на що із залу донеслося, тоді де кандидатура Шостака. відповіді небуло. Тоді я щось незбагну в листі вказано, що адміністрація проти кандидатури Бегаля напередодні вона була за ним і різко стала проти, якась у нас примхлива адміністрація? Логіки немає ніякої у словах голови профкому. Задаючи собі питання, відповідь приходить сама по собі ,що певно бреше шановний Сохацький, Та від цього стає ще прикріше, що людина з вищою освітою і здавалося б хорошою репутацією ставить свій підпис під цинічною,низькою брихнею. Дозволю собі процитувати .". Кроме высшего образования,нужно иметь хотя бы среднее соображение и как минимум,начальное воспитание" ось така правда шановний люстраційний та антикорупційний комітет
Уля Громова до видих правди Показати IP 7 Травня 2014 07:10
Важко навіть щось відповісти,молодець правда!!!
Инферно Показати IP 8 Травня 2014 15:03
Люди добрые, вам еще не надоели эти кулуарные игры? Кто будет главврачем это вообще не важно!!! Важно то что б у нас наконец то поменялось мышление. Главврач, глава сельсовета, президент - не царь и не бог. Все зависит от нас. Есть закон перед которым все ровны.Что б этого добится не нужно сидеть в кабинетах, жуя сопли и сочиняя сплетни о тех кто тебя "обидел". И даже не выскакивать на трибуну с обвинениями не подкрепленными ни фактами не законодательной базой. Нужно знать закон и если он нарушаеться обращаться в специальные органы в письменном виде. Задайте себе вопрос. Кто из вас "слюноплюев" сможет или делал так? Научились и-нетом пользоваться, уже не интересно в кабинете перемывать кости и жить не своей жизнью,а жизнью соседа, давайте будем кидаться грязью виртуально? Люстрацию каждый должен зделать в первую очередь в своей голове.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus