USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині після «копачів» у надрах залишається до 85% бурштину

13 Серпня 2015 12:29
Видобуток бурштину на місцях, розорених «копачами», є економічно доцільним, адже після їх діяльності у покладах залишається 80-85% копалин.

Про це заявила заступник міністра екології та природних ресурсів Світлана Коломієць на своїй сторінці у Фейсбуці.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, Світлана Коломієць у рамках свого візиту на Волинь 11 серпня заявила, що встигла побачити як нелегальний, так і легальний метод видобутку. Вона зауважила, що знайти перший - в рази важче. З її слів, нелегальний видобуток - скрізь, і це явище справляє трагічне враження. Йдеться про понівечені землі та ділянки під видобуток. Також виконувач обов’язків Міністра екології та природних ресурсів на місці зустріла копачів, які тікали.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЩО ЗАВАЖАЄ ВОЛИНСЬКІЙ МІЛІЦІЇ ЛОВИТИ НЕЗАКОННИХ КОПАЧІВ БУРШТИНУ

«А ви знали, що помповим методом з землі забирають лише 15-20% бурштину, тоді як 80-85% багатства залишається у землі? Принаймні, так стверджують вчені-геологи. Днями мала можливість переконатися у цьому на власному досвіді під час робочої поїздки на Житомирщину, Рівненщину та Волинь. На власні очі побачила місця нелегального видобутку, поспілкувалася з місцевим населенням та представниками місцевої влади. Крім того, відвідала легальне виробництво - компанію «Сонячне ремесло», де бурштин видобувають кар'єрним способом. Воду тут використовують дуже раціонально, фактично в замкненому циклі. Треба наголосити, що підприємство взяло цю ділянку вже після нелегальних копачів і при цьому видобуток є економічно доцільним», - повідомила замміністра.

Раніше ІА Волинські Новини повідомляло що, прокурор Волинської області Дмитро Чепіжак упевнений:ситуацію з бурштином на Волині вдалося взяти під контроль.

ЧИТАТИ ЩЕ: КП «БУРШТИН ВОЛИНІ» СТВОРЮЮТЬ ДЛЯ БОРОТЬБИ ІЗ НЕЗАКОННИМ ВИДОБУТКОМ

Також повідомлялося, що до Маневицього та Любешівського районів Волині, де здійснюється видобуток бурштину, скоро додасться Шацький - там знайшли перші поклади «сонячного каміння».

Крім того, зі слів Коломієць, вищезгадані регіони багаті не тільки на бурштин, але й на кварц, кремінь та інші мінерали. «Геологи говорять, що тут є речовини, які можуть коштувати не менше за бурштин. Це тема для роздумів», - зазначає вона.

А ви знали, що помповим методом з землі забирають лише 15-20% бурштину, тоді як 80-85% багатства залишається у землі? Пр...Posted by Svitlana Kolomiyets on 12 августа 2015 г.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Штефан, Луцьк Показати IP 13 Серпня 2015 13:50
На Волині є не тільки бурштин. А й мідь, залізна руда, алмази і золото... Живемо, по-свинськи і власних дітей виховуємо свиньми, а не людьми. Патріотизму - 0. Бабу б чужу, та горілки нажертися до ригачки. Заспівати про "сонячну Волинь", вкрасти у сусіда і держави. "Відкосити" від призову, підлабузнитись до влади і до злодія, що одне і те ж. Дати хабара лікарю, міліціонеру, чиновнику... Отак і живемо, бо воно - те, що лежить під нашими ногами,"не наше". Корисні копалини належать злочинцю від влади, бандюку і пристосуванцю. Коли прокинетесь, чортові і продажні волиняки??? "Десь там далеко на Волині - де народилася УПА?.. "
Суддя Дредд до Штефан, Луцьк Показати IP 13 Серпня 2015 20:34
Обідно, бо правда...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus