USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині розкрадають пісок та чорнозем

26 Вересня 2014 13:08
На випадки незаконного видобутку піску та ґрунту звертають увагу депутатів Волиньради мешканці Ковельського району.

Про це йшлося під час тридцятої сесії обласної ради 26 вересня.

Відповідний депутатський запит озвучив перший заступник голови облради Олександр Пирожик. З його слів, до нього звернувся депутат Ковельської районної ради Юрій Мельник з листом за фактом несанкціонованого видобутку піску на території Старокошарівської сільської ради Ковельського району. У листі йдеться про те, що мешканці району акцентують увагу на тому, що протягом останніх років мають місце факти незаконного видобутку піску та родючих шарів ґрунту.

Метою незаконних дій є реалізація викраденого та отримання прибутку певними особами. Такі факти зафіксували на території Білинської, Мощенської, Дубівської, Старокошарівської, Люблинецької та інших сільських рад. Заподіяна шкода завдає чималого збитку місцевим громадам. Мешканці району обурені бездіяльністю правоохоронних органів, що створює відповідний резонанс та підриває довіру до правоохоронців.

Під час відвідин місця незаконного видобутку піску 22 вересня Юрій Мельник переконався у тому, що здійснено кримінальне правопорушення. З його слів, викрадення піску та чорнозему на території району набирає обертів, але працівники відділення автоінспекції Ковельського МВ УМВС України у Волинській області та інших підрозділів міліції цього не помічають.

Олександр Пирожик просить прокурора області, начальника УМВС у області та начальника управління Держкомзему взяти під особистий контроль здійснення перевірки за фактом несанкціонованого видобутку піску на території Старокошарівської сільської ради Ковельського району.

Депутати запит колеги підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучани Показати IP 26 Вересня 2014 13:16
Дайщь тривожну кнопку у кожну оселю, бо без неї міліція працювати не може.
Українець Показати IP 26 Вересня 2014 13:24
В нас міліція звикла робити те,що скажуть. Поки не дадуть команди-ні,ні... Вони все і всіх знають -і за землю,і за самогон, і за ліс і все. Багато чого і самі чверять.
Анонім Показати IP 26 Вересня 2014 15:28
Ну, треба якось власні садиби добудувати. І ДАІшникам також.
правда Показати IP 26 Вересня 2014 22:28
В с.Підгайці Луцького району,сільський голова такожи чорнозем не законно добуває і продає,був зловлений на гарячому але прокуратура закрила справу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus