USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині – скорочення шахтарів

11 Листопада 2015 14:00
У шахтарському Нововолинську відбулося скорочення гірників. Близько 50 працівників шахти №1 залишилися без роботи. Попередньо на копальню прийшли зміни до Наказу Міністерства енергетики і вугільної промисловості про припинення видобутку вугілля на цій копальні до 1-го листопада, - інформує БУГ.

Електроенергію відключають, вугілля відкачувати ми не можемо. Всі інші роботи виконуємо.Це в той час, коли країна потребує вугілля, коли купує його в держави-агресора. І вони говорять, що іншого виходу немає”, – говорить голова профспілкової організації шахти №1 Анатолій Мухомеджанов.

На вугільне підприємство прийшов документ про припинення видобутку вугілля – зміни до Наказу Міністерства енергетики і вугільної промисловості. Згідно Наказу, шахтарі повинні добувати вугілля до травня 2016-го року. Тепер без жодних роз’яснень змінили термін до першого листопада 2015-го року, - обурюються гірники.

“Вчора у нас було скорочення, звільнили близько 50-ти людей. Але наразі ведеться робота, щоб зберегти колектив. Ми плануємо працювати. В суботу має бути зустріч з міністром, на яку поїдуть директори шахт. Люди самостійно переводяться на “Бужанську”, тому що переводити працівників, як на дев’ятій, що знаходиться в складі одного ДП з “Бужанкою”, нема можливості. Заробітну плату Демчишин обіцяв виплатити в повній мірі тоді, коли ми їздили голодувати. Він цього не зробив. Остання виплата була за вересень, люди отримали 40% зарплатні”, – каже голова профспілки шахти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus