USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Насіров відновлює контрабандні схеми на митниці, – Москаль

7 Травня 2016 13:09
Незадоволений кадровиими призначеннями голови ДФС на митниці закарпатський губернатор Геннадій Москаль заявляє, що регіональні митниці не можуть протистояти центральним структурам у спробах останніх відновити контрабандний потік через кордон.

Нагадаємо, саме з цих мотивів Геннадій Москаль попросив про відставку. Лист про це голова Закарпатської ОДА адресував прем’єр-міністру – у ньому написав, що не хоче керувати областю через перешкоджання боротьбі з контрабандою з боку центральної влади. Конкретно ідеться про Державну фіскальну службу: Москаль звинуватив голову ДФС Романа Насірова у спробах відновити контрабандний потік через кордон. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на прохання про відставку відповів відмовою і попросив Москаля не говорити з ним «мовою ультиматумів». Про це повідомляє Радіо Свобода.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК НАСІРОВ ПОТРАПИВ У КРІСЛО ГОЛОВИ ДФС

За твердженням Геннадія Москаля, у Києві чекають на виїзд до ЄС двісті фур із контрабандними цигарками, виробленими в Росії, ОАЕ, Молдові й на окупованих територіях України, і з цією метою ДФС планує надіслати на місце нового керівника, не узгодивши його кандидатуру з обласною владою. Це Москаль розцінює як спробу відновити системну контрабанду цигарок, вже зруйновану спільними зусиллями з правоохоронними органами Румунії, Угорщини і Словаччини.

Подолати контрабанду в окремому регіоні за умов, коли центральні структури намагаються відновити тіньові схеми, неможливо.



Геннадій Москаль

«Подолати контрабанду в окремому регіоні за умов, коли центральні структури не тільки не допомагають, а, навпаки, намагаються відновити тіньові схеми, неможливо. З огляду на це, я не бачу сенсу свого подальшого перебування на посаді голови Закарпатської ОДА», – написав Москаль. Він стверджує, що рішення про призначення нового начальника обласної митниці – ухвалене.

Тим часом начальником Закарпатської митниці на офіційному її сайті досі значиться Володимир Колесников. Керівництво Державної фіскальної служби у столиці запевнило, що змінювати цю людину не збирається.

«Державна фіскальна служба України повідомляє, що заяви, які поширюються у засобах масової інформації, про зміну керівництва Закарпатської митниці не відповідають дійсності, – відповіли в ДФС. – Керівником Закарпатської митниці є Володимир Колесніков, який обіймає цю посаду з вересня минулого року. За станом здоров’я з 27 квітня він перебуває на лікарняному. З огляду на це у період із 28 до 29 квітня виконання обов’язків керівника покладалося на його заступника Олександра Гребьонкіна. Упродовж цього часу виконання обов’язків начальника Закарпатської митниці на інших осіб не покладалося».

Позицію Державної фіскальної служби з приводу звинувачень у сприянні контрабанді, та щодо партії цигарок, що нібито стоїть у Київській області в очікуванні вивозу, з’ясувати не вдалося: на цю частину запиту Радіо Свобода ДФС відповіді не дала, телефони прес-служби відомства цілий день не відповідають.

Натомість перевірити інформацію щодо цих вантажів пообіцяла Генпрокуратура, повідомив виконувач обов’язків генпрокурора України Юрій Севрук.

«Якщо вона (інформація – ред.) підтвердиться, то будемо з’ясовувати у митниці, чому вони не вживають заходів», – зазначив Севрук.

Не говоріть зі мною ультиматумами і реформуйте митницю – Гройсман



Володимир Гройсман

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман у відставці Москалю відмовив. Відповідаючи голові Закарпатської ОДА на своїй фейсбук-сторінці, він написав, що «нікому не дозволить розмовляти з ним мовою ультиматумів», з приводу озвучених звинувачень звернеться до СБУ і НАБУ, але загалом – закликав Москаля працювати, а не скаржитися.

«Давайте разом закладемо нову традицію щодо призначення керівних кадрів у митній службі на основі публічних конкурсів за участю громадських організацій. І цю традицію розпочнемо впроваджувати саме із Закарпатської митниці», – написав Гройсман.



«Я би хотів надихнути Геннадія Геннадійовича на боротьбу з контрабандою», – додав Гройсман пізніше у розмові з журналістами.

Якщо схеми поборені, тоді не важливо, хто начальник – Продан

Закарпатська митниця у відповіді Радіо Свобода звітує, що в січні-травні цього року зловила більш, ніж удвічі, більше контрабандистів цигарок і вилучила в них у два з половиною рази більше контрабандного товару.



Оксана Продан

Однак, якщо Геннадій Москаль зруйнував контрабандні схеми, то має бути байдуже, хто очолює регіональну митницю, коментує Радіо Свобода депутат від «Блоку Порошенка», член комітету з митної політики Оксана Продан.

«Якщо він щось зробив, тоді новий керівник митниці його не повинен бентежити. А якщо його не влаштовує новий керівник митниці, тому що там є схеми, при яких новий керівник митниці не буде підпорядкований йому особисто, тоді у мене є питання, як він боровся з цими схемами. Якщо схеми поборені, тоді немає питань, кого ставлять», – вважає депутат.

Закарпаття і Одеса тепер в одному човні проти керівництва ДФС



Юлія Марушевська

Раніше у конфлікт із Романом Насіровим вступила прикордонна Одеса: зокрема, начальниця одеської митниці Юлія Марушевська, вимагали відставки голови Фіскальної служби. Вона звинуватила Насірова у перешкоджанні реформам митної служби, але йшлося тоді також і про кадрові призначення: ДФС надіслала Марушевській у заступники митника «часів Януковича», з яким вона відмовилась працювати.

Юлія Марушевська у коментарі Радіо Свобода заявила, що заступник після її заяв не був звільнений, хоча вона з ним не співпрацює і не спілкується взагалі. «Його забирають день за днем у відрядження на Київ, певно, вичікуючи момент, коли мене тут не буде, тому що його явно готували як керівника Одеської митниці», – каже вона.

«Мені здається, що тут (із відставкою Насірова – ред.) питання символічного кроку і початку нормального тренду: треба показати, що люди, які гальмують реформи, будуть із системи викидатися», – вважає Марушевська.

Депутати з парламентського комітету з податкової та митної політики наприкінці квітня повідомляли, що після свят комітет може ініціювати відставку Романа Насірова через корупцію на митницях. 5 травня минув його перший рік на посаді.

Нагадаємо, неспокійна ситуація склалася і на волинській митниці: щойно головний фіскал країни, член БПП Роман Насіров призначив нового тимчасового керівника, волинські митники виступили протицього призначення.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПРИБИРАННЯ НЕУГОДНИХ, АБО НОВА КАДРОВА ПОЛІТИКА ШАВЛАКА

Мирна акція протесту перед адмінбудівлею у Римачах триває уже близько місяця. Громадські активісти та місцеві підприємці вимагають звільнити з посади виконувача обов’язків керівника Волинської митниці Олександра Шавлака, який наразі є керівником Чернігівської митниці.

Щоправда, волинський губернатор Володимир Гунчик ніяких листів до керівника КМУ Володимира Гройсмана та Президента України Петра Порошенка не пише.



Протести на Волинській митниці
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
янь Показати IP 7 Травня 2016 16:39
нехай люди заробляють, в европу цигарки, а назад доляри. Що в цьому поганого, якщо держава тількі вміє обдирати.... Нехай дасть достойну оплату праці!
wsxcv Показати IP 7 Травня 2016 21:32
гирикович кришуе контрабанду на Волинi
Анонім Показати IP 8 Травня 2016 00:23
Заява Москаля - це не більше ніж спектакль для дебілуватого електорату БПП (блоку панамських патріотів) ..., який направлений на відвернення уваги від "безголової" генпрокуратури, вільного від браслету Єфрємова, непокараних іловайсько-дебальцівських генералів, кривавих убивць МДАНІВСЬКОЇ СОТНІ, липецької фабрики, Гелетея не у тюрмі, а на високій посаді ..., а головне від таємних домовленостей з РИГАМИ при голосуванні за головного режисера ПОРОШЕНКА та за ведучого свого актора ГРОЙСМАНА ........ А у фіналі цього цинічного спектаклю передбачено повний НАСІРОВ НА ГОЛОВУ БАГАТОСТРАЖДАЛЬНОГО УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ ....!!!! З чим і можу привітати усіх голосувальників за цього нашого шоколадного президента ....!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus