USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Як Насіров потрапив у крісло голови ДФС

1 Травня 2016 16:38
Зараз багато хто нарешті помітив, що в ДФС все відбувається зовсім не так, як того хотілось би. Насіров зовсім не той, на кого очікували.

Квартири в Лондоні, мутки, хамство, податкові наїзди і т.д. і т.п, - пише блогер Євген Будерацький.

Власне, зараз мало хто згадує, як саме Насіров потрапив в це крісло.

Спочатку старе керівництво ДФС відсторонили на час службового розслідування, а потім звільнили. До речі, жодних справ так і не відкрили. Та то вже таке.

Був призначений конкурс, і всі наперебій обіцяли, що він буде мегапрозорим, онлайн-трансляцій співбесід і всілякі інші начебто демократичні ніштяки.

Подались на конкурс під сотню кандидатів, всьо начебто було красиво.

Начебто.

Проте...Тетяна Ніколаєнко та Maxim Kamenev не дадуть збрехати, вже на другий день "конкурсу" одразу декілька джерел мені чітко назвали майбутнього переможця - Насірова.

Потім ситуація начебто змінювалась. Начебто.

З'явились прізвища Оксана Продан та Ніна Южаніна, і судячи з тодішніх розмов з ними, вони про явний "договорняк" дізнались вже після того, як зрозуміли, що їх прізвища просто використали як ширму для "прозорості".

Думаю, що остаточно усвідомлення прийшло під час першого туру онлайн - співбесід, на яких Насіров формально розповів, який він класний, ні слова не сказавши, що ж він конкретно буде змінювати.

Але є у цій всій історії ще один немаловажливий нюанс, про який багато хто забуває. У конкурсну комісію тоді входили суцільні технократи, а очолювала її безпосередньо міністр фінансів Наталя Яресько, яка по суті це все діло й "освятила".

Подейкують, що під час переговорів на посаду прем'єра пані Яресько ставила однією з умов звільнення Насірова. Не знаю, чи це так і є насправді, але це могло б пояснити багато чого.

Тільки от запитання в тому, чому тоді пані міністр повелась на всю цю історію?

Думаю, що відповідь ми колись почуємо, та й Насіров все ж таки рано чи пізно буде звільнений.

Тільки от час знову втрачений. На жаль.

Нагадаємо, саме головний фіскал країни Роман Насіров призначив виконувачем обов’язків на Волинській митниці керівника-«гастролера» Олександра Шавлака.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, на Волинській митниці виникла криза через псевдореформи нового керівника-«гастролера» Олександра Шавлака. Трудовий колектив виступив проти нового виконувача обов’язків з Чернігова й заявив про адміністративний тиск на працівників. Невдоволення висловлює й громадськість, яка організувала безстроковий пікет.

ЧИТАТИ ЩЕ: 16 ДЕНЬ ПРОТЕСТУ НА ВОЛИНСЬКІЙ МИТНИЦІ: КЕРІВНИК «ТІКАЄ» ВІД КОЛЕКТИВУ

22 квітня виконувач обов’язків керівника Волинської митниці Олександр Шавлак не приїхав на зустріч з громадськістю краю та вкотре проігнорував вимогу керівника області з’явитися на засідання. Його дії назвали неповагою. Багатьох працівників митниці обурив той факт, що з Чернігова Шавлак привіз свою команду, а спеціалістів з Волині попередили про скорочення.

Водночас сам Шавлак пояснює своє рішення тим, що не може покластися на місцевих спеціалістів і згадує бурштинову проблему, актуальну на Волині. Але видання «Стоп Откат» у своїй публікації писало, що Олександр Шавлак може бути причетним до оборудок з контрабандою, зокрема, бурштину. Свого часу через пропускний пункт «Нові Яриловичі» Чернігівської митниці, яку він очолює дотепер, поставки бурштину могли безперешкодно проникати в Білорусь, звідки далі йшли замовникам у Європі.

Отже, внутрішній конфлікт на Волинській митниці лише поглибився. А днями там взагалі трапилася провокація. Мирних активістів звинуватили, що вони нібито зробили погром у адмінприміщенні митниці. Водночас, самі активісти категорично це заперечують і кажуть, що це була спланована акція з ціллю дискредитувати мирних активістів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Павло Показати IP 1 Травня 2016 18:11
Почали про одне а закінчили шавлаком! Брєд! За акціі на митниці платять гроші це не секрет! А шо волинські хабарники кращі? Чим цікаво?
Андрій Показати IP 1 Травня 2016 18:36
Перешпа заспокойся!!! Не з твоїми "м'язами" проти такої течії плавати!
Команді Андрейків/Ша Показати IP 1 Травня 2016 19:37
Готуйтесь на Закарпаття!Тут вже трохи підлатались, правда спозорились по самі вуха...пора 'налагоджувати роботу' деінде, може хоч там довше протягнете!
Пупс Показати IP 1 Травня 2016 19:39
Терещук ти вже достав, інші хоть читати вміють, а ти букву і від ї не відризняєш, іди читати вчись, потім будеш статті замовляти, звільнили вже, а то батон ніяк відпустити не можеш!!!
Гєна Показати IP 1 Травня 2016 20:10
Від якого колективу втікає Шавлак??? Терещука і Якобчука, може ще Микитюка))))??? О, товариші, це точно не колектив Волинської митниці, це радше головні смоктуни грошових потоків, а колектив тут ні до чого)))))
Вова Показати IP 1 Травня 2016 20:35
Терещук ти що думаєш що Київ не знає хто проплачує турійським п'яничкам і забулдигам щоб ті резину палили біля Римачів, та вони як і ти, навіть прочитати плакати не можуть, які ти їм вручив, щоб пояснити чого стоять...)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus