USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Москаль просить звільнення через кадрові зміни на митниці

6 Травня 2016 10:59
Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль просить звільнити його із займаної посади, - пише "Канал 24".

Відповідне звернення він направив до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, в якому просить представити президенту України Петрові Порошенку його звільнення.

У тексті документа, опублікованому на сайті Москаля, йдеться про те, що рішення глава ОДА прийняв у зв'язку з неузгодженою з ним зміною начальника Закарпатської митниці, яка, на його думку, була зроблена в інтересах "сигаретної мафії", що займається контрабандою тютюнових виробів в країни ЄС, з якою він веде боротьбу і не бачить за таких умов можливості її продовжувати.

Нагадаємо, неспокійна ситуація склалася і на волинській митниці. Там вже близько місяця триває мирна акція протесту перед адмінбудівлею у Римачах. Громадські активісти та місцеві підприємці вимагають звільнити з посади виконувача обов’язків керівника Волинської митниці Олександра Шавлака, який наразі є керівником Чернігівської митниці.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, що на Волинській митниці виникла криза через псевдореформи нового керівника-«гастролера». Трудовий колектив виступив проти нового виконувача обов’язків з Чернігова й заявив про адміністративний тиск на працівників. Невдоволення висловлює й громадськість, яка організувала безстроковий пікет.

22 квітня виконувач обов’язків керівника Волинської митниці Олександр Шавлак не приїхав на зустріч з громадськістю краю та вкотре проігнорував вимогу керівника області з’явитися на засідання. Його дії назвали неповагою.

Багатьох працівників митниці обурив той факт, що з Чернігова Шавлак привіз свою команду, а спеціалістів з Волині попередили про скорочення. Водночас сам Шавлак пояснює своє рішення тим, що не може покластися на місцевих спеціалістів і згадує бурштинову проблему, актуальну на Волині. Але видання «Стоп Откат» у своїй публікації писало, що Олександр Шавлак може бути причетним до оборудок з контрабандою, зокрема, бурштину. Свого часу через пропускний пункт «Нові Яриловичі» Чернігівської митниці, яку він очолює дотепер, поставки бурштину могли безперешкодно проникати в Білорусь, звідки далі йшли замовникам у Європі.

До слова, термін перебування на посаді тимчасового керівника митниці поспіхом йому продовжив Роман Насіров. Щойно 10 квітня тодішній прем’єр міністр Арсеній Яценюк заявив, що піде у відставку, як стало відомо ІА Волинські Новини з власних джерел, голова фіскальної служби країни у той же день прийняв рішення ще на місяць продовжити термін перебування на посаді виконувача обов’язків керівника Волинської митниці своєму ставленику Шавлаку - до 13 травня.

Додамо, вакантне крісло керівника митниці обіймав уродженець Одеси Дмитро Поліщук, киянин Дмитро Якобчук, згодом – житель містка Чортків Тернопільської області Андрій Андрейків, а віднедавна – уродженець Чернігова – Олександр Шавлак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus