USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нацбанк не підтвердив інформацію про відставку Гонтаревої

3 Квітня 2017 13:48
Національний банк України спростував заяву заступниці голови фракції БПП Ірини Луценко щодо того, що Валерія Гонтарева написала заяву про відставку.

Про це з посиланням на прес-службу регулятора пише УНІАН.

«Прес-служба не підтверджує інформацію про відставку. Ми офіційно оголосимо за місяць», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, напередодні в інтерв'ю Гонтарева заявила, що повністю виконала своє завдання, а про нові посади поки не думає, оскільки хоче відпочити. Тому, за її словами, коли прийде час залишити посаду, вона візьме відпочинок, який проведе з родиною. Говорячи про свого наступника, Гонтарева висловила впевненість, що це буде «дійсно гідний номінант... – професіонал, банкір, технократ, не політик». Вона додала, що вже запропонувала президенту кілька кандидатур, але не назвала, кого саме.

Зазначимо, що раніше глава НБУ заявляла, що не збирається все життя працювати в Національному банку.
Як повідомила раніше нардеп Ірина Луценко, керівник Національного банку Валерія Гонтарева написала заяву про відставку з посади.

Нагадаємо, обшуки в Нацбанку працівники НАБУ провели 29 березня. Тоді Ситник заявив, що кримінальне провадження стосується керівництва НБУ. Керівництво регулятора співпрацювало зі слідством та надало необхідні документи.

Як повідомлялося, у кріслі голови Національного банку Валерію Гонтареву може змінити Володимир Лавренчук. Нині він очолює «Райффайзен банк Аваль».

Читати ще: Чому Гонтарева втікає з НБУ? Думка

До слова, на початку березня вже повідомлялося про те, що після більш ніж 2,5 років роботи у Нацбанку його голова Валерія Гонтарева прийняла рішення піти у відставку. Проте, у НБУ нформацію про можливу відставку голови Національного банку Валерії Гонтаревої спростовують, хоча у ЗМІ й почали шукати можливу заміну.

Своєю чергою колишній глава СБУ Валентин Наливайченко розповів, що незабаром в НБУ повинен бути проведений міжнародний аудит. Наливайченко заявив, що саме в зв'язку з цим Валерія Гонтарєва хоче по-швидкому покинути пост глави Нацбанку, так як є ймовірність, що там можуть знайти корупцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus