USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Незаконне будівництво у Луцьку - «з легкої руки» Романюка?

8 Лютого 2014 09:01
Щонайменше на рік перекрили одну з вулиць Луцька у Старому місті у зв’язку з будівництвом індивідуального житлового будинку на вулиці Данила Галицького, 5. Майбутній маєток на території історико-культурного заповідника зведуть для сім’ї депутата Луцької міської ради Олени Голєвої.

І про те, що на території заповідника «Старе місто» заборонено будуватися, луцького мера не цікавлять ані висновки експертів, ані думки краєзнавців та істориків. Лише одним своїм розпорядженням Микола Романюк узаконив незаконне будівництво в самому серці древнього Лучеська.

Крім того, градоначальник ще й створює всі необхідні умови для того, аби такому процесу бува ніхто не став на заваді, інформує ТРК «Аверс».

Виставити дурнями усі служби, які відповідають за законність забудови Старого міста, подружжя Голєвих намагалося вже давно. Зводити елітний палац у Старому місті, заможні господарі почали ще в 2011-му році. Завідувач сектором охорони культурної спадщини управління культура і туризму Волинської ОДА Віталій Стрільчук розповів: «Данила Галицького - там забудовник Голєв М. К. Нас поінформували, що розпочалися роботи. Наші працівники відразу вийшли на місце і встановили, що роботи проводилися без археологічних досліджень». Фахівці внесли приписи і будівництво призупинили. Після цього власники були змушені провести археологічні розкопки. Проте на цьому «сюрпризи» від хитромудрих господарів не закінчилися. Віталій Стрільчук розповідає: «Після того, коли будівництво знову почало рухатися, ми зрозуміли, що воно повністю не відповідає проекту, який погоджувався центральним органом виконавчої влади в сфері охорони культурної спадщини. Після цього ми внесли відповідний лист реагування на інспекцію архітектурно-будівельного контролю, яке перевірило і подало матеріали в прокуратуру міста для того, аби вжили необхідні заходи. Пройшло півроку і ми зараз знову почали листування з прокуратурою щодо відхилення проекту».

Переписка зі стражами порядку так ні до чого і не привела. Тобто, з часом будівництво розвивалося. Вочевидь, в такий спосіб Голєві демонстрували, що товстий гаманець всьому голова. А наочно це продемонстрував не хто-небудь, а сам Луцький міський голова Микола Романюк. Тож 31-го січня цього року, мер підписав розпорядження: «У зв’язку з будівництвом індивідуального житлового будинку на вулиці Данила Галицького, 5, зупинити рух транспорту по вулиці Кафедральній, від вулиці Данила Галицького до банку «Хрещатик», на період з 05.02.2014 до 05.02.2015».

Рішення мера шокувало всіх, а перш за все його підлеглого начальника відділу охорони культурної спадщини управління культури Луцької міськради Сергія Годлевського. У посадовця лише одне питання: «А як же приписи»? «Один припис, здається, два роки тому дали, а після цього ще один був. Там, коли розпочиналися проводитися хоч якісь роботи, ми приходили і пред’являли їх. Цим самим ми призупиняли будівництво. Але на сьогоднішній день вони хочуть продовжити будівництво навіть всупереч тому, що є приписи», - розповів Годлевський. Незрозуміла позиція Миколи Романюка і директору історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Павлу Рудецькому. З забудовниками, як переконує посадовець, борються вже не перший рік, а вони все невпинно будують. Неодноразово доводилось викликати і правоохоронців. А тут ще й міський голова «підлив масла у вогонь». Тож Рудецький часу гаяти не став і вирішив письмово нагадати міському голові, що цього робити не варто. Павло Рудецький: «Вже чотири роки триває будівництво і працівники заповідника постійно реагують на ці роботи. Були випадки, що ми викликали з міста та області працівників управління культури і зупиняли ці роботи неодноразово, тому, що дійсно є два приписи, які забороняють проведення, як земельних робіт, так і будівельних робіт… По факту було відправлено лист на ім’я міського голови, де вся ситуація, яка склалася навколо цієї будівлі, розписана чітко, тобто, вказано, які приписи, на основі чого та куди ми зверталися і що нема реакції».

Особистісні знайомства між владцями та забудовниками, які, мабуть, мають корупційний характер, саме так називає розпорядження міського голови Миколи Романюка історик-краєзнавець та голова комітету правозахисту боротьби з корупцією Ігор Левчук: «Таке враження, що пан Романюк взагалі не володіє жодною інформацією, судячи по тих рішеннях, які приймаються… Така ситуація з будинком пані Голєвої… Роботи були зупинені ще два роки тому, а нині так само представники Луцької міської ради з управління культури ходять з приписами… А міський голова видає таке рішення, тобто одна рука не знає, що робиться в іншій, чи то ситуація вже доведена до абсурду, чи то дійсно в нас вже ніхто не контролює цих питань».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 34
ЛЕОН Показати IP 8 Лютого 2014 09:38
ЯКIХ ВИ ХОЧЕТЕ РIШЕНЬ ВIД КОМСОМОЛЇСКО - ПАРТIЙНОI НОМЕНКЛАТУРИ ПРИХОДИТЬ ЧАС ВОНИ ЗНОВ ЗА СВОЄ НЕМА ЛЮСТРАЦII - НIЧОГО НЕ БУДЕ А БУДЕ НОВИЙ БУРАТИНО НОВИЙ КАРАБАС - БАРАБАС
Ирина Показати IP 8 Лютого 2014 09:41
Майдауны, а чего домишко Голевой не майданите? Слабо? Или такова ваша мерзкая душонка, что вы только выборочно нашли себе врагов Украины в лице партии регионов? На самом деле вы просто вши на теле страны, паразитирующие и оставляющие после себя исключительно экскременты и вонь бомжацкую. Скоты, изнасиловали Украину, но ничего все мы под одним богом ходим- вам воздастся по заслугам, твари продажные
душман до Ирина Показати IP 8 Лютого 2014 09:55
Чукча , розмовляй УКРАЇНСЬКОЮ мовою , а не языком !!!
0501 до душман Показати IP 8 Лютого 2014 10:07
Фу,євро поцька обізвалася.Ти халяво сама спочатку вивчи мову. Хоча навіщо отім євродаунам українська мова.Для них вже давно придумали мову мувів.Знаєте бидло хто такі муві?Читайте історію держав Австро - Венгрії , Румунії , не забудьте заглянути в підручники німців. Але якщо не вмієте читати, тоді негайно спитайте львівських цадиків , вони люди обізнані і все вам рзтлумачать.
хм до душман Показати IP 8 Лютого 2014 10:35
нацик довбаний,ти в Європу зібрався?
Володимир до Ирина Показати IP 11 Лютого 2014 12:13
Звідки стільки злості. Ну от був би ти мером, зміг би керувати містом, чи несеш ти відповідвльність хоча б за 1000 мешканців
0501 Показати IP 8 Лютого 2014 09:48
Пора нашему алкашу на покой.
Андрій Показати IP 8 Лютого 2014 10:01
Ірино,судячи по імені,воно належить жінці.Читаючи коментар,цього не скажеш.Ви не родичка того попа,що проклинав людей ,що знаходяться на майдані?Повірте,всім "воздастся" ,як пишите Ви,в тому числі і Вам.А щодо Романюка та його роспорядження,то в нас є прокуратура яка повинна слідкувати не тільки за тим які хто вивісив прапори...
0501 до Андрій Показати IP 8 Лютого 2014 10:10
Ві сами там,в прокуратуре,работаете,или Коля попросил вступится ? Ничего,скоро коляша на гнойной тачке из мэрии выедет.Не долго ему осталось.
жж Показати IP 8 Лютого 2014 10:48
та забашляли Голєвви майдаунам,от вони їх і не чіпають,От щоб там регіонал бідувався ,то майдаун там би вже давно хороводи водили-це ж звичайні проституткі,хто платить ,під того і лягають.
Тарас Показати IP 8 Лютого 2014 10:58
Дааааа, Романюк не змінює своїх корупційних принципів....Отакий наш мер. Корупціонер і п'янюга.Навіщо він нам?
Ігор Показати IP 8 Лютого 2014 11:09
Левчук відомий всім , хто будує в Старому місті, цей хлоп виступає проти кожного хто будує в Старому місті та не дає йому хабара, пам'ятаєте скандал навколо будинку Мартиняка? Так ось цей Левчук непрозоро йому рекомедував або гроші або створю проблеми.Мартиняк відмовився- ось і не може навіть копнути, не те що побудувати всже багато років. А те , що міський голова , як і більшість лучан, хоче,нарешті, аби той смітник у Старому місті перетворився на щось достойне нашого Лучеська-то за це йому лучани лише вдячні
лучанин Показати IP 8 Лютого 2014 11:11
Романюк обставив себе проплаченими депутатами-тітушками. Має свою групу, куди навіть колишнього фронтівця Пиззу вписав, має "батьківщину" з Пустоцвітом, має пару регіоналів, має класного помічника колишнього фронтівця Кравчука. То чого не дуркувати. Будинок нехай будують. А потім зруйнувати.
Сергій Показати IP 8 Лютого 2014 11:13
Мета цього репортажу- понизити рейтинг Романюка та послабити його вплив у місті. Подумайте, кому це вигідно? Не так довго залишилось часу до виборів, з дозволу на розміщення паркану роздути корупційну схему- майстри чорного піару відомі лучанам
0501 до Сергій Показати IP 8 Лютого 2014 12:02
Нельзя понизить то,что уже давно скатилось в малую астрономическую величину в минусовой степени.
Александр до 0501 Показати IP 8 Лютого 2014 13:57
Но и нельзя повысить рейтинг сайта и своего кандидата задавшись одной единственной целью - огульно охаить Романюка.
Ирина- "душману" Показати IP 8 Лютого 2014 11:37
душманчику, українською мовою? Нема питань- тільки такі, як ти не розуміють російської, англійської, німецької, французької та польської мов- якими, до речі, я володію, на відміну, схоже, від тебе. Не я почала війну в Україні, не я погрожувала родичам співробітників правоохоронних органів, облдержадміністрацій та інших "ворогів України". Хочу сказати, що, не дивлячись наі недоліки влади і поширену корупцію, перші і головні вороги нашої країни і людей, які хочуть жити і працювати - а хто хоче, той працює та заробляє, повірте, - це ви, недолугі, неосвічені, халявщики та просто запроданці, готові свою матір, якщо вона проти вас, продати. З приводу того провокаційного попа- не одобрямс, але це- відповідь, адекватна тій, яку почали ваші радікали- погрози, і нема чого ображатись, самі винні. Ще- в кінці листопада їхала в Польщу через Устилуг- була трохи шокована колонною автомобілів з Польщі в напрямку України, які провозять б/в автошини- думала, що за тупий бізнес? Але після всіх подій я розумію, що заяви про те, що силовий варіант спланований заздалегідь "Батьківщиною", абсолютно правдиві. Питання до правоохоронців- дуже лекго перевірити, хто і кому віз цей "товар", до речі, такі "перевозчики" , як один, були жебрацького вигляду- куда поляки дивляться, коли візи відкривають?!
У-ух! Показати IP 8 Лютого 2014 11:47
Збудувавши "буратино" Романюк лишився права голосу,тепер його викручують як ганчирку...померанчова більшість в Раді що хоче те і робить надіючись що "майдан" переможе
Александр Показати IP 8 Лютого 2014 11:58
Я вставлю свои "5 копеек". Старый город может и представляет историческую ценность, но как для меня он похож на помойку, т.к. старый исторический центр не может находится рядом с неконтролируемым рынком. Прежде всего нужно убрать рынок. Затем, ну есть у Голевых деньги, есть у Мартыняка деньги - пусть строятся! Да пусть все строятся, только согласовывают этажность, площадь, подвод коммуникаций, но только открыто, на аукционах! Недовольные всегда будут, это понятно. А ярлык "історична пам'ятка" - для коррупции и для взятничества, 100%. Ну и для собственной важности, безусловно.
ушльопку до Александр Показати IP 8 Лютого 2014 14:47
у тебе певноз шиэю проблема бо голова крутится ттільки в сторону ринку а на території так ааного старого міста ти смітників та розвалюх не бачив????
Александр до ушльопку Показати IP 8 Лютого 2014 15:56
Развалюхи именно потому, что "историческая ценность". Да и начинать нужно с главного"мусорника", не имеющего, надеюсь, таковой.
Анастасія до Александр Показати IP 8 Лютого 2014 17:12
Абсолютно аргументована і правильна відповідь.Базар псує красу і історичність нашого міста.А в в кого є "балабаси" будь ласка відкриті аукціони.
історик Показати IP 8 Лютого 2014 12:20
Підписавши розпорядження, голова міста чисто по-комсомольському виконав чиюсь волю, прохання. Хтось з Києва "заступився" за глитаїв і ненависників голєвих. Комсомолець взяв під козирок, позичив в сірка очі і підмахнув папірець. Голову використали, як затичку до пізди.
теж історик Показати IP 8 Лютого 2014 12:40
Тепер Романюк буде показувати туристам в заповіднику палаци місцевого грабіжника банку, одіозного Голєва і його тигроподібну дружину, місцеву депутатку. Так в Бухаресті показують циганський квартал, де живе барон, який носить на тілі 35 кілограмів золота.
Волинянин до теж історик Показати IP 8 Лютого 2014 13:18
В саму ціль попав.Я за те щоб будувалися,щоб розвивалося місто і стара частина нашого міста особливо.Та коли почув,що такі як Голєви там почали забудову,стало не по собі.Таким багатіям на околиці міста було б за честь мати участок...Але ж ні,їм подавай в історичній частині.Все це сімейсто(Головенці-Голєві) накрали де тільки могли і як тільки могли..Люди на МАЙДАНІ -не дамо цим багатіям місця в старій частині нашого міста.Нехай Романюк як підписав,так і відмінить своє рішення.
Александр до Волинянин Показати IP 8 Лютого 2014 13:42
А в старый город нужно перевезти майдан и сделать там как хиппи в центре Копенгагене сделали страну Христианию, без света и канализации, зато выпускают свои монеты и марки! Туристов будет - масса!!! И Луцк прозвучит в Европе, наконец-то!
цк Показати IP 8 Лютого 2014 14:03
Романюк і Голєва зазнають нищівної поразки від групи "Новий Луцьк". їхня ера добігає завершення. прощавайте.
СОВIСТЬ ДО IРИНИ Показати IP 8 Лютого 2014 14:42
ЧИТАЮ IРА - НЕАДЕКВАТ ЦЕ МЯГКО ГОВОРЯЧИ ЯКЩО ТИ В ЦIЙ ПРАВЛЯЧИЙ ХУНТI - ТО ЦЕ ОДНЕ АЛЕ МОЗГИ ТРЕБА МАТИ ВЕСЬ СВIТ ВСЕ ПОБАЧИВ ВСI ДИПЛОМАТИ ЗАСУДИЛИ I НЕСТИ ТАКУ НЕСИНIТНИЦЮ ЯКЖЕ ТРЕБА НЕЛЮБИТИ СВОЮ ДЕРЖАВУ ЯК НЕПОВАЖАТИ СВIЙ НАРОД
саня Показати IP 8 Лютого 2014 15:00
То хай би на Сахарному построїлась та с***, там помойка.. а то блін **** шукає центру. А чоловік гн**а всіх кинув на бабки, а вона все статті клепає як тяжко їй на Майдані в Києві. Профу*а стара і прийоми галімі. А Романюка гнати вс**ною мітлою лига*я красного.
Ирина до СОВІСТЬ ДО Показати IP 8 Лютого 2014 15:16
Раджу поїхати зараз у країни Європи та поспілкуватись із мешканцями- цікаво, що ви потім скажете на "весь світ побачив"- ви бачите тільки те, що вам ТРЕБА показати, а ось всебічно ви ніколи не побачите, покі самі не поїдете та почитайте французьку пресу, британську, німецьку, навіть і не тільки провладної правлящї партії Німеччини - але ж ви мов не знаете.. пробачте. . Взагалі-то, ще в грудні багато моїх друзів в різних країнах Європи з гіркотою сказали- куда ж вас кидають, в яку пропасть продали так задешево . Як можуть люди, українці, вірити продажному Кличку та іншим? Едине, по що всі солідарні, це- Юлія Тимошенко, яку треба звільнити- бо, хоч вона і крадійка та авантюристка, але має рацію та ії слухають, саме вона единий лідер опозіції до нинешней влади. І, думаю, якщо хтось з опозіції буде при владі зараз, вони ніколи її звідти не випустять- вона ж їм дасть п..ди, перша конкурентка. Так що нема чого мне ображати і казати про мою нелюбов до людей- думаю, я більше патріот України, ніж ви, шановний, бо я дивлюся не через рожеві очкуляри та вуха мию, на відміну від вас, шановний.
СОВIСТЬ ДО IРИНИ Показати IP 8 Лютого 2014 16:08
ВСЕ ЗРОЗУМIЛО ТИ СИДИШ НА ЗОЛОТОМУ УНIТАЗI I ТОБI НЕ ХОЧЕТЬСЯ ВСТАВАТИ А ПИЙДЕТЬСЯ А ЗА КОРДОНОМ ВЕСЬ ЛЮД ДИВУЄТЬСЯ ЯК МИ МОГЛИ ТАКОГО ВИБРАТИ А ЩЕ БIЛЬШЕ ДИВУЮТЬСЯ ЯК МОГЛИ ТАК ДОВГО ТЕРПIТИ Я ЗНАЮ ЦЕ НЕ З ПРЕСИ А ЗНАХОДЯЧИСЬ ПОРУЧ З ЦИМИ ЛЮДЬМИ
сос Показати IP 9 Лютого 2014 00:19
Ірино,знати мови,ще не означає любити свою Батьківщину!Ви або не українка,або людина недалека!Уся Європа за незалежну Україну,а не за бандитський режим і розподіл наших територій в користь старшого брата!Жити на нашій славній землі і не розуміти душі українця -їдьте геть!Ви не потрібні нашій країні і нашій нації!
знаючий Показати IP 9 Лютого 2014 08:14
Я знаю, що то за с*ка - ця Ірина. Можна розповісти, що то за "штука" і де вона працює.
Александр Показати IP 9 Лютого 2014 09:07
Рано еще, сиди в крыйивке, снег отгребай! Тебя поклычуть!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus