USD 39.35 39.68
  • USD 39.35 39.68
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.80 9.95

Незареєстрованих домашніх собак в Луцьку не лікуватимуть

27 Червня 2014 15:45
Ветеринари та працівники ЖЕКів міста реєструватимуть домашніх собак. У Луцьку ветеринари не нададуть послуг, поки не внесуть тварину до єдиного реєстру.

Про це стало відомо під час семінару з питань гуманного поводження з тваринами, який відбувся сьогодні, 27 червня. Нагадаємо, участь у семінарі взяли захисники тварин - працівники відповідних структурних підрозділів місцевих рад українських міст.

Зауважимо, під час минулої сесії міської ради, депутати затвердили зміни до правил поводження з тваринами в місті, зокрема йшлося й про те, яким чином зареєструвати тварин в місті, що написати в паспорті, і як останній має виглядати. До слова, ще на стадії обговорення під час засідання комісій, луцькі депутати жваво роздумували як толерантніше в паспорті вказати стать тварини. Крім того, згідно зі зміненими правилами, господарі, які не прибрали послід за своїми улюбленцями під час прогулянки, платитимуть штраф в розмірі 800 гривень.

Керівник КП «Ласка» Дана Новарчук розповіла учасникам семінару, що в процесі реєстрації задіяли і працівників луцьких ЖЕКів, і ветеринарів.

«Зокрема, вдалося домовитися, що кожен приватний чи державний лікар-ветеринар, коли до нього звернеться людина чи за консультацією, чи за допомогою для домашнього улюбленця, зобов’язаний внести тварину в базу даних», - розповіла вона.

Своєю чергою, працівники ЖЕКів також проводили таку роботу – ходили по квартирах і теж реєстрували собак. Усі ветеринари та відповідальні працівники житлово-експлуатаційних підприємств мають свої паролі до особистих кабінетів. Модератори реєстру – КП «Ласка».

Нині в реєстрі більше 500 осіб. За реєстрацію КП «Ласка» отримує 1000 гривень, які використовують на закупівлю кормів для тварин, які перебувають у притулку. Та в місті близько 10 тисяч власників собак. Тож на підприємстві розраховують на значне підвищення прибутків після того, як зареєструють всіх домашніх чотирилапих. Адже, зауважує Дана Новарчук, КП «Ласка» отримує з бюджету кошти лише на зарплату, яка, додає вона, найнижча у місті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дід Панас Показати IP 27 Червня 2014 17:34
За живі гроші будь-який ветеринар вам допоможе.
Надія Показати IP 27 Червня 2014 20:12
А скільки коштуватиме реєстрація? Щось я зі статті незрозуміла...
Джулія Показати IP 26 Листопада 2014 11:11
Ню-ню. І хто ж ветеринарів контролюватиме??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus