USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Одіозного луцького суддю Ковтуненка таки судитимуть

16 Жовтня 2015 12:20
Суддю судитимуть за постановлення завідомо неправосудного рішення й службове підроблення. Про це інформують у прес-службі прокуратури області.

Слідчий відділ прокуратури області завершив досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо судді Луцького міськрайонного суду. Наразі в провадженні затверджено обвинувальний акт, який скеровано до судових інстанцій для визначення підсудності.

Служителя Феміди обвинувачують у постановленні завідомо неправосудного рішення та службовому підробленні (кримінальні правопорушення, передбачені частиною 2 статті 375 та частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України).

Як повідомлялося раніше, досудовим розслідуванням установлено, що суддя, всупереч вимогам Конституції України та Закону України "Про судоустрій і статус суддів", у квітні 2011 року постановив завідомо неправосудне рішення у цивільній справі, яким задоволив позовну заяву громадянина до його нібито цивільної дружини без дослідження матеріалів справи та за межами позовних вимог.

Таке рішення дозволило жінці вивести з-під заборони відчуження 27 об'єктів нерухомості та визнати недійсними договори іпотеки, застави приміщень, укладені нею з банками на загальну суму близько 25 мільйонів гривень.

Для приховування своїх злочинних дій у травні 2011 року завідомо неправосудне рішення, проголошене у цивільній справі, суддя замінив на підроблене.

Міру покарання йому тепер обиратиме суд.

Раніше Інформаційне агенство Волинські Новини писало про те, що перебування луцького судді на посаді вважають незаконним. Своєю чергою, Вища кваліфікаційна комісія суддів України рекомендує звільнити суддю Луцького міськрайонного суду Віталія Ковтуненка із посади, вбачаючи в його діях ознаки порушення присяги.

Нагадаємо, у Липинах цей суддя, фактично, захопив будинок за сміхотворну ціну та за 10 тисяч доларів його викупив. А вартість житла в рази вища.

Також ішлося про те, що одіозний суддя Ковтуненко може опинитися на лаві підсудних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Вахтанг Показати IP 16 Жовтня 2015 12:21
Хоч одна гарна новина за тиждень.
Віктор Показати IP 16 Жовтня 2015 12:40
Чомусь мені здається що звільненням покарання і закінчиться
Юрист до Віктор Показати IP 16 Жовтня 2015 13:49
Непрвосудність рішення довести нереально це завідомо програшна статтяа службове підроблення.Буде перекваліфіковано,можливо в службову недбалість.як!!??)))Рішення написала помічниця заміну рішення зробила секретарка а суддя по недбалості та завантраженості підписав не дивлячись рішення яке нібито мало просто орфографічні чи матетамичні помилки.Вот таке правосуддя буде.
zzzz Показати IP 16 Жовтня 2015 13:41
шкода його
знаючий Показати IP 16 Жовтня 2015 14:11
а ця жіночка, в користь якої винесено неправосудне рішення не інакше як сумнозвісна Кушнір Наталя?
лучанка Показати IP 16 Жовтня 2015 15:53
Що,тільки одного? А якже інші,а як же прокурори, слідчі ,які беруть взятки і фабрикують справи? І судді,які виносять несправедливі вироки іменем України?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus