USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Прокуратура розслідує зловживання у мерії Луцька

30 Листопада 2016 11:47
Луцька місцева прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовців Луцької міськради.

Раніше депутат від фракції «УКРОП» у Луцькраді Ігор Поліщук зініціював запит до прокурора області Максима Киричука, аби правоохоронці з’ясували, чому Луцька міська рада втратила контрольний пакет акцій ПАТ «Луцьке авіапідприємство», що має у власності аеропорт у селі Крупа.

Нагадаємо, відповідно до рішення Волинської обласної ради № 4/67 від 25.06.2011 року «Про передачу пакету акцій ВАТ «Луцьке авіапідприємство» (70,42 %) у комунальну власність Луцька», із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області у комунальну власність Луцька передали пакет акцій ВАТ «Луцьке авіапідприємство» (70,42%). В процесі емісії розмістили 6 508 000 акцій, загальною номінальною вартістю 1 627 000 гривень. Вказані акції придбали треті особи. А Луцька міська рада їх не придбала.

Внаслідок голосування на загальних зборах вказаного підприємства за збільшення статутного капіталу товариства шляхом приватного розміщення додаткових акцій існуючої номінальної вартості за рахунок додаткових внесків, та подальша відмова від придбання таких додатково розміщених акцій, частка Луцької міської ради в структурі загальної кількості акцій зменшилась з 70,42% до 30,08%. Таким чином, Луцька міська рада втратила контрольний пакет акцій ПАТ «Луцьке авіапідприємство».

«Міський голова Микола Романюк як заслужений економіст України не міг не знати, до яких наслідків призводить додаткове розміщення акцій з подальшою відмовою від їх придбання. Прошу прокурора провести повну та об’єктивну перевірку на предмет вчинення посадовими особами Луцької міської ради та Луцьким міським головою дій в інтересах третіх осіб під час голосування 19.03.2014 року на загальних зборах ПАТ «Луцьке авіапідприємство», - звернувся депутат Ігор Поліщук.

У прокуратурі зреагували на запит депутата і за фактом зловживання службовим становищем посадовців Луцької міськради відкрили кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 364 КК України, яке передали Луцького відділу поліції ГУ НП у Волинській області для проведення досудового розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Активіст Показати IP 30 Листопада 2016 12:07
Ганьба! Червононосого на нари!
Зайчик Показати IP 30 Листопада 2016 12:19
Поліщук молодчина
читач Показати IP 30 Листопада 2016 16:48
Давайте "провангуємо" - все в рамках чинного законодавства виявиться, мерія над кожною бюджетною копійчиною труситься, все робить якнайкраще для міста, всі молодці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus