USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Природоохоронні заходи на Волині: як поділили 800 тисяч

20 Липня 2015 18:47
Кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, які не були використані у 2014 році, цьогоріч пропонують витратити на низку заходів. Але для цього необхідно внести зміни у бюджет.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомили в управлінні екології облдержадміністрації.

Нагадаємо, раніше ІА Волинські Новиниповідомляло про те, що екологія Волині потребує виконання значного обсягу робіт зі збереження навколишнього середовища. Власне, в обласній програмі «Екологія 2011-2015 та прогноз до 2020 року» задекларовано потреб на півмільярда гривень, але фактично з 2011 року профінансовано вп’ятеро меншу суму.

Власне, в обласному бюджеті кошти хоча б на частину потреб таки є: у 2014 році кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища були використані не повною мірою, тому утворився вільний залишок в сумі більше 820 тисяч гривень.

Департамент фінансів ОДА запропонував наступний розподіл:

118 тисяч гривень виділити на запобігання підтопленню населених пунктів та сільськогосподарських угідь на меліоративній мережі та виготовлення проектної документації на території Річицької сільської ради Ратнівського району;

96 тисяч гривень – на запобігання підтопленню населених пунктів та сільськогосподарських угідь на меліоративній мережі та виготовлення проектної документації на території Цирської сільської ради Любешівського району;

76 тисяч гривень - на аналогічні роботи на території Видертської сільської ради Камінь-Каширського району;

270 тисяч гривень розпланували на капітальний ремонт очисних споруд в селі Бистровиця Горохівського району;

50 тисяч гривень пропонують виділити на заходи з охорони тваринного та рослинного світу і боротьби з браконьєрством;

50 тисяч гривень – на проведення оцінки сучасного стану природного середовища в межах зони можливого впливу кар’єру «Хотиславський» (Республіка Білорусь) на території Волинської області;

86 тисяч гривень запланували на створення системи комплексного екологічного моніторингу територій біорезервату ЮНЕСКО «Шацький» для відслідковування та оцінювання наслідків впливу природних та антропогенних загроз;

75 тисяч гривень – на проведення заходів щодо відновлення та підтримання сприятливого гідрологічного стану водойм (біологічна меліорація шляхом зариблення) на території озер Шацького району.

Власне, згідно з розпорядчими документами, залишок коштів може бути спрямований на реалізацію невиконаних завдань програми з природоохоронних заходів Регіональної екологічної програми«Екологія 2011-2015 та прогноз до 2020 року». Але для цього необхідно внести відповідні зміни до бюджету.

Нагадаємо, депутати обласної ради декілька місяців не могли завершити березневу сесію, збираючись п’ять разів. Завершили розгляд березневих питань аж у червні. Відтак, розгляд багатьох питань дуже довго відтерміновувався.

На даний час на виконання природоохоронних заходів обласним бюджетом передбачаються видатки, що утворяться за рахунок надходжень грошових стягнень за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища внаслідок господарської та іншої діяльності. Згідно з планом на 2015 рік це – 38,7 тисячі гривень. Очевидно, констатують екологи, ця сума не дозволить вплинути на покращення екологічної ситуації в області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
1 Показати IP 20 Липня 2015 20:21
з толком кошти виділені тільки на очмсні в горохівському районі.все решта --деньги на ветер
2 до 1 Показати IP 20 Липня 2015 21:57
А що Ви хотіли? - влада демократів-професіоналів!
Олександр Показати IP 21 Липня 2015 07:44
А про полігони ТПВ і сміттєзвалища забули?) Чи може в нас з ними все чудово?)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus