USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Путін назвав «умови» миру на Донбасі

20 Червня 2015 12:34
Президент Росії Володимир Путін назвав ключові, на його думку, умови стабілізації ситуації на сході України. Серед них він назвав і конституційну реформу в Україні.

Про це він заявив під час міжнародного економічного форуму у Санкт-Петербурзі, передає прес-служба Кремля.

«Перше - це конституційна реформа. В Мінських угодах так прямо і написано: необхідне надання автономії Донецькій та Луганській невизнаним республікам, або, як воліють говорити колеги в Києві, децентралізація влади. Це влаштовує і нас, і представників Донбасу», – заявив він.

Друге, що на думку російського лідера, має бути зроблене – це необхідність застосування ухваленого раніше закону про особливий статус «ДНР» І «ЛНР». Він, на думку Путіна, був ухвалений лише формально.

Також президент РФ переконаний, що має бути ухвалений закон про амністію, «оскільки неможливо вести політичний діалог з тими, хто перебуває під загрозою кримінального переслідування». Ще один закон, який хоче бачити Путін в Україні, – про муніципальні вибори на Донбасі та їх проведення. П’ята умова – економічна реабілітація Донбасу.

Коментуючи зброю, яку використовують бойовики на сході України, Путін заявив що вона «десь береться».

Натомість як неодноразово наголошувала українська влада, Україна залишатиметься унітарною державою. Окрім того, бойовики, які вчиняли тяжкі злочини, не можуть бути амністовані, а вибори на окупованих територіях проходитимуть тільки за українським законодавством під наглядом міжнародних організацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
дідо Показати IP 20 Червня 2015 13:09
кремлівське ВОНО є хворе.
липа Показати IP 20 Червня 2015 13:51
господа, не лайте как псы сельские. Будущее покажет, кто прав. Мир на грани глобальной войны, мало не покажется никому.
Сташинський Показати IP 20 Червня 2015 17:39
Хватить гробити людей на Донбасі...
Анонім до Сташинський Показати IP 21 Червня 2015 12:57
правильно, там одні нелюди остались
аяяй Показати IP 20 Червня 2015 21:30
Один человек правит миром и это ВВП,от одного человека зависит судьба многих государств,не слишком ли? Но все проходящее и это пройдет.
Юра Показати IP 21 Червня 2015 05:31
Путін - П уйло,..не вірте йому ..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus