USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд постановив звільнити скандального директора «Інваспорту»

8 Грудня 2015 10:05
Рішення про призначення Юрія Костюка (на головному фото) директором регіонального центру «Інваспорт» визнане протиправним та скасоване у суді. Про це повідомляє «Волинська газета».

4 грудня в приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва (м. Київ, вул. Командарма Каменєва, 8) відбулося судове засідання за адміністративним позовом Українського центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» до Волинської обласної ради про визнання протиправним та скасування рішення Волинської обласної ради від 17 вересня 2015 року №36/60 «Про призначення Костюка Ю.І. на посаду начальника Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» за участю третіх сторін - Національного комітету спорту інвалідів України, Міністерства молоді та спорту України та Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» по справі №826/25445/15.

Про перипетії та закулісні ігри довкола, здавалося б непримітної посади керівника «Інваспорту» Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало у публікації «У Волиньраді – конфлікт через посаду очільника «інваспорту».

Питання про призначення директора Волинського регіонального центру «Інваспорт» тривалий час розглядалося на рівні комісій обласної ради. Претендентів на цю посаду було декілька: тоді діючий керівник і той, хто створював «Інваспорт» на Волині, Володимир Гащин, спортсмен-паралімпієць Юрій Костюк та Андрій Розтока, теж паралімпієць, але з досвідом роботи в управлінських структурах.

Поки кадрове питання вирішувалося на рівні комісій, тодішній голова облради Валентин Вітер зрештою звільнив Володимира Гащина, підписавши відповідне розпорядження.

Ще влітку до керівництва облради з листами звернулися Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов та Уповноважений Президента України з прав людей із інвалідністю Валерій Сушкевич.

Міністр висловив сподівання, що облрада чітко дотримуватиметься норм положення, затвердженого міністерством, та чинного закону, який, на його думку, грубо порушили. А Валерій Сушкевич звернув увагу на те, що на рівні постійної комісії облради відбулися «деякі некоректні процедури» щодо необґрунтованого «лобіювання нової кандидатури на посаду начальника регіонального центру «Інваспорт» без врахування професійних людських якостей, наявності відповідного освітнього рівня, відсутності підтримки з боку провідних спортсменів-інвалідів Волині та їх громадських організацій»: «Вимушений констатувати беззаперечну перевагу чинного керівництва цього закладу – Гащина В. Д., – пише уповноважений. – Особливо хочу зазначити на неможливість навіть і розгляду кандидатури, як пропонує профільна комісія облради на призначення на керівну посаду облцентру людини, яка має відношення до політичної сили «Партія регіонів», яка мала злочинну причетність до трагічної сторінки в історії розвитку Української держави».

Додамо, що багаторазова чемпіонка Юлія Батенкова-Бауман з параолімпійських ігор з Волині заявила, що перейде у іншу область, якщо директора «Інваспорту» Володимира Гащина усунуть з посади.

Однак під час голосування волинські обранці проігнорували вимоги положення Українського центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» і проголосувала за кандидатуру, не погоджену з цим відомством. Таким чином Юрій Костюк нині керує волинським «Інваспортом». А на пораду переймати довід у Володимира Гащина фундатора цієї справи на Волині і батька багатьох параолімпійських перемог, озвучену того дня у сесійній залі, новий керівник зважати не став: Володимира Гащина звільнив. І не його одного, а фактично всіх, хто з ним працював…

Відтак Український центр з фізичної культури та спорту «Інваспорт» звернувся до суду із позовом до Волинської обласної ради. І, як бачимо, суд виграв. У прес-службі Національного комітету спорту інвалідів України зазначають: «У засіданні також взяли участь представники громадських організацій інвалідів фізкультурно-спортивної спрямованості, представники Національного комітету спорту інвалідів України. За наслідками розгляду справи Окружним адміністративним судом м. Києва прийнято постанову, якою позов Українського центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» до Волинської обласної ради задоволено повністю».

Олена ЛІВІЦЬКА.

На фото автора: Володимир Гащин відстоює процедуру призначення директора центру «Інваспорт» на Волині:

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Підтримую Показати IP 8 Грудня 2015 11:14
А чому так коректно висловлюються про лобіювання кандидатури у комісії? Героїв потрібно називати відкрито- нинішній новостворений заступник- Карпюк Р. Панове журналісти задайте йому коректні запитання?
sport Показати IP 14 Грудня 2015 09:34
Но ГАЩИН В.В . син працює досі.ніхто не звільнив.
Антон Показати IP 12 Лютого 2016 15:08
Юра, не можна по трупах. Не будь Карпюком

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus