USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Скресла крига» навколо питання щодо скандальної ділянки у Луцьку

29 Жовтня 2015 14:00
Орендатору скандальної ділянки на вулиці Кафедральній, 13, що знаходиться у районі заповідника «Старе місто», мамі нардепа Марії Поцілуй, врешті-решт, припинили право на користування земельним наділом.

Про це стало відомо під час засідання 80-ої сесії Луцької міської ради 28 жовтня.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що спір навколо ділянки на вулиці Кафедральній, 13 в Історико-культурному заповіднику «Старий Луцьк» обростає новими паперами. Забудовник, з яким планували розірвати договір оренди, вже зареєстрував на цій ділянці нерухоме майно – незавершене будівництво. Чи законно видали документи в реєстраційній службі має розбиратися прокуратура.

Тим часом, на думку експерта, у такий спосіб хочуть узаконити беззаконня. Зауважимо, що зараз ділянка в оренді мами нардепа Марії Поцілуй, а та, своєю чергою, віддала її в суборенду ТзОВ «Луцькміськбуд». Спершу забудовнику пропонували добровільно відмовитися від земельної ділянки, згодом - луцьким депутатам пропонували розірвати договір оренди землі із орендарем, але рішення не підтримали.

У тож же час на території ділянки знаходяться пам’ятки архітектури, тому свого часу волинських чиновників, чиї дії призвели до знищення підвалів 17 століття, пропонували притягнути до відповідальності. Адже поки готові документи припадають пилом у владних кабінетах, щодо статусу об’єкту, як пам’ятки 17 століття, цей об’єкт підприємець оформив як незавершене будівництво.

«Давайте позбавимо себе мороки, бо це - остання сесія у цій каденції, тим більша мова йде про руйнування історичної пам’ятки. Громадянка не хоче цієї землі, тому відмовляється від неї. Нікого ж не здивуєш схемою, коли землю придбала одна людина, а надали її в суборенду іншій», - зауважив депутат Луцької міської ради Павло Данильчук.

Його підтримав і Луцький міський голова Микола Романюк:

«Мені зовсім нецікаво, чий родич орендує цю ділянку. Головне, що до мене телефонує людина і просить розірвати угоду, бо їй ділянка не потрібна. Цей проект рішення свого часу підтримала комісія з питань міжнародного співробітництва», - зазначив він.

Тож, 29 обранців громади, врешті-решт, проголосували за дострокове припинення громадянці Марії Поцілуй права володіння земельною ділянкою, наданої на умовах оренди для будівництва та обслуговування житлово-офісного комплексу на вулиці Кафедральній, 13.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Архітектор Показати IP 29 Жовтня 2015 14:59
В цивілізованій державі за безпідставну відміну оренди землі платять моральні та матеріальні збитки. Оскільки місто ЛУЦЬК є феодальним містом то відповідно діють неписані закони.
А ндрій до Архітектор Показати IP 29 Жовтня 2015 16:32
У цивілізованій держави такого б ніколи не допустили.Особи,що допустили оренду і реєстрацію незавершеного будівництва, вже б давновічно споглядали шматочок неба в клітинку,в цивілізованій державі,пане архітектор, пліток.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus