USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Скупку голосів на президентських виборах хочуть узаконити

28 Грудня 2013 18:23
Влада має намір легітимізувати скупку голосів на президентських виборах, - повідомляє ZN.UA.

З потенційно лояльними виборцями планують укладати договори про «надання агітаційних послуг кандидатові», згідно з яким їм будуть перераховуватися гроші. Згідно з даними джерел у штабі Партії регіонів, напередодні президентських виборів 2015 року влада робить ставку на програму «Агітатор». Її прообраз був розроблений і успішно застосовувався в Україні. Зокрема, на окрузі Василя Хмельницького, а згодом - і афілійованого з ним проекту «Громадський актив Києва». Модель була вдосконалена російськими політтехнологами і взята на озброєння штабом Андрія Клюєва. Суть програми - не просто у масштабній скупці голосів, а в легітимізації цього процесу.

Згідно з даними ZN.UA, з літа 2013 р. відбувається накопичення коштів на рахунках, відкритих місцевими організаціями партії влади. Фермери, імпортери, торгові підприємства роблять вимушені відрахування в ці фонди.

Кошти накопичуються для укладення договорів з людьми, в чиї обов'язки буде входити агітація за кандидата в президенти. Таким чином планується укласти майже 34 тисячі відкритих, законних, з відкриттям рахунків і банківських карток, договорів - по одній ключовій людині на кожну виборчу дільницю. Головний агітатор укладає такі ж договори з активістами з будинків, розташованих на дільниці. Разом вони складають реєстр лояльних і потенційно лояльних виборців, з якими, в свою чергу, укладають такий же відкритий договір на надання агітаційних послуг кандидату.

Вартість цього проекту і його розмах будуть залежати від двох чинників. По-перше, від того, скільки грошей на це вдасться скроїти з державної кишені або не шкода буде витягнути з особистого. Спочатку передбачалося, що оплата рядового агітатора, читай - виборця, буде розбита на чотири транші по 400 гривень в одному - три виплати щомісячно до виборів, і остання - після підрахунку результатів. Ця сума може бути скоригована. По-друге, остаточно не вирішено: виплати повинні проводиться тільки тим, хто голосує за гроші, або ж стійким прихильникам теж? У другому випадку мова може йти про півтора десятки мільйонів виборців, здатних забезпечити перемогу Віктору Януковичу і допомогти штабу освоїти бюджет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
виборець Показати IP 28 Грудня 2013 19:51
Дуже правильно зроблять. А то деякі 3,14дараси, на кшталт "Нашої України", ще досі людям гроші не заплатили. Мерзотники рідкісні, апазіціонєри лайняні. Вкрай необхідно також ввести кримінальну відповідальність за невиплату цих грошей - прирівняти це ганебне явище до масового політичного згвалтування народу.
БОГДАН Показати IP 30 Грудня 2013 18:04
Краще відкрито платити гроші своїм агітаторам,ніж платити тишком-нишком,як робили це політичні партії раніше .Доречі, я не думаю ,що опозиція збере грошей на президентську виборчу кампанію менше, .ніж влада.Валюта опозиційних олігархів,Юліні гроші,долари Сполучених Штатів та гроші бізнесу,який орієнтується на Росію, безумовно буде відігравати велику роль у виборчій кампанії,хоча думаю не вирішальну.Так що не треба українцям пудрити мозги,сіяти паніку шановній пані Мостовій,головному редактору газети =Зеркало тижня= ,яка давно пов*язана із американськими позаурядовими організаціями та є,доречі, дружиною такого полум*яного опозиціонера-революціонера та ненависника президента Януковича, як Анатолій Гриценко.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus