USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

День жалоби в Україні. О 12:00 - хвилина мовчання

15 Червня 2014 11:20
Президент України Петро Порошенко оголосив 15 червня днем жалоби в Україні.

Відповідний указ розміщений на офіційному сайті президента, - повідомляє "Українська правда".

Такий захід запроваджений у зв'язку із трагічною загибеллю військовослужбовців 14 червня 2014 року.

"З метою вшанування пам'яті всіх військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу - учасників антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, та пам'яті мирних жителів, які стали жертвами терористів на сході України", - йдеться в указі.

Згідно з документом, у неділю на всій території України пропонується вшанувати пам'ять загиблих о 12 годині хвилиною мовчання.

Також наказано приспустити Державний прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

Крім того, у країні будуть скасовані розважально-концертні заходи, спортивні змагання, внесені відповідні зміни до програм теле- та радіопередач.

Як відомо, у ніч із 13 на 14 червня терористи підбили військово-транспортний літак Повітряних сил Збройних сил України ІЛ-76, який заходив на посадку в аеропорту Луганськ.

Літак перевозив особовий склад для ротації, окрім військовослужбовців на борту були техніка, спорядження та продовольство.

Загинуло 49 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus