USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Суд поставив «крапку» у двовладді на Волині

10 Лютого 2014 15:49
Понад два тижні Володимир-Волинська районна рада має двох голів – Степана Слащука, який сам написав заяву на звільнення, а потім її відкликав і Андрія Оніщука, якого депутати райради обрали новим головою.

Втім, Волинський обласний адміністративний суд 7 лютого 2014 року задовольнив позов Володимир-Волинського міжрайонного прокурора про визнання протиправними дії Володимир-Волинської районної ради щодо проведення 25 січня 2014 року позачергової сесії районної ради та прийняття рішень про недовіру голові Володимир-Волинської районної державної адміністрації та відставку голови районної ради. Суд також визнав протиправним та скасував розпорядження про скликання вказаної позачергової сесії.

Нагадаємо, що позачергова сесія 25 січня 2014 року була скликана на вимогу громади, відбувалася за її присутності та тривала майже вісім годин. На ній кілька депутатів райради публічно вийшли з лав Партії регіонів, двома третіми голосів висловили недовіру голові Володимир-Волинської РДА Валентину Скубі, а голова районної ради Степан Слащук сам написав заяву на звільнення, яку депутати задовольнили.

Проте через кілька днів Степан Слащук відкликав власну заяву, заявивши, що написав її під тиском. Правда, за цей час депутати встигли вибрати новим головою районної ради Андрія Оніщука, а його заступником Павла Карпюка.

Тепер обидва голови апелюють до правоохоронних органів аби ті поставили крапку у непростій ситуації в районній раді.

На недільному віче у Володимирі-Волинському новообраний голова районної ради Андрій Оніщук повідомив, що проти нього відкрили кримінальне провадження:

«Суд відмінив те, що ми висловили недовіру голові райдержадміністрації. Більше того, було відмінено розпорядження про скликання сесії. Легко здогадатися, що на черзі буде відміна наступної сесії. У нас відібрано конституційно законне право обирати владу в районі. Тепер владу в районі буде обирати прокуратура доти, поки не буде така влада, яка їм сподобається. І воля рішення депутатів тепер нічого не варта. Тепер є тільки подання прокуратури і рішення суду. Вже зібрані матеріали про відкриття кримінального провадження, можливо, вже й відкрито, і буде висунуто звинувачення по декількох кримінальних статтях мені і моєму заступнику».

Питання, хто з голів залишиться керувати райрадою досі залишається відкритим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
З Княжого Показати IP 10 Лютого 2014 16:06
Опачки, Степашка ніяк не всядеться. Думає, раз на верхах затишшя, то йому люди забудуть його злодіяння. Вся правда в тому, що йому банально потрібна ця посада як єдине джерело доходу. Інакше за що він доньку довчить.
НЕЛУЧАНИН Показати IP 10 Лютого 2014 16:19
так навіщо якісь там суди ? є смотрящій на волині башкалєнко, призначить смотрящіх на місцях - от вам і бандократія
анонім до НЕЛУЧАНИН Показати IP 10 Лютого 2014 19:03
а Пашці карпюку нащо влада. Хоче узаконити контрабасове бабло
аноніму до анонім Показати IP 11 Лютого 2014 09:57
Ну як нащо влада? Щоб виловити всіх неугодних і продати в рабство як нелегалів і таким чином дійсно стати контрабандистом))
З Княжого Показати IP 10 Лютого 2014 17:20
І до одного місця вся ця демократія, якщо є бандократія. У нас то певно Тамара Ковальчук смотряща, баба під 70 з цицяками до підлоги, але за ригоаналів пасть порве!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus