USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сироту Тараса, який жив у халабуді, змушують сплачувати чужі борги

16 Листопада 2016 15:12
Тарас Врублевський отримав власне помешкання, втім, продовжує відстоювати право на гідне людське життя. Серед проблем, які чоловік намагається вирішити – борги за воду й світло.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло на початку цього року, що сирота Тарас, наче мауглі по-луцьки, облаштував домівку з підручних матеріалів у заростях біля мосту. Втім, комунальники це житло знесли. Тоді історія хлопця сколихнула серця лучан, які підтримували його чим могли. Після місяців очікування сироті надали кімнату в комунальному будинку.

«Спочатку мені пропонували це житло, але на умовах тимчасового помешкання. Я не погоджувався, бо знав, що потім його заберуть і лишуся ні з чим. Потім таки сказали, що дадуть ордер на квартиру, але щоб я сам робив ремонт. На це теж не погодився, бо стан житла був жахливий і я не мав коштів, щоб привести помешкання навіть до такого стану, в якому воно зараз. Усі стіни були в тріщинах, цвіль усюди, на кухні зігнута донизу стеля, в кімнаті на голову сипалася стара штукатурка», - пригадує Тарас.
Ремонт у новому помешкані сироти таки зробили. В одному з інтерв’ю волинським ЗМІ, перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев повідомив, що ремонт робили півроку і, мовляв, вдалося непогано.

Більше того, запевнив чиновник, що помешкання - у належному санітарному стані.

Проте, умови для проживання таки залишають бажати кращого.

«На вікнах та стінах - грибок, поки я не можу його вивести. Мені обіцяли вставити нові вікна, але цього не зробили, тому я власноруч їх відремонтував, аби не віяло з вулиці. Більше того, все сміття після ремонту закинули у підвал й ніхто не захотів цього вивезти. Труби діряві, викликали майстрів із ЖКП, ті обв’язали діру ганчіркою

та посміялися з нас. Нічого, якось воно буде, головне, що не на вулиці», - наголошує Тарас, та дякую за постійну підтримку та піклування лучанам і ЗМІ, що не лишили його наодинці з бідою.
Ще одним «сюрпризом» стали для Тараса чужі борги за комунпослуги. Так, за газ було понад 6 тисяч гривень, за воду більше 500 гривень, а за світло близько 300 гривень. Ці гроші, розповідає сирота, його наполегливо просять сплатити. Втім, він не погоджується на це, мовляв, не користувався, тому немає причин для сплати.

Борги за газ сироті таки списали, за інші комунальні послуги - досі "зависли в повітрі".

Чоловік каже, що відступати від свого не збирається.

Зауважимо, що Тарас Врублевський вже не працює на колишній роботі двірником у ЖКП. Зі слів сироти, його «вижили», втім, без праці не залишився, бо радо прийняли на роботу мешканці 40-го для обслуговування ОСББ, де він раніше прибирав двори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
щоб Показати IP 16 Листопада 2016 15:20
не платити ні за що .в нашій краіні потрібно бути депутатом!
Василь Іванович Показати IP 16 Листопада 2016 15:24
Борг там списали. і ніхто у нього не вимагав. Яковлев вирішив питання боргу за газ. Інших боргів з нього теж ніхто не вибиває. він живе там із сусідом, якого все влаштовує і хлопець старається робити щось. А Тарас все скаржиться тільки.
Сергей Показати IP 16 Листопада 2016 15:42
Пускай сирота Тарас, скажет большое спасибо городским властям за предоставленную , вне существующего законодательства, жилую площадь. !00% в любом другом областном центре такого не сделали-бы. А сироте Тарасу надо вытащить руки из задницы и навести порядок в помещении где собирается жить, а то бугай в два метра ростом и ноет как дитя малое.
Працівник Волиньгазу Показати IP 16 Листопада 2016 15:54
Вам не здається, що цей "сіротка" обнаглів. Замість того, щоб нарешті подякувати за житло і анульований борг 6 тис за газ, знову плачеться. Може журналісти, які так за нього вболівають, куплять йому особняк з новими вікнами, або квиток на Тернопільщину, де живуть його родичі. Сумно, що в час коли так багато покалічених в АТО не мають житла і справжні сироти не мають до кого прихилити голову, цьому дядькові дісталося на шарика не мало. Може йому ще бабу туди підсилити, а може повісточку на Донбас...
Колокол Показати IP 16 Листопада 2016 15:56
Ніякий він не сирота. В нього є рідні дід і баба на тернопільщині.
АААА до Колокол Показати IP 16 Листопада 2016 16:09
Да да зробили шоу для сироти при живих родичах....сирота казанська.
Бінго Показати IP 16 Листопада 2016 16:27
Та навіть якшо і сирота.... Ща мало у нас в області сиріт.... Якщо давати житло, то всім... А не 30-річному бугаю, який звик до бродяжничества.... і через ажіотаж і висвітлення під кутом жертви деякими ЗМІ став героєм сьогодення... Те йому дай, се зроби.... А він шо? Котів буде розводити і собак тим часом?? Хай сам вже маслає, шукає підробітки їде закордон... Не в Германії живем..... У нас є ще геть маленькі діти-сироти, інваліди, а не здорового мужика няньчити
ТТ Показати IP 16 Листопада 2016 16:43
А скільки молодих хлопців з Полісся які ЛИШЕ МРІЮТЬ мати ВЛАСНЕ житло з пропискою. МЕНІ ЙОГО НЕ ШКОДА ЗОВСІМ, АНІ ТРОХИ,
Коля Показати IP 16 Листопада 2016 17:17
Жоден закон не зобов'язує хлопця оплачувати борги колишнього мешканця. Житлова площа йому надана міськрадою, якби він купив цю квартиру чи отримав по наслідству то зобов'язаний був би сплатити. А, так, хай посилає їх по-далі. Це проблеми служб що прохлопали і не стягнули боргів.
Лучанин Показати IP 16 Листопада 2016 18:39
Насправді в Тараса є родичі:є троюрідна бабця яка живе в Тернопільській області,є навіть мама яку звати Люба Врублевська,яка живе в селі Гуляй Поле також Тернопільської області.В Тараса є рідний старший брат Руслан якому 25 років.Руслан живе разом з своєю та Тарасовою матірю.І також є в нього і батько якого звати Славік,який живе з іншою жінкою з двома дітьми.То хіба цього хлопця можна назвати сиротою?Але це тільки з однієї сторони.Але є ще інша сторона-інший бік медалі-як то кажуть.А саме:Коли рідним батькам нема діла до своєї дитини,коли вони нехочуть ні бачити,ні чути його-живи собі як хочеш!Тоді це як називається?Тоді це називається:сирота при живих батьках.Вроді вони є живі-але одночасно їх і нема в житті цього хлопця.Про Тараса вийшла програма "Говорить Україна" під назвою "Сирота в домі на болоті".Там про все можете подивитися: https://www.youtube.com/watch?v=yoZcdqYbbCA
Лучанин Показати IP 16 Листопада 2016 18:55
Ніякого права немають комунальні служби стягувати борги з Тараса,тому що він ці борги не робив!Борги утворилися під час проживання попереднього мешканця-нехай його шукають і хай він і сплачує!А то найшли козла відбувайла і тиснуть на нього!Добре що газовики списали борг,а за світло і воду борг то не списали-борг залишається!
Лучанин Показати IP 16 Листопада 2016 19:04
Яку то наглість треба мати працівникам ЖЕКУ щоб свого робітника який працює з ними виганяти з його ж житла(халабуди)?Настоящі нелюди!Я розумію що нехай наказ дав директор ЖЕКУ знести,але ж працівники хоч би пожаліли хлопця-і непогодились би зносити його халабуду-ні приїхали трактором щоб знести,але слава Богу що знайшлися добросовісні люди тоді в той час і момент в січні цього року і не дали знести хатинку Тараса яку він сам збудував.Це великий мінус для директора 11 ЖЕКУ і для його працівників-це обнаглілі і безсовісні люди.Хотіли в хлопця останнє що в нього було відібрати!
Я Показати IP 16 Листопада 2016 20:10
А хлопчик не простий, хлопчик продуманий
Сусід Показати IP 16 Листопада 2016 23:36
А чого цей "файний" хлопчина не здава бабцю Катерину з сорокового в якої він жив довгий період часу? Йому роблять усі умови, а він ще носом крутить?! Багатодітні сім'ї не можуть отримати житло живуть по 10 чоловік на одному квадратному метрі, а йому все не догодиш! І чого це він ще не в Польщі???
Артур Показати IP 17 Листопада 2016 10:41
Питання про борги - цілком і повністю висмоктане з пальця. Ці борги з Тараса ніхто не мав вибивати і не вибиває. Помешкання в яке його поселили справді не нове і не було обладнане лічильниками. І все тут дуже просто - після смерті попереднього мешканця ніхто із належних служб міста не зайнявся питанням аби подати до окремих організацій інформацію, що у приміщенні ніхто більше не проживатиме. А тому, звісно ж, за світло, газ і воду нараховувалась плата, бо не відомо було нікому жив там хтось фактично чи ні і чи споживались ці ресурси. Міська рада виділила житло, газовики першими списали борг (хоча звісно, не факт що газом там таки не користувались), так само прийде час і спишуть борги інші служби. Хлопака лукавить добряче, намагаючись тримати біля себе увагу, а окремі змі підтанцьовують йому і на дудці підіграють, бо й самим вигідно висвітлювати його проблеми в таких ракурсах. Насправді ж хлопцю уже пора все робити власними силами, для цього йому дали підтримку, розуміння і пішли на поступки, хоча в критичних життєвих обставинах у луцьку опинився не він один... просто інші вирішують свою біду без змі( а хтось має звичку до кожного крану, який прорвало кликати ще й журналіста.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus