USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку міркують, як зберегти культурне багатство міста

25 Серпня 2015 18:18
Незаконне будівництво, відсутність від влади активних цілеспрямованих дій задля паспортизації пам’яток культури та встановлення охоронних зон – усе нищить культурне багатство Луцька.

Про це йшлося під час постійної комісії Луцької міської ради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму сьогодні, 25-го серпня.

Голова тимчасової контрольної комісії щодо сприяння розвитку Державного історичного-культурного заповідника у Луцьку Олександр Семенюк розповів, що стан справ зі збереження культурної спадщини - невтішний.

«Комісія створена від 28-го травня. Уже відбулося 5 засідань, збиралися фахівці, ми виїжджали на місця та виявили чимало порушень. Зокрема, не виконується Генеральний план, в Луцькраді не виконуються належно роботи із паспортизації пам’яток, встановлення охоронних зон. Ще одна з проблем - власники майна у «Старому місті» не докладають жодних зусиль, аби тримати будівлі в належному стані. Також проблемним є те, що не всі забудовники дотримують правил будівництва. Усе це веде до того, що місто втрачає свою історично-туристичну привабливість», - доповів Семенюк.

А також він представив програму заходів із реалізації генерального плану розвитку Державного історико-культурного заповідника, який передбачає 27 пунктів, де вказано приблизну вартість робіт, які необхідно виконати.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЦЬК КОНТРАСТНИЙ: ВІДЕОПРОГУЛЯНКА МІСТОМ

Щодо реконструкції центрального ринку, розповідає Олександр Семенюк, комісія пропонує цього року розробити проект реконструкції та організувати з цього приводу громадські слухання. Згідно з проектом, пропонують ліву частину ринку, де продають секонд хенд, перетворити на парковку, а правий бік ринку реконструювати у народно-ремісничому стилі, мовляв, тоді воно буде вписуватися у контекст міста.

Аби пропоновані заходи реалізувати, члени профільної комісії рекомендують депутатам ухвалити під час сесійного засідання відповідний проект рішення.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що «Центральний ринок» назвали «більмом на оці» «Старого Луцька».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Так Показати IP 25 Серпня 2015 18:30
Міськдепутати зацікавились культурною спадщиною... Де ви були у 2011 та наступні роки, коли ваші колеги під ручку з мером та його першим заступником робили що хотіли... утверджували брудний статус Луцька.
лучанин Показати IP 25 Серпня 2015 22:23
Спочатку треба очистити владу від старого бруду і їхніх безмозглих послідовників, що лізуть до корита на місце Кравчука та погрузли в хабарях на очах і всього міста... Очистити архітектуру від бацили Кривицького та замок від алкоголіків і совкового клубу кому за 50. А то потьомкінський Кликун уже відвалився і лежить під стовпом
124 Показати IP 26 Серпня 2015 14:24
Колись же треба починати! А оренда в Старому місті має бути не на 5 чи 10 років, а тільки на ОДИН

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus