USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцьк контрастний: відеопрогулянка містом

24 Серпня 2015 19:00
Рідним може бути лише одне місто, у якому і душа, і тіло відчувають себе зручно. Наше відео показує різні обличчя Луцька, міста європейського і з відгомоном «совєтського» минулого.

Кажуть, комфорт не купиш, проте розкішна мережа сучасних магазинів вабить око та будь-який гаманець. Фірмові магазини одягу та взуття, побутової та компʼютерної техніки, товарів для дітей, дому, саду та багато інших, а супермаркетів у нас - сила-силенна! Та на сучасних вулицях Луцька мають місце і магазини-старожили. Так би мовити – бутік «Луї Вітон» і «Гастроном».

А чи хотіли б ви жити у розкішній багатоповерхівці та милуватися живописними краєвидами зеленого міста, чи ходити відпочивати у сучасних спортивно-розважальних центрах? Тоді обласний центр Волині - саме для вас. Та не дивуйтеся, якщо поруч працюють крани на конфліктному та, подекуди, й не зовсім законному будівництві.



Панські помешкання із чудовими мансардами, височезними мармуровими огорожами та затишними декоративними деревцями у дворі. Думаєте, казка? Ні, це реальність! Чепурненькі будиночки, мов гриби після дощу, зʼявляються на вулицях міста. Проте на тих самих вуличках бачимо і буденну панельну класику «совєтського будівництва» – сталінки, хрущовки та брежнєвки із величезними тріщинами, затопленими підвалами та іржавими трубами.

Як контрастно «уживаються» дитячі майданчики, забудовані кіосками чи бутіками, де на кожному кроці можна і булочку, і платтячко купити, та забуті Богом гектари «безлюдного» військового містечка № 51.

Привідкрийте таємничу завісу багатої історії древнього Лучеська, пориньте у невідомість луцького підземелля та відпочиньте у затінку біля Лесиного ясена. Та не втрачайте пильність - за лаштунками туристичних декорацій міста принишкли неприховані здоровʼю та часто-густо життю небезпеки. Приміром, розвалена стелла великому авіатору Арцеулову чи недобудований памʼятник Степану Бандері.

Милуйтеся свідком усіх історичний подій обласної «столиці» - замком-красенем, першу цеглину якого заклав величний Любарт ще у 1350-му році. А ось центральний ринок, що розкинув свої могутні «крила» неподалік замку - не такий давній, проте антисанітарні «запашні» аромати примусять покинути його та спостерігати за міськими краєвидами деінде.

Багатьом соціальним проектам дали життя у Луцьку. Ось, приміром, такий сучасний «Сіті парк» із європейським дорожним покриттям, ігровою зоною для дітей та першим в місті скейт-парком. Щоправда, де закінчується «Сіті-парк», там закінчується Європа.

Гуртожиток радо зустріне вас хащами, сміттям та забрудненою Сапалаївкою. Та чи раді будете ви?

Наступного разу ми покажемо Луцьк контрастний в центрі та на ЛПЗ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
ДПЗ Показати IP 24 Серпня 2015 22:18
ДПЗ
Вадим до ДПЗ Показати IP 25 Серпня 2015 00:31
Воно то ніби і так, втім, в народі всі говорять "центр" і "ГПЗ", а тут як не крути, а ГПЗ і в Африці ГПЗ)))
Кріс до Вадим Показати IP 25 Серпня 2015 14:46
один хлопчина в анкеті в розділі "район" написав - Гепезе
Кріс до ДПЗ Показати IP 25 Серпня 2015 08:05
Взагалі то ЛПЗ
Лучанка Показати IP 25 Серпня 2015 10:04
До Вадимчика... це з того серіалу...де пишуть Ж/д вокзал
Кріс до Лучанка Показати IP 25 Серпня 2015 14:42
Ага... ж/д це ще можна перевести з російської, а от що таке з/д?))) Або наприклад на марш. №1 "Посольство"))) Якої цікаво держави? А ще є "Лікарня № 2"... де такий заклад?
А хто ті серіали див Показати IP 25 Серпня 2015 11:52
центр - назва району міста, а от ГПЗ - це свій культурний осередок із своєю славою, історією. ЛПЗ і Центр - райони міста, а от центр і ГПЗ - це певні світи))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus