USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку вирішують, що робити з гаражами

1 Жовтня 2014 14:50
Самовільно встановлені гаражі зносять ледь не під час кожного засідання міськвиконкому. Та чи оштрафували кого-небудь – питання поки без відповіді.

Про це говорили під час засідання міськвиконкому сьогодні, 1 жовтня.

Члени міськвиконкому розглядали питання знесення десяти самовільно встановлених гаражів на вулиці Воїнів-Інтернаціоналістів. Згідно з інформацією директора департаменту ЖКГ міськради Івана Кубіцького, вони встановлені на тепломережах, і це рішення вмотивоване поданням ДКП «Луцьктепло».

Водночас, постало питання відповідальності за самовільне встановлення таких гаражів-«черепашок». Нагадаємо, це питання в міськраді постає не вперше. Власне, згідно з інформацією, оприлюдненою заступником Луцького міського голови Ларисою Соколовською, в місті встановили біля 2 тисяч гаражів, з них лише 10% - законним шляхом. Решта - з порушеннями та без дозволів. У місті навіть пропонували провести референдум з вирішення цього питання.

«Ми зіштовхуємось з тим, що люди користуються безкарністю», - зауважив член міськвиконкому Богдан Климчук, звертаючи увагу на те, що майже під час кожного засідання міськвиконкому розглядають подібні проекти рішення.

Зі слів Івана Кубіцького, на даний момент, власники 4 гаражів погодилися добровільно їх демонтувати. Та решта не погоджуються.

Утім, в міській раді мізкують, як покарати таких порушників, адже покарання за самовільне захоплення землі ніхто не відміняв. Тому про подальший проект рішення подумають напередодні однієї з сесій міської ради. А структурним підрозділам уже оформлене протокольне доручення міського голови про те, щоб вони пояснили, хто притягнений до відповідальності за самовільне встановлення гаражів, зокрема, йдеться про «муніципалів» та департамент ЖКГ.

А ось питання вирішення притягнення до відповідальності та знесення незаконно встановлених гаражів обіцяють винести на розгляд однієї з наступних сесій міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Україночка Показати IP 1 Жовтня 2014 17:11
Та чи не краще, нарешті, подумати за добробут людей... Є гаражі, які стоять десятки років і нікому не заважають, то надайте ці мізерні діляночки землі в оренду. А не просто безглузде покарання заради покарання. Слід враховувати інтереси інших громадян, якщо ми прагнемо жити по новому

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus