USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку знову не підтримали методи «прямої демократії»

28 Жовтня 2015 14:17
Внести зміни до Статуту територіальної громади міста, що могли регламентувати процес подання громадських ініціатив на скликання громадських слухань, не змогли депутати міськради.

Відповідний проект рішення розглянули під час 80 сесії Луцької міської ради 28 жовтня.

Як зазначив голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов, це питання виносили на розгляд депутатів декілька разів і воно викликало жваві дискусії. Проект рішення спрямований на виконання статті 3 Європейської хартії місцевого самоврядування, у якій йдеться про те, що існування органів місцевого самоврядування не повинно обмежувати права громадян на участь у прямій демократії. Наразі дієвим методом прямої демократії у місті є електронна петиція, тож варто забезпечити ще дві можливості – громадські слухання та місцеві ініціативи.

Він наголосив, що проект рішення називали маніпулятивним перед виборами раніше, тож тепер цей аргумент не актуальний, адже місцеві вибори вже відбулися.

Своєю чергою, депутат Анатолій Пархом’юк повідомив, що підтримує позицію стосовно впорядкування законодавства відповідно до Європейської хартії місцевого самоврядування, але проект рішення не підтримуватиме, тому що розробляє проект українського самоврядного стандарту.

Проект, з його слів, напрацьовується в 22 областях України, в його рамках співпрацюють з усіма радами, щоб закласти механізм у законодавчий акт, що буде прийнятий Верховною Радою.

На підтримку проекту рішення висловився депутат Сергій Сівак, який зауважив, що наразі зібрати 500 підписів для ініціювання громадських слухань складно, хоча проблеми, які постають перед громадою, серйозні. Він зазначив, що автор проекту рішення намагається спростити забюрократизовану систему громадських слухань та зробити її прийнятною та простою.

Після нетривалої дискусії проект рішення усе ж не підтримали депутати міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучани Показати IP 28 Жовтня 2015 21:08
ПАрхомюк брехун. Виклнує замовлення Романюка. Нероби. Про людей думайте
Данко Показати IP 28 Жовтня 2015 21:23
Проблема не в рішення, а в тому що підтримати проект рішення конкурючого табору не по-понятіях
Людмила Показати IP 30 Жовтня 2015 18:30
Андрію, думаю після виборів потрібно рорзробити та прийняти взагалі нову редакцію Статуту тергромади . Комітет народного контролю хотів розпочати цю роботу до Виборів, але відклали , щоб не звинуватили "шістки" Романюка в передвиборчому піарі. А тепер - саме раз. Шкода, що жополизи Романюкові не проголосували за Ваш проект.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus