USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Верховний суд дозволив прокуратурі поборотися за волинський ліс

15 Червня 2015 13:05
Верховний суд України дав дозвіл переглянути рішення судів, строки давності яких збігли. Відтак, у обласної прокуратури з’явився шанс поборотися за 30 тисяч гектарів лісу, «подарованих» приватному підприємству.

Про це стало відомо під час прес-конференції прокурора області Дмитра Чепіжака 12 червня.

Нагадаємо, прокуратура області у червні минулого року звернулась до господарського суду області з позовом про скасування державних актів на право постійного користування підприємством «Тур» землями лісового фонду площею понад 30 тисяч гектарів. Вартість земель - понад 309 мільйонів гривень. Прокуратура намагалася повернути ці землі у державну власність.

Державні акти на землю були видані нібито на підставі рішення Волинської обласної ради № 17/11 від 17 березня 1994 року.Та згідно з результатами прокурорської перевірки, з’ясувалося, що будь-яких рішень про передачу цих земель в постійне користування СЛАТ «Тур» Волинська обласна рада не приймала. Проектна документація із землеустрою на ці земельні ділянки також не виготовлялась.

Судові інстанції, включно до Вищого господарського суду, визнали незаконність передачі земель приватному підприємству. Однак у задоволенні позову прокуратури відмовлено у зв’язку із закінченням строків позовної давності.

Прокуратура Волинської області ініціювала заяву Генпрокуратури до Верховного суду про перегляд всіх цих судових рішень.

Як повідомив Дмитро Чепіжак, Верховний суд України задовольниив згадану заяву. Тож прокуратура й далі наполягатиме на тому, що СЛАТ «Тур» незаконно користується 30 тисячами гектарами земель лісового фонду, й домагатиметься їх повернення в державну власність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus