USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь просить в Міноборони спростити процедуру отримання статусу учасника АТО

19 Квітня 2015 18:18
Із восьми документів до трьох - хочуть скоротити процедуру отримання статусу «учасника бойових дій» волинські владці. Пропозиції уже надіслали в Міністерство оборони України.

Про це йшлося під час зустрічі голови облдержадміністрації Володимира Гунчика із народним депутатом України Дмитром Лубинцем в облдержадміністрації.

Нардеп повідомив, що на Волині є чималі проблеми з оформленням статусу «учасника бойових дій». Адже багатьом демобілізованим доводиться довго оббивати пороги різних кабінетів.

«Зараз багато хлопців не розуміють, чого їх ганяють за 200 кілометрів до військової частини й вони тричі на місяць їздять туди, та нічого добитися не вдається. Хлопці кажуть, ліпше, щоб цим займалися військкомати, які їх призивали, мовляв, на службу оформили швидко усі документи, а далі залишили на одинці. Зауважу, що Волинська область займає перше місце за кількістю загиблих, зараз багато хлопців повернулися, але не можуть отримати документи «учасника бойових дій» - це гостра соціальна проблема», - наголошує нардеп.

Він також ауважив, що в Україні є випадки, коли чиновники поїхали в АТО, побули там два тижні й оформили собі відповідний статус. Зі слів Лубинця, таких посадовців треба звільняти, як, наприклад, трьох осіб з Адміністрації Президента України.

Як пояснив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, для того, аби отримати статус «учасника бойових дій», достатньо три документи.

«Ми вважаємо, що для того, аби отримати «учасника бойових дій», достатньо лише три документи: підтвердження військкомата, що чоловік був мобілізований, документ з військової частини, що воював, і документ із комісаріату, що повернувся. Все, які ще документи потрібно?!», - пояснює Гунчик.

Та додає, цю пропозицію вже надіслали в Міністерство оборони України.

Як повідомляють на офіційному сайті Міноброни, для надання статусу «учасника бойових дій» військовослужбовцям (резервістам, військовозобов’язаним) та працівникам Збройних Сил України (командирам, начальникам) військових частин (органів, підрозділів) або керівникам інших установ, закладів у місячний строк після завершення особами виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення подають на розгляд комісії Міністерства оборони України з питань визначення учасників бойових дій такі документи:

1. Оригінал довідки про безпосередню участь особи в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

2. Витяги із наказів по стройовій частині про вибуття (прибуття) до військової частини після виконання завдань антитерористичної операції.

3. Витяги із наказів по стройовій частині першого заступника керівника Антитерористичного центру (командира сектору) про прибуття для виконання завдань антитерористичної операції та вибуття до місця постійної дислокації.

4. Копії посвідчень про відрядження (в разі їх наявності).

5. Копії документів про отримання поранень (в разі їх наявності).

6. Інформація про осіб, яким надається статус учасника бойових дій.

7. Згода на збір та обробку персональних даних (відповідно до вимог статті 6 Закону України «Про захист персональних даних»).

8. Копія першої сторінки паспорта громадянина України (з метою уникнення помилкового написання прізвища, ім’я та по-батькові).

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що для отримання статусу учасника АТО необхідно подати наступні документи:

- довідку про безпосередню участь особи в АТО чи забезпеченні її проведення;

- витяги із наказів по стройовій частині про убуття (прибуття) до військової частини після виконання завдань АТО;

- копії посвідчень про відрядження;

- список військовослужбовців військової частини А0000 Збройних Сил України, які брали безпосередню участь у антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах проведення АТО.

ЧИТАТИ ЩЕ: БІЙЦІ АТО МАЮТЬ ПРАВО НА 13 ВИДІВ ПІЛЬГ. ІНФОГРАФІКА

Щодо отримання земельних ділянок на Волині, то до органів місцевого самоврядування та Головного управління Держземагенства в області надійшло більше 3300 заяв від учасників АТО та членів родин загиблих військовослужбовців.

Нагадаємо, цього року в обласному центрі трапився прикрий випадок: маму загиблого в АТО лучанина ледь не висадили з маршрутки, а для того аби отримати пільги необхідно пройти «дев’ять кіл пекла».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
где справедливость Показати IP 19 Квітня 2015 19:09
Есть людишки, которые вообще там небыли, а если и были, то не участвовали в боевых действиях, ПРИЕХАЛИ ОТМЕТИЛИСЬ И УЕХАЛИ И получили участника и квартиру это в основном офицерский состав, ДА ЕЩЁ И ПРИПИСЫВАЮТ РАНЕНИЕ ИНТЕРЕСНО, В КАКИХ МЕСТАХ? Люди знают вместе служат но говорить не хотят. Такие есть и в погранцах и в милиции и в нац.гвардии ,кто проверит их?
Жук Показати IP 19 Квітня 2015 20:18
Самое главное, они уже получили статус 3.14сов.
Анонім Показати IP 19 Квітня 2015 21:59
Цікаво Терещук з Масаловим отримали статус АТО?
Рошенка до Анонім Показати IP 19 Квітня 2015 22:10
З таким президентом , статус бійця АТО і Лена Бондаренко отримає
Анатоль Показати IP 19 Квітня 2015 23:01
Я б також хотів би получити ті корочки щоб за житло не платити та безлатно у маршрутках їздити та ліки безплатно у аптеці брати. Наталя Семенівна також би хотіла на маршрутці безплатно їздити як волонтер!
побратим до Анатоль Показати IP 21 Квітня 2015 22:48
Так за чим справа?Бігом у військомат, на полігон, та на передову...Посиди-повоюй, повертайся живим-здоровим - та вперед до командирів по заслужену корочку
Анонім Показати IP 20 Квітня 2015 02:41
коментар було видалено
Анонім Показати IP 20 Квітня 2015 03:29
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus