USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волиньрада звернеться до парламенту щодо недопущення виборів на окупованих територіях

13 Липня 2016 19:29
Прийняття закону про вибори на окупованих територіях Донеччини та Луганщини поставить знак рівності між бойовиками-сепаратистами та українськими учасниками АТО, - вважають автори звернення до парламенту щодо недопущення виборів на окупованих територіях України.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією 13 липня.

Члени комісії розглянули проект звернення депутатів облради щодо недопущення виборів на окупованих територіях України.

Депутат Михайло Імберовський зауважив, що зберігається велика загроза того, що такі вибори будуть проголошені, а закон у разі прийняття поставить знак рівності між Моторолою та українськими учасниками АТО.

Учасник АТО, боєць батальйону «Донбас» Богдан Пташник розповів, що у разі прийняття закону вибори відбудуться у Донецькій та Луганській області, що забезпечить 15 депутатів Верховної Ради від зовсім не проукраїнських сил, свою прокуратуру та поліцію, тож не дивно, якщо навіть Захарченко невдовзі після цього почепить синьо-жовту символіку та закриє кордон, змусивши українських військових зняти блокпости на території Донеччини та Луганщини. Щодо того, як ця проблема може зачепити Волинь, він зауважив, що наш регіон сепаратисти вважають «легкою здобиччю, де у кожній хаті лежить по мішку бурштину». Таким чином, вчорашні бойовики зможуть стати, наприклад, поліцейськими, безперешкодно приїздити на Волинь, роблячи тут усе, що захочуть та потім легально і безперешкодно виїздити на свою територію через Білорусь.

З його слів, депутати, яких можуть обрати на території Луганщини та Донеччини, посилять «Опозиційний блок» та зможуть тиснути на Президента. Оскільки внаслідок прийняття закону конфлікт на сході України можуть визнати внутрішнім, то Президент автоматично вважатиметься злочинцем, який застосував армію проти своїх громадян. Своєю чергою, бійці ЗСУ автоматично вважатимуться військовими злочинцями, справи яких будуть розслідувати прокуратури тих регіонів, де вони начебто «здійснили злочин» - Донецької і Луганської областей. Окрім цього, він звернув увагу на асигнування вказаних територій, яке здійснюватиметься за кошти українських платників податків. Такий закон, мовляв, перекреслить усі права учасників АТО.

Голова комісії Анатолій Вітів пропонував спрямувати звернення Президенту, головам фракцій Верховної Ради та голові Верховної Ради. Члени комісії рекомендували підтримати звернення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
простим людям Показати IP 13 Липня 2016 20:57
це байдуже. а вот бандити злякались.переодіти шахтери приідуть та заберуть мішок бурштину або кусок достоінства відріжуть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus