USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинському підприємцю не дозволили виготовляти вугілля

8 Січня 2017 23:21
На сесії Шацької селищної ради вкотре відбулося протистояння між підприємцем Віктором Дударчуком, активістами села Вілиця та депутатами. Підприємець звернувся за дозволом на розробку детального плану території, на якій хоче будувати завод з виготовлення деревного вугілля, проте йому відмовили.

Про це пише «Район.Шацьк»

Нагадаємо, попри незгоду селян, підприємець розпочинає в селі свій бізнес з виготовлення деревного вугілля.

Свого часу на сесії селищної ради депутати виділили підприємцю земельну ділянку площею 0,5 га в селі Вілиця. Зараз у нього є на руках усі дозвільні документи, очікує лише на позитивне рішення депутатів про зміну цільового призначення земельної ділянки.

На сесію прибула делегація активістів із села Вілиця, котрі від імені громади висловилися проти виробництва на їхній території деревного вугілля. Аргументи людей – шкідливі для здоров’я викиди, забруднення городів, пасовищ, здорожчання дров.

Депутат районної ради Петро Цвид наголосив, що люди не вірять обіцянкам підприємців. З його слів, 6 років тому депутати сільської ради надали в оренду інвестору лісові масиви для ведення мисливського господарства та земельну ділянку для будівництва підсобного приміщення. Підприємець обіцяв і робочі місця, і сплату податків, і навіть будівництво дороги. Проте жодної з обіцянок не виконав.

«Як ми можемо вірити нинішньому інвестору, коли він поставив бочки для спалювання дров, не маючи на те дозволу?», – апелював до депутатів Петро Цвид.

Підприємець, своєю чергою, наголосив, що люди навідріз відмовляються від діалогу з ним, не бажають також на власні очі побачити, як виробляють деревне вугілля в сусідньому Любомльському районі, не хочуть поговорити з власниками заводу, з людьми, які мешкають поблизу.

Після емоційної дискусії депутати все-таки підтримали позицію жителів Вілиці і не дали згоди на розробку ПДП території підприємцем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
тра Показати IP 9 Січня 2017 08:09
коментар було видалено
лох Показати IP 9 Січня 2017 13:51
Виріжуть всі ліси-перероблять на вугілля, яке продадуть Англії.(.... рубите лес- мы продадим его Англии.О"кей! фраза героя одного з кінофільмів) Історія повторюється.
Земляк Показати IP 9 Січня 2017 14:09
Селяни правильно зробили,що відстояли своє право.То як можна вірити такому "бізнесмену" який не вміє тримати слова.Це не бізнесмен а барига. Справжній бізнесмен як пообіцяв так і виконав,а це тріпло.... І віри після цього йому ніколи не буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus