USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Кабмін виділить 3 мільярди на закупку «заморського» вугілля

8 Червня 2015 16:41
У червні уряд виділить три мільярди гривень на закупівлю вугілля.

Україна планує закупити в далекому зарубіжжі вугілля на зиму. На це Кабмін у червні виділить 3 млрд грн. Антрацит із Донбасу ні видобути, ні вивезти не можуть – через бойові дії.

Про це сьогодні повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин під час прес-конференції в Києві, - повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ведемо переговори про закупівлю вугілля з далекого зарубіжжя. Віддано розпорядження. Підключили" Укрінтеренерго", – уточнив Демчишин.

Міністр додав, що українські порти здатні приймати близько 400 тисяч тонн вугілля антрацитної групи на місяць, чого достатньо для накопичення необхідних до зими запасів.

До початку опалювального сезону в середині жовтня Україні необхідно накопичити 2,5 мільйона тонн вугілля. З них 1,5 мільйона тонн – марки "Г", мільйон тонн – марки "А".

"Цього місяця близько 270 тисяч тонн завезли на склади, з них більше 100 тисяч тонн – марки "А". До зими потрібно завезти ще 700-800 тисяч тонн антрацитів", – сказав Демчишин і уточнив, що поставки вугілля здійснюються з державних шахт, розташованих на окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Проте через проблеми з логістикою та інші ризики, пов'язані з такими поставками, Україна змушена буде вдатися до імпорту з далекого зарубіжжя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Штефан,Луцьк Показати IP 8 Червня 2015 17:02
это правильно!
Анонім до Штефан,Луцьк Показати IP 8 Червня 2015 19:52
що ж тут правильного? вугілля за границею купують за валюту, якої в бюджеті і так немає - постійно випрошують все нові і нові кредити. а свої власні шахти - закривають, або розстрілюють із артилерії.
Анонім до Анонім Показати IP 8 Червня 2015 19:53
замість того щоб робити повну блокаду донбасу, - виконували би мінські домовленості по припиненню війни і мали би своє власне українське вугілля.
Га? Показати IP 8 Червня 2015 18:03
Новороссии быть?
Степан до Га? Показати IP 8 Червня 2015 22:27
Так вона є. Ще не повністю знищили. Добивають...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus