USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Як у волинських лісах будують дороги

25 Січня 2016 08:16
Хоча на Волині стан доріг - у ганебному стані й чиновники не справляються зі своїми обов’язками, втім, лісівники краю докладають чимало зусиль, аби розвивати інфраструктуру. Зокрема, з кожних 10 тисяч кубометрів заготовленої деревини передбачають кошти на будівництво чи ремонт кілометру автошляху.

Які плани щодо лісових доріг на цей рік інформує Волинське обласне управління лісомисливського господарства.

Важливим завданням вибору ділянок, кажуть у лісомисливському господарстві, є доступ до лісосічного фонду 2015-2016 років та першою чергою до важкодоступних лісових насаджень.

Такий підхід забезпечує освоєння лісосічного фонду у заболочених місцях і не допускає втрат стиглої деревини, зменшує витрати при вивезенні лісопродукції. У важкодоступних місцях запаси стиглої деревини складають понад мільйон кубометрів.

Обсяг будівництва та ремонту лісових автомобільних доріг формувався з розрахунку кілометр на 10 тисяч кубометрів заготовленої деревини від усіх рубок.

Торік лісівники збудували та відремонтувати 102 кілометри лісових доріг, в тому числі:

- збудували земляного полотна – 45 кілометрів;

- відремонтувати та відновити – 57 кілометрів.

Крім того, облаштувати дорожнім покриттям 53 кілометри, з них доріг щебеневим покриттям – 16 кілометри. Загалом, вартість будівництва склала понад 9 мільйонів гривень.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ ВІДКРИЛИ ДОРОГУ, ЯКУ ЧЕКАЛИ З КІНЦЯ ВІСІМДЕСЯТИХ

Планові завдання на 2016 рік залишаються на рівні минулого року. Необхідно збільшити протяжність облаштування доріг з щебеневим покриттям до 30 - 35 кілометрів.

Зауважимо, нещодавно у Добренському лісництві ДП «Камінь-Каширського ЛГ» ввели у експлуатацію ще одну лісову дорогу.

У лісомисливському управлінні наголошують, що завданням №1 до кінця березня є своєчасне завершення робіт по прорубуванню трас лісових доріг та заключення договорів на розробку проектно-кошторисної документації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
полісся Показати IP 25 Січня 2016 08:31
Звичайно, сьогодні всі чиновники в "ганебному" стані. А в найганебнішому - злодій Кватирко.
лісівник Показати IP 25 Січня 2016 09:21
"Як у волинських лісах розпилюють і відмивають бабло" Така назва була б більш вдалою. Ще за старого Колісника будівництво лісових доріг було одним з "найприбутковіших бізнесів". Старий новий керівник нічого нового не придумав, а використовує ті ж схеми.
Шофер Показати IP 25 Січня 2016 09:37
Поїздіть по Україні, в нас найкращі дороги з усіх областей!
правда Показати IP 25 Січня 2016 12:09
лісники для всієї Волині найбільше роблять !! Якби не вони то було б скрутно людям!!
111 Показати IP 25 Січня 2016 12:14
Злодюги одним словом
Лучанин Показати IP 25 Січня 2016 13:14
Крадуть як і крали і навіть гірше, а всі ці статті то відмазки для суспільства типу щось роблять і прибутки для держави є, вік користування деревини нащо знизили? напевно для збільшення прибутків і своїх і звичайно державних)))) бо нема вже що пиляти)))господарі вср...ні)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus