USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Юнацький максималізм – чинник, що приведе до поразки», - історик.КОМЕНТАР

27 Лютого 2014 21:19
Молодим активістам потрібно вгамувати необгрунтовані політичні емоції, - вважає декан історичного факультету СНУ імені Лесі Українки, кандидат історичних наук, доцент Анатолій Шваб.
Так, на думку історика, часу на те, аби розібратися поміж людськими політичними амбіціями, зважаючи на складну ситуацію в країні, абсолютно немає.
Поки відбувається поділ «крісел» - росіяни «полюють» за Кримом
«Ми всі з великою тривогою стежимо за подіями сьогодення. Ми є творцями того, що наразі відбувається. Ці події перевіряють нас на спроможність уникати тих традиційних помилок, побудованих в нижчому політичному суспільстві, яких допускалися наші попередники. Утім, я не вірю у виклики Росії. Жодної загрози ця країна для нас не несе. Росія має значно глибшу проблему, ніж політична влада», - зауважив історик.
Не можна вирішувати усі проблеми бажаннями і амбіціями
На думку доцента, проблеми не можна вирішувати одним лише бажанням. Адже багатьом відомі події 2004-2005 років (мається на увазі Помаранчева революція):
«Насправді часу розбиратися поміж людськими амбіціями немає. Ви бачите, яка Росія, не зважаючи на обіцянку не втручатися у внутрішню політику України, все ж демонструє практичні кроки стосовно завоювання Криму.
Фінансова система
Фінансова система в Україні - на грані банкрутства. На думку історика, українці самостійно сформували економіку, нездатну утримувати суспільство.
«Ми повинні визнати: наше суспільство - падке на такі обіцянки. Ми матимемо не лише президентські вибори, а й вибори до парламенту. Потрібно накласти вето на оцей народний популізм. Історія свідчить, що, спостерігаючи за революціями – починаючи із 1917 року і закінчуючи 2005-м, – це потреба вгамування абсолютно необгрунтованих політичних амбіцій, які виступають лише деструктивним елементом. Такі от емоції - це карта, якою скористаються всі, кому вона хоча б якось може принести користь. Часто юнацький максималізм – один із дієвих інструментів, який міг би змінити владу. Але досвід попередніх років показує, що це - саме той чинник, який веде до поразки.
Хлопець, який годинами створював досконалий образ революціонера, або про перезавантаження влади
«Я не сумніваюся в щирості намірів людей, прізвища яких ми можемо побачити у пропозиції стосовно розподілу кандидатур на посади керівників обласних державних структур, але переконаний, що у них нічого не вийде. Це люди, які надто забавилися в революцію. Я спостерігав, коли хлопчина йшов на похорон одного із Героїв Майдану в протигазі. Склалося таке враження, що, подібно тому, як дівчата манікюр «наводять», так і він годинами створював образ досконалого революціонера. Це крок до популізму й саморекламування. Чому більшість волинян стояли в Києві, а не в Луцьку біля сцени. А тому, що вони стомилися від того, що там лунало», - висловив власну позицію історик.
Нагадаємо, сьогодні, 27 лютого, Правий сектор Волині, волинська Самооборона Майдану та волинський Автомайдан, виконуючи завдання Майдану з перезавантаження влади, внесли свої пропозиції щодо кандидатур на посади очільників обласних державних структур, установ та організацій на обговорення громадськості Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 43
Вільна Волинь Показати IP 27 Лютого 2014 21:41
Все вірно сказав! А то розігнались вже шашками махати наліво і направо...
Економіст Показати IP 27 Лютого 2014 21:48
Господи! Ти почув наші молитви! Дай, Боже, здоров'я цій розважливій людині за мудрі слова. А то вже склалося враження, що для кар'єрного росту потрібно озброюватися не знаннями і досвідом, а важкою артилерією...
ГосподиПомилуй до Економіст Показати IP 28 Лютого 2014 11:25
Правда повинна себе ЗАХИЩАТИ, бути з кулаками, інакше брехня перемагає дуже швидко.
Економіст до ГосподиПомилуй Показати IP 28 Лютого 2014 11:48
Захищати - так. Силою ( а не кулакам) - так. А сила - у СЛОВІ, у ПЕРЕКОНАННІ, у ВЛАСНОМУ ПРИКЛАДІ. Правда - це те, що існує в дійсності, відповідає реальному стану речей. Це ОБ'ЄКТИВНА , АДЕКВАТНА оцінка того, що відбувається. Вчіть філософію, а не займайтесь підміною понять.
Рита Показати IP 27 Лютого 2014 21:49
Ви всі чули і бачили тих (можливих) керівників Волині на нашому телебачення. Та вони два слова не можуть звязати. ВОЛИНЬ - не позорся!!!
Корінний лучанин Показати IP 27 Лютого 2014 22:01
ШАНОВНИЙ ПАНЕ ШВАБ А., ви вірно кажете і я поділяю ваші зауваження про цих новоспечених молодих активістів. Є ОДНЕ АЛЕ... це ж ваші студенти та випускники СНУ! Це означає що ви їх недовчили або вчили не належному рівні. Напевно дехто з них вчився так собі, за гроші. Так дійсно, я теж переконаний що у них нічого не вийде. Досвіду робочого та життєвого -НУЛЬ! Стаж робочий за спеціальністю мінімальний а в декого взагалі нема і ці молоді вискочки хочуть керувати на державних посадах! СПАСИ БОЖЕ ВІД ЦИХ НЕУКІВ ВОЛИНЯН! ЦЕ БУДЕ ПРОСТО ЖАХ ТА ПОСМІХОВИСЬКО НА ВСЮ ЄВРОПУ!
Економіст до Корінний лучанин Показати IP 27 Лютого 2014 22:10
Тим більше, що їх активно підтримує доктор наук, політолог, яка і листок люстраційний підготувала, замість того, щоб застерегти неуків від незаконних дій. Вона відгородиться, бо жінка розумна, а ті телята відповідатимуть за свої вчинки.
доцент до Корінний лучанин Показати IP 28 Лютого 2014 08:50
А вони хіба на пари ходили? Вони у лісах таборувались і навчання у бувших "терористів" проходили!!!
Корінний лучанин до доцент Показати IP 1 Березня 2014 15:55
Ви праві!!! Я про це зовсім забув. А тепер що з ними робити? Вони ж зараз із " вищою освітою" і дипломами СНУ як прапорами розмахують, а про те як учились та яка справжня підготовка ні мур-мур!!! ХОЧА МЕНІ УСЕ ВЖЕ ЗРОЗУМІЛО.
Пегас Показати IP 27 Лютого 2014 22:06
Хай баран-усі гукнили-в нас за чабана буде!
Економіст Показати IP 27 Лютого 2014 22:58
Нехай хлопці не прикриваються загиблими, вони до них ніяким боком не туляться, це великий гріх. А основні критерії підбору до влади усіх рівнів- професіоналізм і компетентність. І серед молодих є високопрофесійні спеціалісти. А у данильчука - відсутній самоаналіз і хворобливо завищена самооцінка.Це біда для оточення і трагедія для нього самого.
Корінний лучанин до Економіст Показати IP 27 Лютого 2014 23:34
Я колись читав працю письменника -фантаста ГЕРБЕРТА УЄЛСА про юнацький максималізм. Він говорив про те, що це властиво молодим людям, але і застерігав берегтися цього і писав що молоді люди років так до 25 - це повні кретини, у яких ще розуму та життєвого досвіду НЕДОСТАТНЬО. ЗВАЖЕНІ ТА РОЗУМНІ ВЧИНКИ Є ЛЮДЕЙ ЯКИМ уже так 28-30 років. Я думаю письменник мав рацію. Ви ж подивіться, на посаду суддів, прокурорів можуть претендувати люди із певною освітою, обовязковим стажем роботи та необхідним життєвим досвідом. ЦЕ Ж СВІТОВА ПРАКТИКА!!! А У НАС ЩО РОБИТЬ ПС, НЕНАЧЕ ЛЮДИ ПОДУРІЛИ!?
123 Показати IP 27 Лютого 2014 23:01
Шваб молодець! Нарешті прозвучала розумна, фахова оцінка.
ура до 123 Показати IP 28 Лютого 2014 00:38
які літа- такий розум
999 Показати IP 27 Лютого 2014 23:23
той юнацький максималізм дав більше руху,ніж всі інші - так шо стримайтеся й ви
Анонім до 999 Показати IP 28 Лютого 2014 08:45
Глисти теж в одному місці рухаються
розум до 999 Показати IP 28 Лютого 2014 08:52
Рух - це не означає грамотно керувати країною, регіоном...!!!
Катерина до 999 Показати IP 28 Лютого 2014 09:38
Занадто стереотипів...Говоруни проффесіонали гаспадарники- вже були. А юначий максималізм тим більш виважений та стриманий -приведе до змін на болотному полі Волині і якби не Правий то ви б вся інтелігенція й далі залишалась совком і нами керували злодюги і бандюки
Анонім до Катерина Показати IP 28 Лютого 2014 10:30
"Максималізм" є антонім до "виважений і стриманий"
Анонім до Катерина Показати IP 28 Лютого 2014 10:32
Максимал́ізм (від лат. «найбільший») — впадання в крайність при вимозі чогось надмірного.
Практичний психолог до 999 Показати IP 28 Лютого 2014 10:36
Юношеский максимализм — крайне опасный недуг, по естественным причинам поражающий сознание личинок человека на их преимагинальной стадии развития. В некоторых случаях может перейти в хроническую стадию психологического сдвига и сопровождать пациента долгие-долгие годы. В особо запущенном случае приводит к инвалидности или к наглядному летальному исходу, под бурные аплодисменты. Юношеский максимализм возникает в результате столкновения бестолкового, но бодрого растущего организма с этой вашей окружающей действительностью. Юный недоразвитый мозг несчастного, подогреваемый гормональным бумом, ещё не в состоянии распознать более двух оттенков какого-либо явления, поэтому делит все только на чёрное и белое. Общее правило — чем радикальнее, тем лучше.
Коля Показати IP 27 Лютого 2014 23:31
Данильчук обіс*ався в очах людей так і не розгорнувши свою активну дєятельность.********.
Волиняни Показати IP 27 Лютого 2014 23:42
На сто відсотків підтримуємо! Але хочеться звернути увагу лучан ще на одну річ - на що новоспечена свита протягом тижня перетворила площу перед адміністрацією -- на автомобільний автодром. З яким пафосом вони розвертаються біля пам'ятного знака, де в даний час горять лампадки померлим героям Майдану і возвишається ХРЕСТ! На площі перед центральним входом ніколи не стояли машини, для цього є спеціальна автостоянка до якої відстань 50 м., але для них правила неписані. Про яку мораль можна говорити!!! Викладена бруківка не розрахована для машин, це пішохідна зона. На що дивиться голова обласної ради і новоспечений комендат -- Бондар??? Боляче дивитися на це!!!
свідок до Волиняни Показати IP 28 Лютого 2014 08:53
А Бондар, Вітер і решта, слова сказати Гузю не можуть, бо той відразу телефонує до Паші!!!
регіонал Показати IP 27 Лютого 2014 23:48
ернг
Лучанка 1 Показати IP 27 Лютого 2014 23:59
Подивилася відео як принизили суддю. Там чітко виражені методи майбутньго правління кандидатів. А ці методи ЖАХЛИВІ. Не дай бог...
Депутатка Показати IP 28 Лютого 2014 00:28
От не очікувала такої позиції від А. Шваба! Аж дико читати. Хочеться в першу чергу звернутися до вчителів і викладачів - у Вас нормальної адекватної оцінки подій ніколи не було і не буде. Ви або мовчите, як стадо баранів і овець, коли треба щось в місті дійсно відстояти, або граєте під владну дудку - донедавна місцевих чиновників партії регіонів (це називається під- лабузництво!). А Ви, п. Шваб, маєте гордитися такими випуксниками, як Данильчук. Думаю, він набагато розумніший за Вас і пам ятайте- відтепер молодим дорога в політику, тому не виспівуйте оди різним пенсіонерам-комунякам. Чи так боїтеся люстрації ???
кандидат до Депутатка Показати IP 28 Лютого 2014 08:55
Депутатка - ти прости...а!!!
Недбайло до кандидат Показати IP 28 Лютого 2014 22:49
Не треба всіх міряти одніїю лінійкою. І ображати не варто. Є ж різні трави, таблетки, нерви лікують, а фезам покращує кровообіг мозку.
777 до Депутатка Показати IP 28 Лютого 2014 09:24
Господи! Вразуми невігласів!
історик до Депутатка Показати IP 28 Лютого 2014 09:48
та не сміши людей, депутатко! Данильчук розумніший за декана істфака! в Шваба вистачило мудрості не робити собі антиреклами своїми насильницькими кроками щодо Башкаленка! Данильчук, ще не зійшовши на політичну сцену Волині, "зірку зловив", опозорився і налаштував проти себе Луцьк!
Лучанин Показати IP 28 Лютого 2014 00:57
Міркування А.Шваба мудрі. Влада повинна бути не захоплена, а виборна, тоді вона законна, як тепер говорять, легітимна! Пані депутатка вже турбується за свою долю, а не долю України. Сепаратизм в Криму породжений подіями в Києві, придуркуватим знущанням Данильчука над депутатами Клімчуком, Войтовичем, Башкаленком та міліціонерами в Луцьку, що було показано по телебаченню всього світу.
Лучанин до Лучанин Показати IP 28 Лютого 2014 01:20
Все вірно. Ще додам відносно Криму. Якби в кріслі голови Верховної Ради була б людина нейтральна, яку б поважала вся країна, то цього б не вдбулося. Сьогоднішній свіжестворений уряд лише поглиблює цю кризу. В технічному уряді повинні були бути спеціалісти які здатні виводити країну з цієї ситуації, але нажаль ми побачили там те що завжди, те що було в 2004/2005. Тут є лише один шлях - в нікуди! А Крим лише хоче врятувати свою батьківщину, свої сім'ї.
ПС Показати IP 28 Лютого 2014 08:52
Шваб: "переконаний, що у них нічого не вийде". А скажи но "вчителю", чи на зарплату-хабарі ти катаєшся на "Тойоті - кемрі"? Студенти не озброєним оком, без люстрації все бачать!. Захищаєш і далі старі традиції хабарництва? Чому ти не стояв на БАРИКАДАХ у Києві, коли лилась кров? Ти ж ідейний! Чи не так?
Ковельчанка Показати IP 28 Лютого 2014 09:46
Песимізм Шваба можна назвати просто - хісторик не в тємє За цих 3 місяця революції він не занурився в історію сьогодення він його не відчуває серцем Дай Боже щоб він прозрів. оновився розумом і покаявся....
Волинянин до Ковельчанка Показати IP 28 Лютого 2014 09:51
Не кажи дурниць! Зараз нема людини, яка б не занурилася в "історію сьогодення"! хочеш-не хочеш - а знаєш і переживаєш за все.
Лучанин № 2 Показати IP 28 Лютого 2014 09:55
Поділяю сказане Швабом. Не треба гнатися за мріями! Хочеш будувати нову Україну - почни із себе. Про хабарі всі "постять" в соцмережах - не брати і не давати! Це головна передумова до побудови нового суспільства. Дій в межах закону, включно до правильного переходу дороги! Не треба шукати ворога десь за кордоном - він може бути поруч з тобою або навіть в тобі.
Лучанин Показати IP 28 Лютого 2014 10:06
Правильно кажете, самі люди хабарі дають, щоб їм щось там "порішали", а потім кажуть он хабарники. Ви оскаржуйте всі можливі неправомірні дії посадових осіб в суді. Звичайно, те що у нас суди продажні, це не новина. Чесних та справжніх суддів на Волині, можна перерахувати на одній руці. Для цього оскаржуйте дії самих суддів в порядку закону. Але ж знову, всі чомусь ці дії корупційних суддів бояться оскаржуватися. НЕ ДАВАЙТЕ ХАБАРІ, НЕ ПРОВОКУЙТЕ ПОСАДОВЦІВ (суддів, міліціонерів, прокурорів, держслужбовців... і т.п.) НА ОТРИМАННЯ ХАБАРІВ. Змінювати світ та країну слід розпочинати з З СЕБЕ !!!!.
Волинянин Показати IP 28 Лютого 2014 11:27
Прокурори є для того, щоб не було хабарів. Даєш-сідай. І порядок.
Анонім Показати IP 28 Лютого 2014 12:24
В цей історичний момент треба прислухатися до істориків, а то замість демократії, можна отримати бандитизм і анархію.
Депутатка до Анонім Показати IP 1 Березня 2014 14:37
Прислухатися треба до людей, а не до істориків, типу п.Шваба. Правий сектор під керівництвом Данильчука проводить нормальну роботу, ту, що мали бути проведена ще 23 роки тому. Але не знайшлося нормальних людей. А деякі історики-шваби нехай роззують очі і подивляться на світ реально, а не з космоса -зараз треба змінювати місцеву владу і керівників державних установ, бо всі вони виконували ті д*більні інструкції, які для них "спускала" влада на місця. Так,у деяких регіонах вчителі, виконуючи вказівку прохвесора Табачника, розповідали, що на Майдані "Беркут" здійснює зачистку терористів,- то хіба не сором таке казати дітям, які, маючи доступ до інформації, прекрасно розуміли справжню ситуацію в Києві. Невже навіть страх за посаду може підштовхнути інтелігентних людей до такої жалюгідної поведінки. Або ж ситуація в Луцьку- 22.01.2014 р., коли на Майдані вбили 4 мітингарі, і по всій Україні був оголошений день жалоби, наші місцеві чиновники і вчителі разом з Климчуком пішли слухати концерт, присвячений черговій річниці Крут. Хіба це не цинізм? І вийшли звідти лише тоді, коли їх вигнав М. Шелеп та інші активісти. Я розумію -мене заплюють своїми коментарями, які зараз з являться під моїм коментарем. Але не дивуюся, бо розумію, що багато відписок походить від одних і тих самих людей. І взагалі, вже нічого не може мене здивувати. Знаю одне - країні потрібна люстрація - повна, всеооплююча, жорстка, радикальна і безпощадна. Тоді і буде порядок, а людей, що говорять і роблять розумні речі, не будуть сприймати як інопланетян. СЛАВА УКРАЇНІ! НОВІЙ УКРАЇНІ!
Фанат Показати IP 28 Лютого 2014 20:11
Навіщо матеріал з інформацією Антона Бугайчука знищили
Недбайло Показати IP 28 Лютого 2014 22:39
Анатолій! Поважаю.Нормальна твереза оцінка. Знаю по на власному досвіді. Ми ж це все вчили.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus