USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Юстиція та міська влада не можуть поділити луцький РАЦС

16 Травня 2016 16:16
Наприкінці травня закінчується термін договору оренди приміщення РАЦСу управлінням юстиції. Міська рада пропонує юстиції поділитися приміщеннями для центру соціальних служб, але держструктура хоче залишити все як є.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії міської ради сьогодні, 16 травня.

Так, минулого тижня під час виїзного засідання бюджетної комісії депутати оглянули згадане приміщення. У ньому крім управління юстиції розташовані ще 2 структурні підрозділи міськради: центр соціальних служб та філія департаменту соцполітики.

Як повідомила начальник відділу управління комунальним майном Алла Грабко, 12 травня на адресу міськради надійшли пропозиції від управління юстиції про продовження договору оренди приміщення, площею 2 тисяч квадратних метрів, на попередніх умовах строком на 2 роки 11 місяців.

«Наші пропозиції: залишити за відділом соцслужб 71 метр квадратний і віддати їм приміщення (площею 131 метр квадратний), що займає РАЦС на 1 поверсі. Натомість ми готові звільнити приміщення на 2 поверсі, площею 51,4 метра квадратного. Окрім того, департамент соцполітики просить одну кімнату від архіву юстиції віддати їм для власного архіву», - пояснила вона.

Проте начальник Головного територіального управління юстиції у Волинській області Валентин Кухарик повідомив, що на ці умови вони не пристануть. Мовляв, розширити центр соціальних служб можна за рахунок розірвання договорів з іншими орендарями. А ще – вони готові віддати один з великих залів (198 метрів квадратних).

Поступатися юстиція не хоче, тим паче, додає Валентин Кухарик, утримання території, ремонт приміщень, прибирання територій відбувалося саме за її рахунок.

Відтак, під час сесії депутати рекомендуватимуть коридор на першому поверсі, який використовує РАЦС, віддати в спільне користування для архіву. Одному з орендарів (фотоцентр) не продовжувати договір оренди, а передати це приміщення центру соцслужб. Разом з тим, приміщення управління юстиції на 1 поверсі пропонують не чіпати. Натомість кабінет РАЦСу на 2 поверсі, який прилягає до центру соцслужб, хочуть передати центру соцслужб. А управлінню юстиції планують продовжити оренду на решту приміщень до 31 березня 2017 року.

Також іншим орендарям пропонують вивчити питання про відмову в продовженні оренди в майбутньому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus