USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Земельний пікет у Луцькій міськраді

31 Березня 2014 10:49
Люди прийшли у Луцьку міську ради з плакатами, щоб їх почули депутати. Вони вимагають, аби зелена зона на розі вулиць Конякіна та Гордіюк набула статусу «парки та сквери», щоб територію не забудовували.

Людей зібралося більше двох десятків.

Під час другого пленарного засідання 57-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 31 березня, депутати мають розглянути питання, щодо затвердження плану зонування території Луцька.

Нагадаємо виконком Луцької міської ради затвердив для розгляду під час сесії план зонування міста. Цей документ – один з трьох (генплан зонування, план червоних ліній), які необхідні для нормальної роботи управління архітектури. Адже план зонування визначає функціональне призначення ділянок, які знаходяться у місті. Саме в цьому документі вказано, які споруди (торгові, житлові, рекреаційні і т.д.), мають бути на тій чи іншій ділянці.

Сам же головний ахітектор міста неодноразово наголошував, що план зонування вже було потрібно зробити давно. Але то не було грошей, то архітектори мінялися, як рукавички в міському управлінні, то воно саме зазнавало реформ.

Тепер, коли план зонування винесли на розгляд депутатів – з’явилася проблема. З’ясувалося, що цей документ зачепив інтереси однієї з «акул» місцевого будівництва -директора ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат» Руслана Ваймана.

Ділянку, яку в 2007 році віддали під забудову, згідно з генеральним планом, у плані зонування визначили як рекреаційну зону.

Під час засідання депутатської комісії з питань архітектури та будівництва, план зонування не підтримали. Варто відзначити, що до складу цієї профільної комісії входить син Руслана Ваймана Андрій Разумовський. А ще полум’яний спіч на захист «нещасних» забудовників, яких вже не один рік водять за ніс виголосив і депутат Богдан Шиба. Він, до слова, не є членом цієї комісії, втім мав право висловити свою думку. Та, нагадаємо, що міським головою у 2007 році, який і віддав цю ділянку під забудову, був саме Богдан Шиба.

Самі ж мешканці цього мікрорайону знають, що згідно з генеральним планом, ця зелена зона має бути забудована. Але вони стверджують, що у 2012 році під час особистого прийому у міського голови Миколи Романюка вони просили не продовжувати договір, а зробити на території рекреаційну зону. Романюк запевнив, що доки перебуватиме на посаді мера, договір не продовжать. Натомість, коли вийшов термін договору про оренду ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат», подав у міськраду клопотання про його продовження, яке міська рада залишила без уваги, не надавши відповіді. Після цього підприємство подало позов до суду на Луцьку міську раду щодо поновлення договору оренди від 18.01.2008 року. Рішенням Господарського суду Волинської області від 01.10.2013 року позов задовольнили у повному обсязі та продовжили договір оренди на п’ять років. Інакше, місцевим дітям не буде місця де відпочити. На цій території розташований стадіон і зелена зона, утім, статусу парку вона досі не має.

Мешканці 33 та 40 кварталів міста підписали й колективне звернення на ім’я депутатів міської ради та до прокуратури міста.

Забудовник же аргументує своє право на цю ділянку «буквою закону», згідно якого план зонування має точно відповідати генеральному плану. А ось ця зона в новому документі, мовляв, змінила своє функціональне призначення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Луцьк Показати IP 31 Березня 2014 11:01
Одні полішуки.
шгор Показати IP 31 Березня 2014 11:06
Люди не там сидите ВИЛА в рукі і на Ваймана треба буде допомога пишіть на сайти зберемо людей ------зробимо їм піз***це
Лучани Показати IP 31 Березня 2014 11:19
А Шибанутий певно за дозвіл грошей зрубив не на одну хату що досі горло рве! Ото дупутатів маємо: то Данильчук, то Шиба!
Хвєдя Показати IP 31 Березня 2014 11:28
Який парк? Гадюшник - сміття по-коліна.
Ася до Хвєдя Показати IP 31 Березня 2014 16:17
гадюшник, гадюшником- хто туди дітей відпустить гуляти!
Іра до Ася Показати IP 31 Березня 2014 21:53
А де гуляти? по заправках і біля супермаркетів? Краще вже зібратись з мамочками, прибрати сміття і хай дитина поміж дерев гуляє і дихає, ніж вихлопними газами!
ксю Показати IP 31 Березня 2014 12:36
Я живу на 40 і бачу як кожен день грають хлопці у футбол на стадіоні і скільки там діток гуляє!!! А у вихідні парк переповнений , дуже людно!!! Треба відстояти таке місце!!!
добродій Показати IP 31 Березня 2014 13:46
досить жидо-москалям безпрєдєлити..... комуняку на гілляку!!!
лучанин до добродій Показати IP 31 Березня 2014 14:53
автар ніадєкват.
Людина Показати IP 31 Березня 2014 14:41
Якби кожен своє сміття збирав за собою то не було б грязно.А то пакети з провіантом не тяжко нести а прибрати зась.Всі хочуть чистоти але починати треба із себе.
40й Показати IP 31 Березня 2014 14:46
Молодці
Ольга Показати IP 31 Березня 2014 15:40
Романюк тільки вміє знищити , вирубати дерева, як на вул.Ш.Руставелі.. Ганьба! Знищити учі дерева, просто жах! Це на його совісті, хоча про що я ... Був такий гарний зелений двір, а що зробили, УРОДИ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus