USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Європі вводять єдину систему позначення видів палива

12 Жовтня 2018 15:42
Головним чином нове маркування розподілять за трьома категоріями, які показуватимуть ступінь екологічності того або того виду палива.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Euractiv.

Коло буде позначати бензин, квадрат - дизель, а ромб - газ. Літерами позначать види біодобавок, а цифри будуть визначати ступінь концентрації добавки в складі палива.

Наразі більшість автолюбителів, ймовірно, не знають, що бензин, який вони використовують, містить до 5% поновлюваного етанолу - біопалива, виробленого з європейських культур, відходів і сільськогосподарських відходів. У кількох країнах бензин змішується з 10% етанолом, відомим як E10: чим вище суміш, тим більше економія парникових газів.

Наприклад, бензин Е-95 буде позначатися колом з позначенням Е5, якщо це буде бензин категорії Е-92, то позначення добавок буде - Е0, а Е-98 уже буде мати показник Е10.

Дизель позначають буквою В у квадраті з цифрами 1, 7, 10, 20 або 30, позначають кількість біопалива, яке входить до складу. Зимова категорія важкого палива доповниться сніжинками: однією або двома зі знаком В0. Біодизель отримає маркіровку В100, а синтетика - XTL.

Літерне позначення газу залишиться знайомим: LPG - нафтовий газ, CNG - природний стиснений газ, LNG - сжижений природний газ.

В Європі вважають, що біоенергетика має величезний внесок у глобальне енергетичне майбутнє. Серед основних висновків слід зазначити, що необхідно збільшити масштаби використання звичайних і передових видів біопалива і що біопаливо і електричні транспортні засоби є додатковими рішеннями для вирішення питань шкідливих викидів в атмосферу.

Нагадаємо, що в Україні ціна на паливо перевищила психологічну позначку і водії починають висловлювати невдоволення. Фахівці вважають, що подібне подорожчання пов'язане зі світовими тенденціями, а експерти стверджують, що це політичні ігри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Проти Показати IP 12 Жовтня 2018 18:25
Яка різниця як позначати, зробіть адекватну ціну. А там хоч ромбиком, хоч трикутником.... нам по цимбалах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus