USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Інспектори Уктрансбезпеки Волині перевіряють вантажівки, які перевозять небезпечні речовини

11 Жовтня 2023 19:31
У полі зору Укртрансбезпеки Волині – перевезення небезпечних вантажів. Це транспортні засоби, що везуть з-за кордону бензин, газ, дизель тощо. Штрафи за порушення чималі.

Минулого тижня інспектори Укртрансбезпеки у Волинській області перевіряли таксі, цього тижня під увагою – перевезення небезпечних вантажів. За день інспектори виявили два випадки порушення режимів праці та відпочинку водіями, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Ми будемо проводити документальний контроль, а саме – наявність усіх документів для перевезення вантажів автомобілями. Акцент – на перевезенні небезпечних вантажів: бензину, дизельного палива, газу», – каже старший державний інспектор відділу державного нагляду і контролю Укртрансбезпеки у Волинській області Микола Бортнік.

Перша вантажівка, яку спинили інспектори, везла газ. Вони перевірили всі необхідні документи: посвідчення водія, документи на перевезення вантажу, протокол перевірки технічного стану транспортного засобу, свідоцтво про допущення транспортного засобу до перевезення небезпечних вантажів. Також оцінили, чи дотримується водій режиму праці та відпочинку. Це може показати тахограф.

«Хочемо переконатися, що транспортний засіб обладнаний цифровим або аналоговим тахографом, що він калібрований, є повірка на нього… Подивимося, чи водій дотримується режиму праці та відпочинку. Водій має рухатися не більш як чотири з половиною години. Далі має робити перерву», – коментує старший державний інспектор відділу державного нагляду і контролю Укртрансбезпеки у Волинській області Юрій Савчук.

Перерва під час руху має становити не менш ніж 45 хвилин.

Якщо водій не облікує режим праці та відпочинку, то може отримати штраф у розмірі від 680 гривень до 34 тисяч. За кожне порушення режиму праці та відпочинку – штраф у 340 гривень.
Інспектори перевіряють і технічний стан вантажівки, те, чи нанесено на транспортний засіб відповідне маркування про перевезення небезпечного вантажу.

За відсутність потрібних документів, наприклад, товаро-транспортної накладної, – штраф у розмірі 17 тисяч гривень, а у випадку міжнародних перевезень – 34 тисячі гривень.

«Інспектор складає акт про порушення законодавства про автомобільний транспорт. Далі, відповідно до процедури, протягом двох місяців перевізнику надходить лист про розгляд справи. У листі зазначено точні час та дату, місце, куди має з’явитися представник перевізника. Оцінюючи доказову базу, наприклад, відеофіксацію з перевірки, керівник ухвалює рішення. Він може накласти штрафні санкції», – пояснює старший державний інспектор Микола Бортнік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Микола Показати IP 15 Жовтня 2023 16:19
Хабарникі ще ті. Патрульними Поліції ще далеко до цих поборників.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus