USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

90% автомобілів Tesla виходять з конвеєра з дефектами, - Reuters

4 Грудня 2017 23:26
Більше 90% автомобілів Тесла Model S і Model X, що зійшли з конвеєра, мають різного роду виробничі дефекти і додатково ремонтуються перед відправкою клієнту.

Про це пише Reuters, посилаючись на слова дев'яти колишніх і діючих співробітників Tesla.

З їхніх слів, на усунення цих дефектів компанія витрачає значні кошти. Джерело пише, що деякі з цих співробітників повідомляли про проблеми ще в 2012 році. Судячи з усього, тоді їм не надали значення.

За словами співрозмовників, дефекти бувають найрізноманітнішими, починаючи від різних дрібних проблем косметичного характеру - подряпини та вм'ятини на зовнішніх панелях - до більш серйозних поломок, таких як несправність механізму сидінь і дверей, порушення герметичності салону і зазорів кузова.

Tesla вважає за краще не зупиняти конвеєр при появі проблем, а діє за принципом «Зібрати швидше, виправимо потім» ("Build fast, fix later").

Повідомляється, що машини, які потребують більш серйозного ремонту, відправляють на спеціальний майданчик на території заводу. За словами співрозмовників Reuters, на цьому майданчику зібралося понад дві тисячі машин в очікуванні ремонту.

Опитані агентством експерти відзначають, що найбільш точним автовиробником в світі є японська Toyota, у якій частка виробничого браку не перевищує 10%. У той же час серйозні проблеми з початковою збіркою у Tesla (якщо вони дійсно є) можуть свідчити про те, що компанія Ілона Маска досі толком не налагодила виробництво.

Справедливості заради відзначимо, що результати опитування Consumer Reports показують, що власники автомобілів Tesla в цілому задоволені якістю і 91% опитаних в майбутньому мають намір купувати моделі цієї ж компанії. У той же час компанія J.D. Power в своєму дослідженні, навпаки, почала засуджувати Tesla за недостатньо високу якість, згадуючи серед проблем несправні дверні ручки і зазори кузова.

Можна згадати і історію популярного YouTube-блогера Маркеса Браунлі, відомого також як MKBHD. У минулому році оглядач розповідав про проблеми з рульовим колесом в Model S. Крім того, чимало скарг власників Tesla можна знайти на офіційному форумі компанії. У самій компанії запевняють, що всі автомобілі проходять строгий контроль якості і заперечують дані про існування дефектних примірників, які потребують додаткового ремонту.

Галузеві експерти сходяться на думці, що подальша доля Tesla повністю залежить від того, чи зможе вона швидко вирішити поточні проблеми з Model 3 і швидко наростити обсяги випуску.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Цікаво Показати IP 23 Січня 2018 23:06
що має спільного авто Тесля, яке виробляють в наш час, з авто на якому Тесля навідався до свойого друга Бравна у Ню-йорку 1936 року? Ця модель славилася тим, що Тесля використав для свойого експерименту кузов і шасі Мерцедеса і поставив під капотом електродвигун який використовував енергію оточення і мав швидкість 120 МИЛЬ на годину, так так 120 миль....Про це можна дізнатись у книжці: TESLA MEN OVER HIS TIME.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus