USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Антимонопольний розслідує причини збільшення вартості пального

17 Жовтня 2014 14:35
Незначне зниження цін на бензини не є підставою для припинення розслідування Антимонопольним комітетом України.

Згідно з результатами ґрунтовного дослідження ситуації з цінами на бензини і дизельне пальне, які зазнали стрімкого зростання протягом січня - квітня 2014 року, територіальними відділеннями Антимонопольного комітету України здійснюється розгляд понад 75 справ про зловживання монопольним (домінуючим) становищем ПП «Лукойл Україна», ПП «Окко нафтопродукт»,

ТОВ «ВОГ Рітейл», ТОВ «Золотий екватор» та ТОВ «Альянс Холдинг», - інформують у прес-службі Антимонопольного Комітету України.

Комітет встановив, що ці суб’єкти господарювання займають монопольне (домінуюче) становище на відповідних регіональних ринках роздрібної торгівлі світлими нафтопродуктами більшості областей України, а ціни, встановлені ними на АЗС у цей період, згідно з попередніми розрахунками щонайменше на одну гривню на літрі були вищими, ніж могли б бути за умов значної конкуренції на ринку.

Так, 16 жовтня 2014 року Прем'єр-міністр України Арсеній ЯЦЕНЮК звернувся до Антимонопольного комітету України з проханням «допомогти» продавцям нафтопродуктів та імпортерам встановити справедливі ціни на нафтопродукти, зважаючи на те, що встановлені на АЗС ціни не відповідають світовим тенденціям зниження цін на нафту і нафтопродукти.

Варто зазначити, що незначне зниження роздрібних цін на бензини і дизельне пальне на АЗС, яке зафіксовано 17 жовтня 2014 року, не є підставою для припинення Комітетом розслідувань на ринках світлих нафтопродуктів. Згідно з результатами збору доказів у справах найближчим часом Комітет прийме рішення.

Крім того, Комітет надасть належну оцінку діям суб’єктів господарювання, які діють на ринках роздрібної торгівлі нафтопродуктами, щодо їх відповідності вимогам законодавства про захист економічної конкуренції не тільки імпортерам бензинів і дизельного пального, а й тим операторам, які реалізовують нафтопродукти, зокрема скраплений газ, вироблені в Україні. Наразі завершується аналіз інформації, отриманої

на вимоги Комітету, згідно з результатами якого будуть прийняті відповідні рішення.

Антимонопольний комітетом України у межах своїх повноважень вживатиме вичерпних заходів для недопущення отримання окремими несумлінними гравцями ринку монопольних надприбутків та не дозволить наживатися на пересічних громадянах

особливо в сьогоднішній нелегкий для України час. Для цього Комітет застосує весь дозволений законодавством інструментарій.

Нагадаємо, що за зловживання монопольним (домінуючим) становищем передбачено накладення штрафу у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання за рік, який передував року накладення штрафу.









Прес-служба

Антимонопольного комітету України

Київ-35, вул. Урицького, 45, офіс 528

тел/факс: 251-62-32

e-mail: [email protected]
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ООООО Показати IP 17 Жовтня 2014 15:01
Про WOG забули??????
Комітет до ООООО Показати IP 17 Жовтня 2014 15:29
Читайте уважніше, це "ВОГ Рітейл" та "Золотий екватор".
Хлоп Показати IP 17 Жовтня 2014 17:03
Тільки ні в разі не чипайте Укрнафту, Укртатнафту, Авіас та Сентозу. Пан Ярош і ко забороняє))!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus